Огляд тест-драйву: Infiniti Q50 2018

13 листопада 2018

Нещодавно переглянутий Infiniti Q50 залишається одним з найкращих спортивних седанів. Вишукана, зручна і найкраще продавана модель Infiniti тішить неймовірною потужністю з V6 турбодвигуном на 300 коней. Неймовірний седан вдовольнить майже всі потреби покупців сегменту, навіть якщо не пропонує все і одразу.

Огляд тест-драйву: Infiniti Q50 2018

Вам сподобається

Якщо вам подобається ідея розкішного і зручного седану з більшим запасом потужності і меншим цінником, ніж пропонують європейські суперники, Q50 може очолити ваш список бажань.

Вам може не сподобатися

нажмите на фото для просмотра в полноэкранном режиме
Дивіться також каталоги:

Тим, хто не погоджується на менше, ніж захопливий водійський досвід і хоче насолодитися абсолютним престижем бренду, Infiniti Q50  навряд чи припаде до смаку.

Нове у 2018 році

Нове покоління Infiniti Q50, дебютувавши у 2014, не оновлювалося до цього року. Переглянутий седан може похвалитися зміненою стилізацією передньої і задньої частин, включно з новими задніми фарами. Моделі 3.0t Sport і Red Sport 400 виділилися за рахунок більш агресивного переднього облицювання. В салоні з’явилося нове рульове колесо і перемикач передач. Нині лінійка моделей складається з Pure, Luxe, Sport і Red Sport 400.  

Враження від їзди

Більшості водіїв до вподоби припаде модель 3.0t Sport з чудовим поєднанням вишуканих манер, продуктивності і переліку функцій. Хоча, бажаючим отримати ексклюзивні відчуття, варто випробувати Red Sport 400 з 400 кіньми під капотом. Що стосується новинок, то компанія запропонувала декілька динамічних покращень, між тим, шанувальники точно впізнають автомобіль. Додаткова потужність потішить шибайголів, але загальний водійський досвід влаштує не всіх. Так, екземпляри, оснащені системою адаптивного рульового управління, яка технічно і функціонально є вражаючою установкою, скоріше виграють в плані керованості на низьких швидкостях, ніж в плані задоволення від швидкісної їзди. Седан потішить тих, хто, звертаючи на підступні, звивисті дороги, вимагає від автомобіля майже телепатичного зв’язку. Приємним виявися ще й той факт, що на ряду з легким і всиляючим впевненість прискоренням, водій отримує чудовий повсякденний автомобіль зі зручними сидіннями, приємними на дотик поверхнями і абсолютним відчуттям розкоші.

Найкращі характеристики

Доступна адаптивна підвіска Infiniti Q50 оснащена демпферами, які налаштовуються, що дозволяє водієві обирати між комфортним і спортивним стилями управління.

Ніхто не стане виступати проти загальної тенденції авто індустрії щодо переходу від важких і затратних двигунів до менших і спритних турбоверсій, але V6 двигун Q50 - це вражаючий силовий агрегат.

Детально про автомобіль Infiniti Q50

Інтер’єр  

М’які, високоякісні матеріали, орієнтована на динаміку приладова група і покращений центральний стек на два екрани чудово поєдналися у вишуканому, спортивному і комфортному салоні Infiniti Q50. Простору для зберігання особистих речей попереду не багато, але два містких тримача напоїв і відсік під центральним підлокітником покупець отримає. Сильною стороною седану залишається загальна технічність, але інформаційно-розважальний план починає виказувати вік автомобіля. Відсутність Apple CarPlay і Android Auto дається в знаки. Двокомпонентний центральний стек виглядає відмінно, але на практиці не все так безхмарно. Між тим, байдужим до сенсорного екрану з високою роздільною здатністю і простотою використання залишитися не можливо. Не менше уваги вартують неймовірна аудіосистема Bose на 16 динаміків, монітор кругового огляду з виявленням рухомих об’єктів. Що стосується заднього простору, то він визнаний як один з найкращих у сегменті. Об’єм багажного відділення вважається нормальним для класу. При необхідності є можливість збільшити вантажний простір, склавши задні спинки.

Екстер’єр

Впевнені, знайдеться немало фанатів спортивного і водночас солідного екстер’єру, покращеного на 2018 рік. Новації позитивно відобразилися на загальному сприйнятті седану. Основою змін стала подальша диференціація між моделями, нинішні Q50 3.0t Sport і Q50 Red Sport 400 легко відрізнити від решти лінійки завдяки унікальним елементам, виразнішому бамперу і ширшим повітрозабірникам.

Базова комплектація

У базову комплектацію моделі Infiniti Q50 2.0t увійшли: інформаційно-розважальна система з подвійним екраном, функцією голосового контролю, 8.0-дюймовим верхнім і 7.0-дюймовим нижнім сенсорними екранами, USB і Bluetooth, камера заднього огляду, функція доступу без ключа і кнопкове запалювання, шкіряна обшивка, двозонний автоматичний клімат-контроль, 17-дюймові колеса, HD і супутникове радіо, повністю світлодіодні фари, протитуманні вогні та задні фари.

Опційне обладнання

Компанія заробила репутацію любителя сучасних технологій і новий Infiniti Q50 став тому підтвердженням. На додачу до таких очікуваних опцій, як покращена аудіосистема і навігація, варто розглянути вражаючий перелік систем допомоги і безпеки. Так, покупець може розраховувати на: адаптивне рульове управління, динамічну підвіску, селектор режимів, систему утримання автомобіля на смузі руху, систему допомоги при проходженні поворотів, інтелектуальний круїз-контроль, систему контролю дистанції, систему попередження зіткнення при русі заднім ходом, систему попередження про сліпі зони, систему слідкування за дорожньою розміткою,  екстрене гальмування та систему попередження про можливе зіткнення.

Технічні характеристики

Базовим для Infiniti Q50 став 2.0-літровий чотирьохциліндровий турбодвигун на 208 кінських сил та 350 Нм. Зі стандартним приводом на задні колеса витрата пального становить 10.3 л/100 км у міському, 7.9 л/100 км у заміському та 9.4 л/100 км у змішаному циклах. З приводом на всі колеса витрата трохи збільшується. 3.0-літровий бі-туробований V6 пропонує 300 кінських сил та 400 Нм. З приводом на задні колеса седан витрачає 11.8 л/100 км у місті, 8.2 л/100 км за його межами і 10.3 л/100 км в середньому. З приводом на всі колеса витрата зростає до 12.4, 8.7 і 10.7 л/100 км відповідно. Найпотужнішим став 3.0-літровий V6 двигун на 400 коней і 475 Нм. Задньопривідні моделі витрачають 11.8 л/100 км у міському, 9.1 л/100 км у заміському та 10.7 л/100 км у змішаному циклах. Пару всім двигунам складає семиступінчаста автоматична коробка передач.

 

Попередній огляд Огляд тест-драйву: Kia Soul 2018
Огляд тест-драйву: Kia Soul 2018
Огляд тест-драйву: Audi S5 2018
Наступний огляд Огляд тест-драйву: Audi S5 2018