Огляд тест-драйву: Honda Passport 2020

19 березня 2020

Honda Passport 2020 року - це середньорозмірний позашляховик із просторим вантажним відсіком і потужним двигуном V6. Варто відзначити, кузов і салон виконані з якісних матеріалів. Колісна база Honda Passport відмінно підходить для їзди за межами міста, тобто для легкого бездоріжжя.

Огляд тест-драйву: Honda Passport 2020

Нове в 2020 році

Ніяких серйозних змін модель Honda Passport 2020 року не отримала.

Кому варто купити?

нажмите на фото для просмотра в полноэкранном режиме
Дивіться також каталоги:

Стартова ціна Honda Passport трохи вище середньої для цього класу, але безліч стандартних функцій, місткий салон і гарна динаміка компенсують високу вартість. Цей автомобіль підійде вам, якщо ви шукаєте авто за принципом співвідношення "ціна-якість".

Справедливо сказати, що інші позашляховики цього класу теж заслуговують вашої уваги. Наприклад, Honda Pilot схожа на Passport, але має третій ряд сидінь, а Hyundai Santa Fe стандартно обладнаний Android Auto і Apple CarPlay, які є додатковими опціями в Honda Passport.

Нове або б/в авто?

Вперше Honda Passport випустили в 2019 році. Оскільки оновлена ​​модель не зазнала жодних серйозних змін, ми рекомендуємо купувати Honda Passport саме 2019 року, адже цей автомобіль практично не відрізняється від моделі 2020 року, але, ймовірно, коштує дешевше.

Ціна на Honda Passport 2020 року в базовій комплектації Sport починається від 31 990 доларів, що трохи перевищує номінальну вартість автомобілів-конкурентів. Розцінки на комплектації EX-L і Touring починаються від 36 410 доларів і 39 280 доларів відповідно. Вони стандартно поставляються з переднім приводом, але ви можете обладнати авто приводом на 4 колеса за додаткові 1900 доларів. А ось топова комплектація Elite обійдеться покупцям від 43 780 доларів і включає в себе стандартний AWD.

Honda Passport або Honda Pilot?

Honda Pilot являє собою той же Honda Passport, але з третім рядом сидінь. Обидві моделі мають мотор V6, а також місткий салон, виконаний з матеріалів преміум-класу. Список стандартних систем і функцій в цих двох моделях також ідентичний.

Однак все ж є деякі ключові відмінності. Honda Pilot має майже 170 літрів додаткового простору в салоні. Другий пасажирський ряд Passport більш просторий, ніж у моделі Pilot. Це, напевно, єдина різниця між цими автомобілями, так що вибір авто зводиться до ваших особистих вподобань.

Honda Passport або Hyundai Santa Fe?

І Hyundai Santa Fe, і Honda Passport мають стильний інтер'єр, виконаний з високоякісних матеріалів, і просторий салон.

Honda Passport укомплектований більш потужним мотором V6, в той час як на Santa Fe встановлено стандартний чотирициліндровий двигун. Варто відзначити, що саме Santa Fe має одні з кращих показників щодо економного витраті бензину в класі позашляховиків середнього розміру. Крім того, Hyundai має низьку стартову ціну і може похвалитися наявністю Android Auto/Apple CarPlay і сенсорного екрану в базовій комплектації.

Салон

У Honda Passport можуть поміститися до п'яти чоловік. Як було зазначено раніше, в інтер'єрі Honda Passport використовували високоякісні матеріали і софт-тач покриття. Салон моделей в стандартній комплектації представлений із тканинної оббивкою, але за окрему плату матеріалом може служити натуральна шкіра. Також доступні такі функції, як підігрів передніх сидінь і керма.

У салоні Honda Passport трохи більше місця, ніж в інших позашляховиках середнього розміру. Якщо скласти задні сидіння, об'єм багажного відділення складе 2200 літрів!

Інформаційно-розважальна система Honda Passport отримує неоднозначні відгуки. Багато автомобілістів відзначають, що сенсорний екран незручний в експлуатації. У базовій комплектації відсутні Android Auto і Apple CarPlay.

Стандартні функції включають 5-дюймовий дисплей, аудіосистему з 7 динаміками, Bluetooth і USB.

Android Auto, Apple CarPlay, 8-дюймовий сенсорний екран, аудіосистема преміум-класу з 10 динаміками, навігація, два додаткових порту USB, супутникове радіо, HD-радіо, точка доступу Wi-Fi та бездротова зарядка телефону є опціональними.

Відео тест-драйв Honda Passport 2020 року

Технічні характеристики

Honda Passport приводиться в рух 2,5-літровим мотором V6 потужністю 280 кінських сил. Це такий же двигун, як і на трехрядной Honda Pilot.

Стандартна автоматична коробка передач з дев'ятьма швидкостями забезпечує плавні перемикання і гарне прискорення.

Honda Passport з переднім приводом витрачає 11,7 л на 100 км шляху по місту і 9,4 л на 100 км руху по трасі. Моделі з повним приводом мають трохи більший витрата: 12,4 л і 9,8 л на 100 км відповідно.

Не сумнівайтеся, Honda Passport забезпечить вам комфортну поїздку по асфальтованих дорогах і покаже відмінну керованість при входах в поворот.

Honda Passport відмінно підійде для легкого бездоріжжя. Дорожній просвіт цього авто складає 20 см, а повний привід і інтелектуальна система допомоги при русі по снігу, бруду і піску забезпечить безпечне водіння.

Проте, відсутність систем контролю спуску і електронного блокування диференціалів не дозволяє назвати Honda Passport справжнім позашляховиком.

До речі, Honda Passport може буксирувати до 2 300 кг.

Безпека

Системи безпеки Honda Passport 2020 року в стандартній комплектації включають Honda Sensing (попередження про зіткнення), адаптивний круїз-контроль, попередження про вихід зі смуги руху, допомога в утриманні смуги і пом'якшення наслідків виїзду на дорогу. Камера заднього виду і автоматичні фари дальнього світла також є стандартними. Доступні функції активної безпеки включають датчики паркування спереду і ззаду, контроль сліпих зон і попередження про перехресне русі ззаду.

Розміри і вага

Довжина Honda Passport 2020 року становить 4,8 метра, а маса коливається від тисяча сімсот дев'яносто п'ять кг до 1920 кг.

Можливі комплектації

Honda Passport 2020 року випускається в чотирьох комплектаціях: Sport, EX-L, Touring і Elite. Хоча в базову комплектацію Sport входять стандартні функції безпеки, більшість покупців все ж захочуть перейти до варіанту EX-L. Ця комплектація обладнана технологією інтеграції смартфонів через Android Auto і Apple CarPlay, а також підігрівом передніх сидінь. Салон моделі Honda Passport в комплектації EX-L виконаний з натуральної шкіри.

Всі Honda Passport 2020 року обладнані потужним двигуном V6, автоматичною коробкою передач з дев'ятьма швидкостями і приводом на передню вісь. Повний привід можна доступний в комплектації Elite, або за додаткову плату в 1900 доларів.

 

Попередній огляд Огляд тест-драйву: Porsche Panamera 2020
Огляд тест-драйву: Porsche Panamera 2020
Огляд тест-драйву: Kia Sedona 2020
Наступний огляд Огляд тест-драйву: Kia Sedona 2020