Огляд тест-драйву: Infiniti QX30 2019

21 червня 2019

Новий Infiniti QX30 це найменший і найдешевший транспортний засіб від вишуканої гілки Nissan. Будучи компактним варіантом, він знаходиться нижче Infiniti QX50 і конкурує з BMW X1, Audi Q3, Volvo XC40 і Mercedes-Benz GLA. Останні моделі, між тим, приберегли сюрприз, оскільки QX30 розділив платформу з Mercedes-Benz GLA. Кросовер отримав виразний дизайн і при збалансованій стартовій ціні обходить багатьох суперників. Нажаль, окрім беззаперечних переваг є і недоліки. Так, йому бракує внутрішнього простору, потужності і технологічності представників інших брендів. Не знайде потенційний покупець Apple CarPlay і Android Auto, які стали дуже бажаними для сучасних автомобілів.

Огляд тест-драйву: Infiniti QX30 2019

Вам сподобається

Якщо ви шукаєте компактний, вишуканий кросовер і не володієте великим бюджетом, Infiniti QX30 2019 вирішує цю проблему. Окрім іншого, творіння Infiniti володіє привабливим дизайном, а невеликий розмір дуже допомагає при пересуванні у місті.

Вам може не сподобатися

нажмите на фото для просмотра в полноэкранном режиме
Дивіться також каталоги:

Нажаль, QX30 відстає від суперників по ряду аспектів. Навіть за параметрами дуже компактних автомобілів його внутрішній і вантажний простір не дуже хороші. Окрім іншого, цей Infiniti не вирізняється потужністю чи технологічністю, він позбавлений Apple CarPlay і Android Auto.

Нове у 2019 році

Ще один рік для QX30 минув без змін. Єдиною зміною, вартою згадки, став навігаційний пакет для моделі Luxe.

Враження від їзди

Ставши свіжим подихом декілька років тому, в наші дні QX30 не витримує порівнянні з новішими суперниками. 2.0-літровий чотирьохциліндровий двигун з 211 конячками не надто виділяється у сегменті. Більш того, якщо розглядати реакцію дроселя і семиступінчасту автоматичну коробку передач з подвійним зчепленням, то і тут є до чого причепитися. Процесу подачі потужності бракує плавності, та і загалом досвід, який отримуєш за кермом, не зовсім асоціюється з вишуканим автомобілем. Так, QX30 бракує комфорту нового Lexus UX, атлетичності BMW X1 і збалансованості Volvo XC40. Комусь манера ходу може видатися жорсткою час від часу. Якщо говорити про хороше, то це компактний розмір, який спрощує пересування в обмеженому просторі. Але через специфіку стилізацію задньої частини виникають сліпі зони.

Найкращі характеристики

Підгледівши трохи технологію дизайну так званих «Zero Gravity» сидінь, QX30 пропонує передні сидіння, які розподіляють вагу по всій поверхні, що допомагає зменшити тиск на нижню частину корпусу. Дуже класна штука для тривалих подорожей.

Як і чимало автомобілів у наші дні, творіння Infiniti виграло від стандартного автоматичного екстреного гальмування. Система автоматично задіє гальма в разі виявлення неминучості зіткнення і відсутності реакції з боку водія.

Детально про автомобіль Infiniti QX30

Інтер’єр

Як зазначалося вище, QX30 пропонує високий рівень комфорту сидінь. До речі, оздоблені вони можуть бути, як схожим на тканину «Fibretec» у базових моделях, так і штучною шкірою, або «Nappa» у моделях найвищої комплектації. Інші аспекти салону Infiniti QX30, нажаль, мало чим тішать. Внутрішнього простору мало навіть за стандартами класу. У порівнянні з, скажімо, Volvo, останній помітно виграє. Не вразить простір задніх сидінь. Попереду передбачений 7.0-дюймовий дисплей, який може видаватися класним, якщо ви не мали справи з сучасними автомобілями, в іншому випадку, помічаєш старіння техніки. Невеликий важіль перемикання передач не дуже зручно використовувати, а розміщення деяких елементів управління не дуже звичне. Такої функції, як електропривод дверей багажника,  не передбачено навіть в якості опції.

Відео тест-драйв Infiniti QX30 2019 року

Екстер’єр

Одна з небагатьох речей, яка позитивно виділяє QX30, це його дизайн. Обтічні, плавні форми сповнені привабливих вигинів, що дозволяє Infiniti виглядати скоріше як хетчбек, ніж традиційний кросовер. Схожа на бумеранг задня стійка додає шарму. Моделі з повним приводом трохи вищі за ті, яким дістався передній привід, у першому випадку можемо розраховувати на 20.3 см, у другому – на 15.2 см. Моделі QX30 Sport, нажаль, не вразять додатковою потужністю, але додадуть чорну решітку радіатора і капюшони дзеркал.

Базова комплектація

Вишуканий QX30 доступний у чотирьох комплектаціях: Pure, Luxe, Sport і Essential. Базова модель отримала 8 механічних режимів налаштування сидінь, галогенові фари, двозонний клімат-контроль, перемикачі на кермі, інформаційно-розважальну систему з 7.0-дюймовим екраном, AM/FM/XM/CD систему на 6 динаміків, Bluetooth і два USB порти. Модель Luxe додасть обшивку зі штучної шкіри, панорамний люк, електропривод і підігрів передні сидінь і універсальний відкривач гаражних дверей.

Опційне обладнання

Розщедрившись на модель Sport, покупець отримує світлодіодні фари, склоочисники з сенсорами дощу, кращу обшивку сидінь, камеру виду згори, автоматичне паркування і аудіосистему «Bose». Топова модель Essential постачається з шкіряними сидіннями «Nappa» і моніторингом сліпих зон. Систему повного приводу можна замовити для Luxe і Essential. Система попередження про виїзд за межі смуги руху і інтелектуальний круїз-контроль теж доступні тільки Sport і Luxury.

Під капотом

За потужність QX30 відповідає 2.0-літровий чотирьохциліндровий турбодвигун на 211 кінських сил і 350 Нм. Компонується він семиступінчастою автоматичною коробкою передач з подвійним зчепленням. Привід стандартно на передні колеса. Як опція пропонується повний. Розгін до сотні відбувається за 7.3 секунди. Витрата пального перебуває на рівні 8.9 л/100км у міському, 5.7 л/100км у  заміському і 6.9 л/100км у змішаному циклах.

 
Попередній огляд Огляд тест-драйву: Acura TLX 2019
Огляд тест-драйву: Acura TLX 2019
Огляд тест-драйву: Tesla Model 3 2019
Наступний огляд Огляд тест-драйву: Tesla Model 3 2019