Огляд тест-драйву: Hyundai Tucson 2018

23 травня 2018

Не маючи суперників, які могли запропонувати схожий перелік функцій хоча і за немалою ціною, Hyundai раптом довелося замислитися над тим, щоб зробити Hyundai Tucson більш вигідним для покупців. Зміни хлинули наче морські хвилі, принісши з собою новіших і добре оснащених суперників, включно з Subaru Crosstrek, Nissan Rogue і Jeep Compass. Між тим, треба віддати компанії належне, адже вона створила стильний і спортивний позашляховик з чисельними технологічними новинками. За потужність автомобіля відповідають чотирьохциліндрові двигуни. Як опції запропоновані такі принади, як панорамний люк і аудіосистема «Infinity». Бонусом стала 10-річна гарантія на силовий агрегат.

Огляд тест-драйву: Hyundai Tucson 2018

Вам сподобається

Якщо ви шукаєте компактний кросовер нового покоління, але не потребуєте значних позашляхових можливостей, Hyundai Tucson 2018 року запропонує стиль, хороший перелік функцій і систем безпеки за привабливу ціну. А 1.6-літровий турбодвигун подбає про продуктивність ходу і пристойний рівень економії.

Вам може не сподобатися

нажмите на фото для просмотра в полноэкранном режиме
Дивіться також каталоги:

Тим, хто шукає максимум вантажного і особистого простору, варто звернути увагу на Honda CR-V, Toyota RAV4 або Subaru Outback. Більше потужності пропонує Kia Sportage SX, а краще управління Mazda CX-5.

Нове у 2018 році

У поточному році відбулася реорганізація модельного ряду Hyundai Tucson і тепер пропонується п’ять комплектацій: SE, SEL, SEL Plus, Value і Limited. Моделі SEL і вище отримали: підігрів передніх сидінь, SiriusXM, Android Auto і Apple CarPlay. Модель SEL Plus постачається з 8.0-дюймовим сенсорним екраном і аудіосистемою «Infinity», у той час, як топова Limited може похвалитися підігрівом рульового колеса.

Враження від їзди

Як для компактного позашляховика, новий Хендай Туксон 2018 року є на диво затишним всередині. Шум вітру, дороги і двигуна добре подавляється, а продумана підвіска гарантує комфортну їзду навіть по поганим дорогам. Між тим, зручність пересування дуже залежить від розміру коліс. Зворотній зв'язок від керма з електропідсилювачем - не найбільш сильна сторона автомобіля, хоча у порівнянні з попередниками стало краще. Опційний 1.6-літровий турбодвигун тішить потужністю зі старту, але може розчарувати як раз тоді, коли водій найбільше його потребуватиме, а саме при виконанні маневрів на обгін і в’їзд до потоку автомобілів. Перевівши селектор у спортивний режим, отримуємо кращу реакцію двигуна, дроселя і трансмісії, але на більшу кількість потужності розраховувати не варто. Якщо повернутися до позитиву, то варто згадати семиступінчасту автоматичну коробку передач з подвійним зчепленням, яка гарантує плавні та своєчасні переходи.

Найкращі характеристики

Власнику Tucson не потрібно махати руками або ногами. Варто лише підійти до багажного відділення з брелоком у кишені, постояти декілька секунд, і двері відчиняться. Саме такі переваги дає розумна функція відкривання багажника.

Розлита рідина і розсипана їжа, нажаль, є частиною існування у салоні сімейного позашляховика, тому Hyundai додала плямостійку технологію «YES Essentials» до комплектації усіх Tucson з тканинною обшивкою. Окрім здатності мінімізувати забруднення, тканина затримує запахи і зменшує статичний розряд.

Детально про автомобіль Hyundai Tucson

Інтер’єр

Базова модель Hyundai Tucson SE пропонує сидіння з шістьма механічними режимами налаштування, тому є сенс, оминувши її, перейти одразу до моделей SEL або SEL Plus з вісьма автоматичними режимами і підтримкою попереку. Приладова панель пропонує: великі вентиляційні отвори, зрозумілі прилади і звичні кнопки для клімат-контролю та аудіо. Вночі елементи управління підсвічуються м’яким блакитним світлом. Простота розповсюджується і на цифровий дисплей, який не перевантажує водія інформацією. Навіть будучи не найбільш просторими у класі, задні сидіння тішать комфортом.  

Екстер’єр

Навряд чи виникнуть претензії до стильної зовнішності позашляховика. Велика решітка радіатора, плавні лінії і світлодіодні акценти фар допомагають Tucson стати в один ряд з Hyundai Santa Fe і Santa Fe Sport. Візуальним центром передньої частини стала трапецієподібна решітка з плавними лініями, які відходять від неї, огортаючи крила, закінчуються хвостовими вогнями. Під привабливою обгорткою приховане шасі, виготовлене з додаванням більше 50% високоміцної сталі.

Базова комплектація

Найдешевшою моделлю стала Tucson SE, в її базу увійшли: камера заднього виду, Bluetooth, USB-порт, 17-дюймові колеса й автоматична коробка передач з 2.0-літровим двигуном. Наступна у списку модель SEL постачається з підігрівом передніх сидінь, вісьмома автоматичними режимами налаштування водійського сидіння та Android Auto/Apple CarPlay. Модель SEL Plus додасть: моніторинг сліпих зон, безконтактний електронний ключ, шкіряну обшивку і 8.0-дюймовий сенсорний екран навігації з аудіосистемою «Infinity». Топова модель Limited отримала: підігрів рульового колеса, 8 автоматичних режимів налаштування переднього пасажирського сидіння та 1.6-літровий турбодвигун.

Опційне обладнання

Система повного приводу доступна всім моделям. Найбільше, між тим, пропонує пакет «Ultimate», з яким модель Limited вразить: вентиляцією передніх сидінь, підігрівом задніх, системою попередження про виїзд за межу смуги руху, панорамним люком, задніми сенсорами паркування й автоматичним екстреним гальмуванням з функцією виявлення пішоходів.

Під капотом

Моделі SE, SEL і SEL Plus 2018 року отримали 2.0-літровий чотирьохциліндровий двигун на 164 кінських сили. Пару йому складає шестиступінчаста автоматична коробка передач. Витрата пального з приводом на передні колеса становить 10.3 л/100 км у міському, 7.9 л/100 км у заміському та 9.1 л/100 км у змішаному циклах. З повним приводом показники змінюються на 11.2, 9.1 та 10.3 л/100 км відповідно. Моделі Value і Limited потішать 1.6-літровим чотирьохциліндровим турбодвигуном на 177 кінських сил. У пару йому дісталася семиступінчаста автоматична коробка передач з подвійним зчепленням. З приводом на передні колеса сотні позашляховик з ним досягне за 8.9 секунд, витрачаючи 7.1 л/100 км у змішаному циклі. З повним приводом показник розгону збільшується до 9.1 секунд, а витрати пального зростає до 7.7 л/100 км.

 
Попередній огляд Огляд тест-драйву: Lexus NX 2018
Огляд тест-драйву: Lexus NX 2018
Огляд тест-драйву: Jaguar XE 2018
Наступний огляд Огляд тест-драйву: Jaguar XE 2018