Огляд тест-драйву: Honda FIT 2018

13 серпня 2018

Отримавши покращену підвіску, тихіший салон і нові технології безпеки, включно з доступними Apple CarPlay і Android Auto, Honda Fit 2018 - це приємний, економний та доступний хетчбек з одним з найвищих рівнів практичності у класі. Творіння Honda можна вважати критерієм для оцінки інших представників сегменту, на кшталт Toyota Yaris, Hyundai Accent, Ford Fiesta, Nissan Versa і Chevy Sonic. Хетчбек представлений у чотирьох комплектаціях: LX, Sport, EX і EX-L. Усі моделі отримали відомі сидіння «Magic Seat», за рахунок яких збільшується вантажний об’єм і не зменшується особистий простір пасажирів. За потужність усіх Fit відповідає 1.3-літровий чотирьохциліндровий двигун. Пару йому складає п’ятиступінчаста механічна коробка або варіатор.  

Огляд тест-драйву: Honda FIT 2018

Вам сподобається

З вражаючим вантажним об’ємом, особистим простором і рівнем комфорту, Honda Fit - це чудовий варіант для тих, хто шукає недорогий, економний автомобіль, який позбавлений дешевизни. Крім того, Fit тішить кращим управлінням, ніж більшість суперників, і має хороший рейтинг надійності.

Вам може не сподобатися

нажмите на фото для просмотра в полноэкранном режиме
Дивіться також каталоги:

Новий Honda Fit має хороше співвідношення ціна-якість, але у класі представлені менш вартісні опції. Покупцям, для яких ціна має значення, варто поглянути в сторону Nissan Versa і Kia Rio. Шанувальникам седанів варто знати, що Fit представлений виключно у кузові хетчбек.

Нове у 2018 році

Новинками поточного року стали: переглянута підвіска, покращене управління, більша ізоляція салону і повний набір активних систем безпеки і допомоги, включно з адаптивним круїз-контролем, системою попередження про можливе зіткнення і допомогою руху по смузі. Нова комплектація Sport пропонує: більш агресивну стилізацію, чорні 16-дюймові колеса і хромовані вихлопні патрубки.

Враження від їзди

Хетчбек здатний доставити задоволення від їзди, але не через шалений запас потужності. Його швидке управління з хорошим зворотнім зв’язком вважається одним з найкращих у класі, до того ж, автомобіль вражає спритністю. Підвіска пропонує те, що ми називаємо передбачуваною керованістю, але з точністю, яку мало хто очікує від подібних автомобілів. Саме завдяки такому поєднанню водій відчує динаміку при входженні в повороти. Технічні характеристики Honda Fit направлені не лише на комфортне пересування, а на позитивні враження. У той час, як усім Fit дістався єдиний 1.3-літровий двигун, моделі EX і EX-L пропонують краще управління завдяки 16-дюймовим колесам і низько-профільним шинам. На шосейних дорогах автомобіль залишається комфортним, але коротка колісна база може спричинити коливання при наїзді на грубі ділянки дороги. У поточному році Honda додала порцію звукоізоляційного матеріалу, що позитивно відобразилося на затишку салону.

Найкращі характеристики

Новинкою 2018 року став 7.0-дюймовий сенсорний екран з Apple CarPlay і Android Auto. Він увійшов у базу Fit Sport, EX і EX-L моделей. Компанія також замінила кнопки гучності аудіосистеми на зручні перемикачі. Доступною стала навігаційна система.

Уваги вартує і новий набір активних систем безпеки, який не часто зустрінеш у класі компактних автомобілів. Доповнити ним можна всі моделі, стандартним він є для EX і EX-L. До нього увійшли: адаптивний круїз-контроль, система попередження про можливе зіткнення, допомога руху по смузі та система попередження зіткнень.

Детально про автомобіль Honda Fit

Інтер’єр

Значний запас особистого простору і вантажний об’єм є основними перевагами автомобіля. Перед нами просторий, продуманий хетчбек з розумним дизайном задніх сидінь, які компанія називає «Magic Seat». Вони не просто складаються, є можливість відкинути нижню частину для перевезення високих предметів. Салон вміщує п’ятьох людей, а позаду не буде тісно навіть високим пасажирам. Багажник Honda Fit  розрахований на 400 літрів. М’які матеріали поверхонь і сріблясті акценти додають класовості.

Екстер’єр

Перебуваючи у третьому поколінні, Honda Fit розпрощався з нецікавою стилізацією і тішить привабливою зовнішністю з масивнішими формами. Розкосі головні фари і похиле лобове скло виглядають сучасно, а спойлер даху і хитромудрі задні фари додають спортивної харизми. Продумані розміри Honda Fit дозволяють йому легко маневрувати на міських вулицях. Моделі EX і EX-L отримали: протитуманні вогні, колеса з алюмінієвого сплаву та додаткову порцію хрому для решітки радіатора. Нові моделі Sport додадуть: чорні колеса, більш агресивний передній спойлер, задні дифузори та хромовані вихлопні патрубки.

Базова комплектація

Базова модель Fit LX пропонує: п’ятиступінчасту механічну коробку передач, камеру заднього виду, автоматичні головні фари, світлодіодні задні фари, 5.0-дюймовий екран аудіосистеми, круїз-контроль, функцію дистанційного доступу без ключа, електропривод вікон і замків. Стандартними також стали: кондиціонер, сидіння «Magic Seat», елементи управління аудіо на кермі, бортовий комп’ютер, рульове колесо, яке налаштовується по куту і вильоту, Bluetooth та AM/FM/CD/MP3 система з USB-портом.

Опційне обладнання

До переліку активних систем безпеки потрапили адаптивний круїз-контроль і допомога руху по смузі, доступні для LX і Sport. Модель Fit EX постачається з 16-дюймовими колесами з алюмінієвого сплаву, протитуманними вогнями, кнопковим запалюванням, підрульовими пелюстками для варіатора, 7.0-дюймовим сенсорним екраном і люком даху. Модель Fit EX-L потішить: шкіряним оздобленням, підігрівом передніх сидінь і доступною навігацією.

Під капотом

Єдиний 1.3-літровий чотирьохциліндровий двигун Honda Fit пропонує 100 кінських сил і 119 Нм. Компонується він п’ятиступінчастою механічною коробкою передач. Витрата пального перебуває на рівні 7.1 л/100км у міському, 5.7 л/100км у заміському та 6.5 л/100км у змішаному циклах. Привід виключно на передні колеса.

Попередній огляд Огляд тест-драйву: Mazda MX-5 2018
Огляд тест-драйву: Mazda MX-5 2018
Огляд тест-драйву: Jaguar F-Pace 2018
Наступний огляд Огляд тест-драйву: Jaguar F-Pace 2018