Огляд тест-драйву: Hyundai Sonata 2020

10 червня 2020

Нова Hyundai Sonata 2020 року суттєво відрізняється від своїх попередників. Ця модель має стильний і просторий салон, місткий багажник і довгий список стандартного технічного оснащення.

Огляд тест-драйву: Hyundai Sonata 2020

Нове в 2020 році

  • Повністю новий дизайн інтер'єру та екстер'єру, покращені технічні характеристики і функції

Кому варто купити?

нажмите на фото для просмотра в полноэкранном режиме
Дивіться також каталоги:

Hyundai Sonata - ідеальний варіант для експлуатації в міських умовах. Цей автомобіль поступається конкурентам у продуктивності і керованості, але компенсує це широким набором систем безпеки, сучасною інформаційно-розважальною системою і комфортом під час їзди.

Нове або б/в авто?

Hyundai повністю перепроектував Sonata для 2020 року. Нова модель істотно відрізняється від автомобілів попередніх поколінь, але й коштує дорожче.

Список оновлень включає редизайн кузова, технічне оснащення і деякі системи безпеки в стандартній комплектації, такі як адаптивний круїз-контроль, система виявлення пішоходів, моніторинг стану водія та інші. Ці зміни є вагомим приводом купити Hyundai Sonata 2020 р.в.

Hyundai Sonata або Toyota Camry?

Hyundai Sonata і Toyota Camry поставляються з шикарним інтер'єром і і порівнянним списком стандартних функцій безпеки і допомоги водієві. Однак Camry має кращу керованість, маневреність і більш потужні силові агрегати, ніж Sonata. З переваг Hyundai - просторий салон, величезний багажник і доступна ціна. Якщо характеристики моделі грають для вас важливу роль, вибирайте Toyota Camry, але для щоденних поїздок по місту досить Hyundai Sonata.

Hyundai Sonata або Kia Optima?

До рестайлінгу Hyundai Sonata ці дві моделі були дуже схожі між собою. Але нова Sonata має сучасну інформаційно-розважальну систему з великим дисплеєм, стильний дизайн інтер'єру, що недоступно для Optima, і довгий список систем безпеки, який включає адаптивний круїз-контроль, попередження при лобовому зіткненні і систему виявлення пішоходів. Kia виграє хіба що в потужності моторів і керованості. Вартість даних автомобілів порівнянна, тому остаточний вибір залежить від ваших особистих переваг.

Салон

Hyundai Sonata 2020 року вміщує п'ять чоловік. Салон цієї моделі просторий і комфортний. Сидіння базової моделі обшиті тканиною, але також доступна оббивка зі штучної шкіри та замші.

Об’єм багажника Hyundai Sonata становить 450 л. Це значно більше, ніж у інших автомобілів цього класу.

Стандартна інформаційно-розважальна система моделі оснащена 8-дюймовим сенсорним екраном, підтримкою сервісів Android Auto і Apple CarPlay, Bluetooth і USB-портом.

У список додаткових функцій входить 10,25-дюймовий дисплей мультимедійної системи, навігація, двозонний автоматичний клімат-контроль, супутникове радіо, бездротова зарядка пристроїв і стереосистема Bose преміум-класу з 12 динаміками.

Крім того для користувачів телефонів на операційній системі Android доступна функція безключового доступу до автомобіля за допомогою технології ближнього радіозв'язку (NFC).

Відео тест-драйв Hyundai Sonata 2020 року

Технічні характеристики

Hyundai Sonata 2020 року поставляється з 191-сильним 2,5-літровим чотирициліндровим двигуном і восьмиступінчастою автоматичною коробкою передач. Також доступний 1,6-літровий турбований мотор з віддачею 180 кінських сил. Hyundai Sonata має відмінний розгін навіть із базовим силовим агрегатом - 11.1 с.

Базова Sonata витрачає 10.8 л на 100 км в місті і 6 л на шосе.

Ця модель має м'яку підвіску, завдяки чому поїздка пройде комфортно незалежно від дорожніх умов.

Безпека

Набір стандартних систем безпеки Hyundai Sonata включає адаптивний круїз-контроль, попередження при лобовому зіткненні, систему виявлення пішоходів, автоматичне екстрене гальмування, автоматичне дальнє світло, попередження про виїзд зі смуги руху, допомогу в утриманні та відстеження смуги руху, моніторинг стану водія і камеру заднього виду.

У список додаткових функцій входить моніторинг сліпих зон, автоматична система гальмування при русі заднім ходом, система паркувальних камер з об'ємним оглядом, передні і задні парктроніки і система допомоги при парковці.

Розміри і вага

Довжина Hyundai Sonata становить 4.87 м. Його маса коливається від 1457 до 1484 кг.

Можливі комплектації

Hyundai Sonata 2020 року випускається в чотирьох комплектаціях: SE, SEL, SEL Plus і Limited. Варіації SE і SEL оснащені 2,5-літровим двигуном, а SEL Plus і Limited - 1,6-літровим турбомотором. Всі моделі обладнані системою переднього приводу і автоматичною коробкою передач із вісьмома швидкостями.

Базова версія поставляється з необхідним набором систем безпеки і допомоги водієві, але для більшого комфорту вибирайте як мінімум Sonata SEL або SEL Plus.

 

Попередній огляд Огляд тест-драйву: Volkswagen Tiguan 2020
Огляд тест-драйву: Volkswagen Tiguan 2020
Огляд тест-драйву: Renault Clio 2020
Наступний огляд Огляд тест-драйву: Renault Clio 2020