Огляд тест-драйву: Honda Civic 2020

17 грудня 2019

Сучасний Honda Civic 2020 це чудовий автомобіль. Доступний як седан, купе і хетчбек, він пропонує більше практичності і можливостей, ніж інші компактні автомобілі. Незалежно від типу кузова покупець отримує спритний і маневрений транспортний засіб з невисоким рівнем витрати пального і достатньо вишуканим салоном.

Огляд тест-драйву: Honda Civic 2020

Нове у 2020 році

  • Редизайн екстер’єру у кузові хетчбек

Кому варто купити? 

нажмите на фото для просмотра в полноэкранном режиме
Дивіться також каталоги:

Якщо ви перебуваєте у пошуку невеликого автомобіля, Civic має бути серед варіантів. Хоча стартова ціна може бути вищою, ніж у суперників, творіння Honda пропонує кращий перелік оснащення, обходячи суперників типу Hyundai Elantra і Toyota Corolla.

Нове чи б/у авто? 

Поточні Honda Civic належать до покоління, яке було представлено на 2016 модельний рік. У 2017 з’явився кузов хетчбек і високопродуктивні моделі Civic Si і Civic Type R. На 2019 Honda додали декілька стандартних елементів оснащення, оновили стилізацію екстер’єру седану і купе та представили модель Sport. На наступний рік пропонується хетчбек з оновленим екстер’єром. Якщо вас не цікавлять зміни зовнішності Civic хетчбек, немає причин розглядати прийдешні моделі, натомість варто залишитися з версіями 2019 і зекономити кошти. Якщо б/у автомобілі для вас не проблема, можна зупинитися на моделях 2017. Вони позбавлені стилістичних оновлень і деяких елементів оснащення поточних версій, тим не менше, є чудовими альтернативами.

Порівняння з іншими авто/комплектаціями 

Honda Civic чи Toyota Corolla?

Новий Toyota Corolla має високий попередній рейтинг надійності і багато стандартних систем допомоги водію. У порівнянні з Honda сучасний Toyota отримав простіший у використанні сенсорний екран і більше оснащення, включно з Apple CarPlay. Між тим, за рештою аспектів випереджає Honda. Саме Civic гарантує більш потужні двигуни, спортивне управління, містке багажне відділення і кращі матеріали оздоблення салону. Жоден з автомобілів не є поганим варіантом, тому тут справа у особистих вподобаннях.

Honda Civic чи Mazda3? 

Ще один помітний представник класу це Mazda3. Як і Honda продуманий Mazda3 доступний у кузові седан і хетчбек, щоправда, купе є тільки у Civic. Якщо відійти від зовнішності і зосередитися на особливостях руху, то Mazda вирізняється захоплюючою манерою ходу. У свою чергу Honda гарантує більше особистого і вантажного простору. 

Відео тест-драйв Honda Civic 2020 року

Салон 

В залежності від типу кузова салон Honda Civic вміщує від чотирьох до п’яти людей. Тканинна обшивка сидінь є стандартною для всіх версій. В якості опцій пропонуються електропривод передніх сидінь, підігрів попереду і позаду, шкіряна обшивка і шкіряне кермо. Усі сидіння вирізняються високим рівнем комфорту і простором. Позаду передбачено два повних набори кріплень дитячих крісел LATCH. Не варто забувати про відмінне співвідношення деталей і приємний пластик салону. Об’єм багажного відділення залежить від кузова. Купе пропонує від 311 до 340 літрів. Майже усі моделі седану гарантують 425 літрів, винятком стали Touring і Si з 396 літрами. Версії хетчбеку пропонують від 623 до 708 літрів позаду другого ряду і 1302 літри, якщо задні сидіння скласти. Усі сучасні Civic постачаються з 5.0-дюймовим дисплеєм, стерео на чотири динаміки, Bluetooth і USB портом. Доступними стали 7.0-дюймовий сенсорний екран, Android Auto, Apple CarPlay, навігаційна система, аудіо на 8, 10 чи 12 динаміків, бездротова зарядка, додатковий USB порт, супутникове радіо, HD радіо і люк даху. Доступний сенсорний екран легкий для зчитування, але не такий простий у використанні. На щастя, були передбачені звичайні кнопки.

