Огляд тест-драйву: Infiniti Q60 2018

10 серпня 2018

Єдине, спортивне купе від Infiniti це спокусливий і потужний Q60 з доступним повним приводом. Повністю оновлене купе доступне у чотирьох комплектаціях з двома турбодвигунами. Базовим став 2.0-літровий чотирьохциліндровий турбодвигун на 211 кінських сил, як опція пропонується 3.0-літровий V6 турбодвигун з 405 кіньми. Модель з останнім силовим агрегатом Red Sport конкурує з BMW M4 і Audi S5. Система повного приводу доступна всім моделям. Звичайні моделі Q60 змагаються з BMW 4 Series,  Audi A5, Lexus RC і Mercedes C-Class.   

Огляд тест-драйву: Infiniti Q60 2018

Вам сподобається

Якщо ви шукаєте вишуканий, спортивний транспортний засіб з вражаючою стилізацією і доступним повним приводом, купе infiniti q60 до ваших послуг. А факт, що стартова ціна творіння Infiniti краща, ніж у BMW 430i, Audi A5, Lexus RC Turbo і Mercedes C300 додає привабливості.

Вам може не сподобатися

нажмите на фото для просмотра в полноэкранном режиме
Дивіться також каталоги:

На відміну від відомих суперників infiniti q60 2018 року не пропонується у кузові кабріолет. Тим, хто полюбляє відкритий простір, варто розглянути варіанти BMW 4 Series, Audi A5 і Mercedes C-Class. Крім того, не передбачена механічна коробка передач.  

Нове у 2018 році

Повністю оновлене минулого року купе не вразить змінами у цьому. Трохи змінилася лінійка, нині кількість моделей зведена до чотирьох: Pure, Luxe, Sport і Red Sport. Остання модель може похвалитися більшими 20-дюймовими колесами.

Враження від їзди

Поєднавши вишуканість, спортивну харизму і масивність в одному автомобілі, розробники Infiniti отримали вражаюче купе. Модель Red Sport до сотні розганяється за 5.1 секунд. Сучасні Q60 більші і важчі за попередників, але динаміці це не заважає. Навіть стандартний 2.0-літровий чотирьохциліндровий турбодвигун потішить розгоном за 7.4 секунд, отримавши у пару точну семиступінчасту автоматичну коробку передач. Задоволення можна отримати приймаючи участь у керуванні коробкою завдяки стандартним перемикачам на кермі і спортивному режиму, який покращує реакцію автомобіля. Їзда комфортна, але не найкраща у класі. Так, Audi і BMW їздять краще. На противагу суперникам Infiniti пропонує підвіску і двоступеневу адаптивну систему, за рахунок яких покращується керованість і здатність купе справлятися з нерівностями дороги. Приємним фактом стала тиша салону незалежно від швидкості. Технічні характеристики infiniti q60 змусять посміхнутися багатьох водіїв.  

Відео тест-драйв Infiniti Q60 2018 року

Найкращі характеристики

Всеосяжна камера від Nissan «Around View Monitor» не лише показує, що відбувається позаду, а й відображає все, що знаходиться збоку або попереду автомобіля, дозволяючи отримати 360о огляду. Завдяки їй маневрування в обмеженому просторі значно полегшується.

Система автономного екстреного гальмування сканує дорогу на предмет появи можливих перешкод, транспортних засобів і пішоходів. В разі виявлення вірогідного зіткнення вона попереджає водія, а за відсутності реакції автоматично активує гальма.

Детально про автомобіль Infiniti Q60

Інтер’єр

Привабливий, зручний і відмінно співвіднесений інтер’єр Q60 це приємний мікс технологічності, дизайну і ергономіки. Розміщення елементів управління чудове, а на двох сенсорних екранах, які контролюють навігацію і інформаційно-розважальну систему, добре видно інформацію. Хоча вони менші ніж у суперників, крім того, картографія і графіка виглядають трохи застарілими. Рівень комфорту сидінь є одним з найвищих у сегменті, а лінія огляду напрочуд хороша для купе. Що стосується заднього простору, то дорослим пасажирам доведеться поберегти голову, хоча ноги все ж є куди поставити. Багажне відділення вміщує декілька сумок.

Екстер’єр

На дорозі чітко проглядається видовжений, низько посаджений корпус зі збільшеними колесами. Треба відмітити, що лише декільком автомобілям вдається вдало використовувати зовнішність концепткарів, і інфініті q60 2018 належить до їх числа. Здалеку автомобіль виглядає неймовірно, вражаючи цілісністю образу, зблизька можна насолодитися неймовірною увагою до деталей. Кожен може обрати собі елемент до смаку, починаючи перфорованими вихлопними патрубками, продовжуючи 3D емблемою на решітці радіатора і закінчуючи вигином капоту. Загалом купе виглядає цікавіше, ніж Mercedes C-Class Coupe і більш спокусливо, ніж BMW 4 Series.

Базова комплектація

Вражаюче добре оснащений навіть у базовій формі, новий інфініті q60 пропонує 19-дюймові колеса, функцію доступу без ключа, кнопкове запалювання, світлодіодні головні і задні фари, вісім автоматичних режимів налаштування водійського сидіння, камеру заднього огляду, Bluetooth, аудіосистему на 6 динаміків, прив’язану до інформаційного центру на два екрани. Шкода, що Wi-Fi, Apple CarPlay і Android Auto недоступні взагалі. Між тим, до бази увійшли складне заднє сидіння, двозонний клімат-контроль, два USB порти і кермо, яке налаштовується по куту і вильоту.

Опційне обладнання

За відсутності фізичного зв’язку між кермом і колесами, найбажанішим елементом є електронна допомога, у даному контексті це система адаптивного рульового управління «Adaptive Direct Steering». До переліку бажаних опцій також потрапили підігрів сидінь і керма, напіванілінове оздоблення, навігація і камера кругового огляду. Безпеку підсилюють система утримання смуги руху, система попередження зіткнення в сліпій зоні, адаптивний круїз-контроль і система попередження про можливе зіткнення.

Під капотом

Базовим став 2.0-літровий чотирьохциліндровий турбодвигун на 211 кінських сил і 350 Нм. компонується він семиступінчастою автоматичною коробкою передач. Розгін з приводом на задні колеса відбувається за 7.4 секунд. Витрата пального перебуває на рівні 9.2 л/100км у міському, 5.6 л/100км у заміському та 6.9 л/100км у змішаному циклах. 3.0-літровий V6 двигун пропонує 405 кінських сил і 475 Нм. Пару йому складає та сама коробка передач. Якщо цей двигун доповнити повним приводом, то розгін відбуватиметься за 5.1 секунд. Витрата пального становитиме 13.3 л/100км у місті, 7.0 л/100км за його межами і 9.3 л/100км у середньому.  

 
Попередній огляд Огляд тест-драйву: BMW M3 2018
Огляд тест-драйву: BMW M3 2018
Огляд тест-драйву: Infiniti QX80 2018
Наступний огляд Огляд тест-драйву: Infiniti QX80 2018