Огляд тест-драйву: Honda FIT 2017

27 грудня 2017

Сучасний Honda Fit - це чудовий приклад того, як компактні автомобілі сьогодення пропонують набагато більше, ніж просто транспортування з однієї точки в іншу. Завдяки так званим «Magic Seat», у водія є можливість збільшити вантажний простір. Пасажири у свою чергу отримують вдосталь місця. Чотирьохциліндровий двигун і варіатор гарантують хороший рівень економії. Як опції запропоновані сучасні системи безпеки. А незначна вага, хороше прискорення, точне керування та збалансована підвіска, дозволяють виділитися на фоні Nissan Versa Note, Kia Rio і Hyundai Accent. До того ж, на відміну від більшості автомобілів класу, Honda Fit доставляє задоволення від їзди.  

Огляд тест-драйву: Honda FIT 2017

Вам сподобається

Якщо Ви шукаєте недорогий, але новий автомобіль з повним набором сучасних технологій, Honda Fit має що запропонувати. Хетчбек пропонує вдосталь місця на передніх і задніх сидіннях, містке багажне відділення і тішить позитивною динамікою.

Вам може не сподобатися

нажмите на фото для просмотра в полноэкранном режиме
Дивіться також каталоги:

Усі блага коштують не так і багато. На додачу хетчбек краще оснащений, ніж суперники, але це не так важливо у сегменті, де покупці зосереджені на кінцевій вартості. До того ж, Honda Fit пропонується виключно у кузові хетчбек.

Нове у 2017 році

У порівнянні з минулим роком Fit не змінився. Доступним став новий відтінок срібної фарби.

Враження від їзди

Перебуваючи за кермом Honda Fit, задоволення отримуєш не від окремо взятого управління або потужності, а від поєднання цих аспектів. Підвіска гарантує передбачуване управління, але з неочікуваною точністю, про яку з таким автомобілем не задумуєшся. Бонусом стали хороше відчуття керма і продуктивний двигун, завдяки яким хетчбек чудово справляється з поворотами. Усі моделі постачаються з єдиним силовим агрегатом. Між тим, 16-дюймові колеса, низькопрофільні шини, більш жорстка структура і покращена підвіска моделей EX і EX-L призводять до того, що їх управління подібне до того, що водій відчував у моделі Sport минулого покоління. І це при тому, що автомобіль чудово вписується у міський рух.

Найкращі характеристики  Honda Fit 2017 року

Технічно у сидіннях «Magic Seat» немає ніякої магії, але така назва це коротше, ніж характеристика «розумно-спроектовані сидіння, які економлячи простір, не впливають ні на його загальну кількість, ні на комфорт пасажирів». Ви можете скласти спинки сидінь і отримати рівну підлогу, або відкинути нижню частину сидіння і перевозити високі предмети.

Однією із технологічних новинок Fit став адаптивний електропідсилювач керма. Він поєднує швидкість транспортного засобу, кут повороту і систему курсової стійкості для визначення того, наскільки автомобіль дотримується визначеного курсу та, використовуючи зусилля на рульовому колесі, спонукає водія до вживання колекційних заходів.  

Детально про нову Honda Fit 2017 року

Інтер’єр

Переплутати Fit з автомобілем преміум класу неможливо, але м’які матеріали, продуманий дизайн і сріблясті акценти справляють враження більш дорогого транспортного засобу. Передні сидіння зручні і добре підбиті, вони надійно утримують корпус при входженні в повороти або виконанні інших маневрів. Показники приладів легко зчитувати. Винятком стала інформаційно-розважальна система, яка усі елементи управління виводить на сенсорний екран. Ергономіка знаходиться на високому рівні, всередині передбачено декілька відсіків зберігання та тримачі напоїв.

Екстер’єр

Нинішнє покоління Honda Fit відмовилось від милої, безхитрісної стилізації на користь сучасних, привабливих головних фар, виразних ліній, великої площі скління та масивної структури. Але впізнати колишній Fit можна завдяки високій лінії даху і стилізації хетчбеку. Спойлер даху та дифузор під бампером у задній частині добре виглядають і поліпшують аеродинаміку. Моделі EX і EX-L отримали: протитуманні фари, колеса з алюмінієвого сплаву, додаткову порцію хрому на решітці радіатора і дверях багажного відділення.

Базова комплектація Honda Fit 2017 року

Базова модель Fit LX пропонує хороший перелік стандартного оснащення, що стало ще однією причиною чому автомобіль коштує більше за колег по класу. До бази увійшли: шестиступінчаста механічна коробка передач, камера заднього виду, автоматичні фари, світлодіодні задні вогні, 5.0-дюймовий екран аудіосистеми, круїз-контроль, функція дистанційного доступу та електропривод вікон і замків. Щедрий перелік доповнюють: кондиціонер, сидіння «Magic Seat», елементи управління аудіосистеми на рульовому колесі, бортовий комп’ютер, телескопічне кермо, Bluetooth сполучення та AM/FM/CD/MP3 система на 160 Вт з USB-портом. Про безпеку дбають: бічні подушки, протибуксувальна система і контроль стабільності.

Опційне обладнання

Перейшовши до моделі Fit EX, Ви отримаєте: 16-дюймові колеса із алюмінієвого сплаву, протитуманні вогні, кнопкове запалювання, підрульові пелюстки в разі наявності варіатора, аудіосистему з 7.0-дюймовим сенсорним екраном та люк даху. Ця ж модель отримала інтелектуальну камеру Lane Watch. Модель EX-L додасть: шкіряну обшивку, підігрів передніх сидінь та доступну навігаційну систему. Моделі EX і EX-L оснащені AM/FM/CD/MP3 аудіосистемою на 6 динаміків з USB-портами.  

Технічні характеристики Honda Fit 2017 року

За потужність Honda Fit відповідає 1.5-літровий чотирьохциліндровий двигун на 130 кінських сил та 154 Нм. Компонується він шестиступінчастою механічною коробкою передач або варіатором. В разі першого варіанта витрата пального перебуває на рівні 8.2 л/100км у міському, 6.4 л/100км у заміському та 7.4 л/100км у змішаному циклах. З варіатором Fit витрачає 7.2 л/100км у місті, 5.7 л/100км за його межами і 6.5 л/100км в середньому.

 
Попередній огляд Огляд тест-драйву: Dodge Grand Caravan 2017
Огляд тест-драйву: Dodge Grand Caravan 2017
Огляд тест-драйву: Chevrolet Tahoe 2017
Наступний огляд Огляд тест-драйву: Chevrolet Tahoe 2017