Технічні характеристики 

Сучасному Honda доступно багато силових агрегатів. Стандартним став 1.6-літровий чотирьохциліндровий двигун на 123 кінських сили і 152 Нм. Компонується він шестиступінчастою механічною коробкою або варіатором. У першому випадку розгін відбувається за 10.6 секунд, у другому седан розженеться за 11.6 секунд. Витрата пального Honda Civic з механікою перебуває на рівні 9.2 л/100км у міському, 5.7 л/100км у заміському і 7.0 л/100км у змішаному циклах. З варіатором автомобіль споживає 9.2 л/100км у місті, 5.2 л/100км за його межами і 6.7 л/100км у середньому. Привід тільки на передні колеса. Як альтернатива пропонується 1.5-літровий чотирьохциліндровий турбодвигун на 182 кінських сили і 220 Нм. У пару йому також можна обрати шестиступінчасту механічну коробку або варіатор. До 100 км/год седан розганяється з ним за 8.1 секунд. Витрата пального з механічною трансмісією становить 7.4 л/100км у міському, 4.7 л/100км у заміському і 5.8 л/100км у змішаному циклах. З варіатором рівень витрати сягне 8.3 л/100км у місті, 4.7 л/100км за його межами і 6.0 л/100км у середньому. Окремо пропонується модель Type R, під капотом якої прихований 2.0-літровий чотирьохциліндровий турбодвигун на 320 кінських сил і 400 Нм. Компонується він виключно механічною коробкою. До сотні Civic з ним домчить за 5.8 секунд. Витрата пального становить 9.8 л/100км у місті, 6.5 л/100км за його межами і 7.7 л/100км у середньому. Незалежно від силового агрегату Honda гарантує точне, спортивне управління і азарт ходу. Автомобіль залишається комфортним на більшості поверхонь. А компактні габарити Honda Civic дозволяють вільно пересуватися у обмеженому, міському просторі. 

Безпека  

На наступний рік моделі Civic постачатимуться з трьома роками або 57.936 км пробігу базової гарантії та п’ятьма роками або 96.560 км пробігу гарантії на силовий агрегат. Відповідно до даних «Національного управління безпекою руху на трасах» у США Civic 2020 має п’ять з п’яти зірок за результатами краш-тестів. У базу автомобіля увійшли камера заднього виду, автоматичне дальнє світло, попередження про можливе зіткнення, система допомоги руху по смузі, попередження про виїзд за межі смуги руху, адаптивний круїз-контроль і попередження про виїзд за межі дороги. Доступним став моніторинг сліпих зон «LaneWatch».

Розміри 

В залежності від кузова автомобіль має від 427 до 457 см у довжину. Вага варіює від 1.253 до 1.413 кг.

Можливі комплектації 

Хетчбек Civic доступний у п’яти моделях: LX, Sport, EX, EX-L і Sport Touring. З седаном можна розраховувати на LX, Sport, EX, EX-L і Touring моделі. Комплектації Honda Civic у кузові купе це LX, Sport, EX і Touring. Окремо пропонується високопродуктивний хетчбек Type-R. Лінійка починається з моделі LX. У її базу потрапили 5.0-дюймовий екран, Bluetooth, стерео з 4 динаміками, USB порт, автоматичний клімат-контроль, тканинна обшивка сидінь і камера заднього виду. Вона також отримала набір «Honda Sensing Suite» з попередженням про можливе зіткнення, гальмівною системою задля уникнення зіткнення, попередженням про виїзд за межі смуги руху, допомогою руху по смузі, попередженням про виїзд за межі дороги і адаптивним круїз-контролем. Хетчбеку і купе доступна функція дистанційного старту. Седан і купе можна доповнити бездротовою зарядкою. Модель Civic Sport вирізняється наявністю 7.0-дюймового сенсорного екрану, Apple CarPlay, Android Auto, стерео на 8 динаміків, другого USB порту, шкіряного керма, кнопкового запалювання і неконтактного електронного ключа. Модель EX може похвалитися супутниковим радіо, HD радіо, двозонним автоматичним клімат-контролем, підігрівом передніх сидінь, люком даху і моніторингом сліпих зон «LaneWatch». Седан і хетчбек мають 8 режимів налаштування водійського сидіння, а купе отримало аудіо на 10 динаміків. Моделі Civic EX-L особливі тим, що доступні виключно як седан і хетчбек. Між тим, обидві версії гарантують шкіряну обшивку сидінь і функцію автоматичного затемнення дзеркала заднього виду. Модель Civic Touring пропонує навігаційну систему, покращене стерео і склоочисники з сенсорами дощу. Седан і хетчбек також отримали електропривод сидіння переднього пасажира і підігрів задніх бічних сидінь.

Попередній огляд Огляд тест-драйву: Fiat 124 2020
Огляд тест-драйву: Fiat 124 2020
Огляд тест-драйву: Nissan Maxima 2020
Наступний огляд Огляд тест-драйву: Nissan Maxima 2020