Огляд тест-драйву: Infiniti Q70 2018

14 вересня 2018

Сучасний Q70 - це флагман від люксового підрозділу Nissan. Відомий декількома роками раніше як «M», цей преміум седан доступний у стандартній і подовженій формах. Остання обіцяє додаткових 14 сантиметрів заднього простору. З приводом на задні або всі колеса і вибором між V6, V8 і гібридною установкою, седан Infiniti Q70 2018 конкурує з Mercedes-Benz E-Class, BMW 5 Series, Audi A6 і Lexus GS. Творіння Infiniti гарантує потужні двигуни та інноваційні технології, але, нажаль, йому важко змагатися з більшими новими, вишуканими і краще оснащеними представниками ринку.

Огляд тест-драйву: Infiniti Q70 2018

Вам сподобається

Якщо обирати один аспект, в якому седан дійсно переважає суперників, то це задній простір версії Q70L. Якщо вам раптом знадобиться седан із дійсно щедрим заднім простором, седан від Infiniti до ваших послуг.

Вам може не сподобатися

нажмите на фото для просмотра в полноэкранном режиме
Дивіться також каталоги:

Потроху старіючий Q70 не пропонує Apple CarPlay і Android Auto, має не дуже хороші рейтинги перепродажів і не дотягує до сучасних суперників.

Нове у 2018 році

У поточному році назви моделей отримали приставку «Luxe». Найбільшою зміною стала поява 8.0-дюймового сенсорного екрану, який прийшов на зміну 7.0-дюймовій версії. На нове покоління Infiniti Q70 доведеться зачекати.

Враження від їзди

На відміну від більшості суперників, Q70 продовжує використовувати звичайні V6 і V8 двигуни. Це не дуже добре відображається на рівні економії пального, але забезпечує необхідною потужністю при розгоні і наборі швидкості. Навіть базовий 3.7-літровий V6 двигун не розчарує з 333 кінськими силами. Перейшовши до 5.6-літрового двигуна, можна отримати приємний шок від того, наскільки жвавим виявиться седан. Гібридна силова установка не пасе задніх. З 364 кіньми гібрид демонструє азартну натуру, хоча при 6.2 л/100км у змішаному циклі його можна скоріше порівняти з сучасними дизельними двигунами, ніж іншими гібридами. Загалом, технічні характеристики Infiniti Q70 більше направлені на створення комфорту під час неквапливої подорожі, ніж на динамічну їзду як у BMW 5 Series.

Найкращі характеристики

Системи безпеки седану набагато переважають звичайні відчуття і реакцію людини. Так, система попередження про можливе зіткнення контролює поведінку транспортних засобів, які рухаються попереду. Якщо раптом автомобіль попереду загальмує, система попередить про це для вживання заходів.  

Ще одна система, яка володіє даром передбачення, це «Back-up Collision Intervention». Опційна система здатна виявити наближення автомобілів у момент, коли ви здаєте назад, попередити про це, та, в разі відсутності реакції, самостійно зупинити седан.  

Детально про автомобіль Infiniti Q70

Інтер’єр

Салон Infiniti Q70 вирізняється відчуттям простору і класовості. Замінник чи натуральна шкіра, декоративні елементи з дерева створюють враження, що ви перебуваєте у залі засідань, а чисельні кнопки, які каскадом спускаються донизу, створюють враження управління літаком. Дизайн передбачає чимало вигинів та органічних форм. Нажаль, салон потроху починає проявляти вік. Багатьом, між тим, сподобається водійське сидіння. В автомобілях Infiniti рівень комфорту завжди вище середнього. Простору позаду вдосталь у стандартній версії Q70 та більш, ніж достатньо у подовженому варіанті Q70L.

Екстер’єр

Основними рисами зовнішності стали елегантність і масивність. Добре, що розробники Infiniti не спокусилися на величезну решітку радіатора, яка нині є трендом. Перегукуючись з інтер’єром, екстер’єр тішить вигадливими формами і спокусливим лінями. При 498 см у довжину навіть стандартна версія Q70 вражає, обходячи Lexus GS, BMW 5 Series and Mercedes-Benz E-Class. 513 см версії Q70L перевершують всі сподівання і перетворюють представника Infiniti на повнорозмірний седан.

Базова комплектація

Модель Q70 3.7 Luxe постачається з підігрівом і 10 автоматичними режимами налаштування передніх сидінь, двозонним клімат-контролем, електроприводом даху, склоочисниками з сенсорами дощу та електроприводом рульової колонки. Дерев’яні елементи входять у базу, але за справжню шкіру замість замінника доведеться доплатити. Базова інформаційно-розважальна система нині пропонує: 8.0-дюймовий кольоровий дисплей, 6 динаміків, AM/FM/CD, Bluetooth та USB. Щоправда, Apple CarPlay і Android Auto не підтримуються. Версія Q70L на додачу до більш щедрого заднього простору пропонує підігрів задніх сидінь.

Опційне обладнання

Система повного приводу є опцією для всіх моделей, окрім гібридів, привід у яких виключно на задні колеса. Додаткові сантиметри можна отримати з подовженою версією Q70L. Найбільш цікаві опції розподілені по пакетам. До їх переліку потрапили: шкіряна обшивка сидінь, електропривод задньої завіси, підігрів задніх сидінь, спортивна підвіска та аудіосистема «Bose». Про безпеку дбають: моніторинг сліпих зон, система попередження про виїзд за межу смуги, екстрене гальмування та система попередження про можливе зіткнення.

Під капотом

Нинішньому Q70 доступні три силових агрегати, включно з гібридною установкою. Базовим став 3.7-літровий V6 двигун на 333 кінських сили і 363 Нм. Компонується він семиступінчастою автоматичною коробкою передач. З приводом на задні колеса розгін відбувається за 6.2 секунди. Витрата пального становить 15.8 л/100км у міському, 7.9 л/100км у заміському та 10.8 л/100км у змішаному циклах. З повним приводом седан розганяється за 6.3 секунди, витрачаючи 15.3, 8.4 та 10.9 л/100км відповідно. 5.6-літровий V8 двигун пропонує 426 коней і 565 Нм. У пару йому дісталася та сама коробка передач. З заднім приводом Q70 розганяється за 5.3 секунди, витрачаючи 12.4 л/100км у змішаному циклі. З повним приводом розгін відбувається за 5.2 секунди, витрата пального сягає 12.5 л/100км у змішаному циклі. Гібрид пропонує 364 кінських сили. Розгін з ним відбувається за 5.3 секунди. Витрата пального перебуває на рівні 8.7 л/100км у місті, 5.3 л/100км за його межами і 6.2 л/100км у середньому.

Попередній огляд Огляд тест-драйву: Mercedes-Benz GLE-Class 2018
Огляд тест-драйву: Mercedes-Benz GLE-Class 2018
Огляд тест-драйву: Jaguar XJ 2018
Наступний огляд Огляд тест-драйву: Jaguar XJ 2018