Огляд тест-драйву: Infiniti QX60 2018

20 червня 2018

Нове покоління Infiniti QX60 2018 пропонує сім посадочних місць, динамічний екстер’єр і вишуканий інтер’єр, все підкріплене масивністю позашляховика. Доступний з найсучаснішими технологіями і інноваціями безпеки, QX60 являється хорошою альтернативою для більш консервативних Audi Q7 і Acura MDX, так само, як і для дорожчого Mercedes-Benz GLS. Атлетичні налаштування підвіски гарантують жорсткішу їзду, ніж у Buick Enclave або Lexus RXL, але винагородою стане відмінне управління і точність входження у повороти. Компанія потішила покупців можливістю обрати силовий агрегат, включно з повнопривідними і гібридними варіантами.

Огляд тест-драйву: Infiniti QX60 2018

Вам сподобається

У пошуках трирядового, вишуканого позашляховика, здатного доставити задоволення від їзди, нашпигованого останніми технологіями, з продуманими габаритами, сучасний QX60 гарантує все це і навіть більше. Ціна нового покоління Infiniti QX60 2018 збалансованіша, ніж у Mercedes-Benz з ідентичним оснащенням, крім того, пропонується динамічніше пересування, ніж Lexus RXL.

Вам може не сподобатися

нажмите на фото для просмотра в полноэкранном режиме
Дивіться також каталоги:

Тим, хто прагне отримати максимальну потужність та управління найвищого рівня, більше підійдуть BMW X5, Mercedes-Benz GLS 550 або AMG GLS 63. Водіям, які планують буксирувати велику вагу і перевозити значні об’єми вантажу, у нагоді стануть Infiniti QX80 або Lincoln Navigator.

Нове у 2018 році

Рестайлінг Infiniti QX60 відбувся у 2015 році, тому нині відбулося лише декілька незначних змін. Нова функція «Rear Door Alert» нагадує водіям перевірити задні сидіння перед тим, як завести автомобіль для того, щоб не забути дітей, домашніх улюбленців або цінні речі.

Враження від їзди

Нинішній QX60 один з позашляховиків з найкращим управлінням на ринку. Між тим, покупцям варто знати, що заради цього було пожертвувано м’якістю ходу і легкістю керма. Як би там не було, але в результаті отримуємо стабільність. Бренд досить агресивно підійшов до налаштувань підвіски, плюсом чого стало впевнене входження у круті повороти, мінусом жорсткість при пересуванні по поганих дорогах. Продуктивний V6 двигун чудово себе показав як в плані запасу потужності, так і економії пального. Гібрид Infiniti QX60 споживає менше пального, але не такий потужний. Несподіванкою стало віднесення таких систем допомоги, як уникнення зіткнення, попередження про виїзд за межі смуги руху і круїз-контроль, до опційного переліку. Але якщо дивитися в цілому, то технічні характеристики Infiniti QX60 змусять багатьох водіїв посміхнутися.

Найкращі характеристики

Бренд взяв звичну технологію попередження про можливе зіткнення і підніс її на новий рівень, тепер вона моніторить два транспортних засоби попереду. Система здатна зреагувати на будь-яку раптову зупинку автомобіля попереду, а отже час на активацію екстреного гальмування зменшується.

Транспортний потік з частими зупинками це те, з чим нам доводиться стикатися повсякчас. Система контролю дистанції робить життя трохи легшим, дотримуючись необхідної дистанції до транспортного засобу попереду. Система дає можливість водієві зосередитися на чомусь іще, окрім видивляння правильної дистанції.

Детально про автомобіль Infiniti QX60

Інтер’єр

Сегмент переповнений трирядовими автомобілями, але QX60 виділяється за рахунок вишуканого, комфортного, огорнутого шкірою салону. Зі зручними передніми сидіннями будь-яка подорож пройде непомітно, до того ж, елементами управління дуже просто користуватися. Третій ряд, як не дивно, придатний для двох дорослих, крім того, до нього легко дістатися завдяки другому ряду, який посувається вперед і назад. Розробники постаралися на славу, створюючи затишне місце. Всюди панують м’які та приємні на дотик матеріали, а ламіноване скло зменшує рівень шуму. Багажник Infiniti QX60 вміщує 425 літрів.  

Екстер’єр  

Заокруглені, плавні лінії підсилюють фірмову стилізацію решітки радіатора і головних фар, що добре поєднується з загальним дизайном. Якщо дивитися зі сторони, то помічаєш незначний нахил даху, який, до речі, не шкодить внутрішньому простору. Однією з особливостей позашляховика стала похила рама бічних вікон позаду. Щось подібне можна побачити у купе Q60. Двері багажного відділення відкриваються автоматично, що полегшує процеси завантаження і розвантаження.

Базова комплектація

Навіть базова модель QX60 має вражаючий перелік оснащення, включно з підігрівом і електроприводом бічних дзеркал, люком даху та електроприводом дверей багажника. Усі QX60 мають: шкіряну обшивку, підігрів і автоматичну регуляцію передніх сидінь, клімат-контроль трьох зон, Bluetooth, USB-порти, рульову колонку, яка налаштовується по висоті і вильоту, камеру заднього виду, 7.0-дюймовий екран та AM/FM/CD аудіосистему на 6 динаміків. Деякі опційні елементи бензинових моделей є стандартними для гібриду.

Опційне обладнання

Окремо покупець може обрати привід і силовий агрегат, але більшість опцій розподілена по пакетам. Так, до переліку додаткового оснащення потрапили: навігаційна система, аудіосистема «Bose» на 15 динаміків, підігрів сидіння другого ряду, функція активації дверей багажника рухом, Wi-Fi, автоматичне дальнє світло, підігрів рульового колеса, люк над другим і третім рядами та розважальна система для задніх пасажирів. Доступними елементами безпеки стали: моніторинг сліпих зон, розумний круїз-контроль, попередження про виїзд за межі смуги руху та система автоматичного гальмування.

Під капотом

За потужність стандартних моделей відповідає 3.5-літровий V6 двигун на 265 кінських сил і 336 Нм. Пару йому складає варіатор. Розгін з приводом на передні колеса відбувається за 8.6 секунд. Витрата пального Infiniti QX60 становить 12.5 л/100км у міському, 9.0 л/100км у заміському та 10.1 л/100км у змішаному циклах. З повним приводом показник розгону зменшиться до 8.4 секунд, а витрати пального зросте до 14.4, 8.5 і 10.7 л/100км відповідно. Гібридна модель отримала 2.5-літровий чотирьохциліндровий двигун та електричний мотор, які разом гарантують 250 кінських сил. Компонуються вони так само варіатором. Розгін відбувається за 8.6 секунди. Витрата пального перебуває на рівні 10.7 л/100км у місті, 7.3 л/100км за його межами і 8.5 л/100км у середньому.

 
Попередній огляд Огляд тест-драйву: Ford Taurus 2018
Огляд тест-драйву: Ford Taurus 2018
Огляд тест-драйву: Ford C-Max 2018
Наступний огляд Огляд тест-драйву: Ford C-Max 2018