Огляд тест-драйву: Infiniti QX80 2018

10 серпня 2018

Якщо ви сумніваєтесь у силі пластичної хірургії, погляньте в сторону Infiniti QX80. Як старіючий, голлівудський актор, який прагне привернути увагу, новий QX80 пережив фейсліфтинг, який додав свіжих відчуттів. Це стосується і салону, компанія покращила обшивку, додала більший і швидший екраном інформаційно-розважальної системи і подбала про неймовірну деталізацію, очікувану від автомобілів класу люкс, на кшталт Cadillac Escalade, Lincoln Navigator, Lexus LX і Land Rover Range Rover. Правда, що габаритний Infiniti не може повністю приховати вік, з’явившись у 2010 році як QX56, але він продовжує тішити управлінням.  

Огляд тест-драйву: Infiniti QX80 2018

Вам сподобається

Infiniti QX80 2018 року залишається основним варіантом для тих, хто хоче перевозити вісьмох людей і буксирувати до 3.855 кг. Це один з небагатьох автомобілів, який пропонує такі можливості з рамною конструкцією в основі.

Вам може не сподобатися

нажмите на фото для просмотра в полноэкранном режиме
Дивіться також каталоги:

Не менше шарму пропонує Nissan Armada , але за менші гроші. Гарантуючи майже ті самі можливості і функції, механічно ідентичний Armada тішить ціною. На додачу рівень витрати QX80 перевищує показники суперників.

Нове у 2018 році

У поточному році позашляховик постав перед нами після повного редизайну, який торкнувся головних фар, решітки радіатора, капоту, бамперів і, навіть, вентиляційних отворів крил. Задні фари і кришка багажника теж змінилися. Свіженький QX80 виглядає привабливо.

Враження від їзди

Компанія неабияк почаклувала над зовнішністю позашляховика, на щастя вона не торкнулася управління і параметрів ходу. 5.6-літровий V8 двигун не потішить в плані економії, але вразить здатністю перетворення вуглеводнів у рушійну силу. Витисніть педаль газу і насолодіться динамікою, яку ми називаємо швидкою. Шум двигуна ви чутимете виключно, коли доводитимете автомобіль до краю можливостей. Крім того, це єдиний шум який ви чутимете, оскільки салон QX80 не пропускає сторонніх звуків. Підвіска налаштована на комфорт замість спортивної динаміки, чому сприяє система стабілізації кузова, яка утримує великий Infiniti від значного крену у поворотах. У місті великому QX80 важко маневрувати, тому на допомогу передбачена система огляду на 360о.

Відео тест-драйв Infiniti QX80 2018 року 

Найкращі характеристики

Нинішні моделі QX80 можуть похвалитися системою контролю дистанції, яка працює незалежно від активного круїз-контролю. Навіть з вимкненим круїз-контролем, вона контролює транспортні засоби попереду і автоматично пригальмує позашляховик в разі зупинки попереду їдучих автомобілів.  

У той час як ресори або стабілізатори підвіски утримують майже 2.721-кілограмовий автомобіль від крену у поворотах, вони негативно впливають на комфорт їзди. Тому, замість них QX80 використовує систему стабілізації кузова, яка має активні амортизатори для контролю крену, не шкодячи параметрам ходу.

Детально про автомобіль Infiniti QX80

Інтер’єр

Компанія стверджує, що натхнення для створення салону Infiniti QX80 2018 черпала з вишуканих літаків. Як би там не було, але інтер’єр позашляховика вийшов комфортним з дорого вартісним оздобленням і високою якістю співвідношення елементів. Сидіння захищені від плям. Сумувати пасажирам позаду не дасть доступна розважальна система. Покращена інформаційно-розважальна система пропонує більший екран, але позбавлена Apple CarPlay і Android Auto. До того ж, сидіння другого ряду не посуваються вперед, обмежуючи простір пасажирів третього ряду.

Екстер’єр

Незграбний ніс, понурі фари і погано продумані вентиляційні отвори крил зникли, звільнивши дорогу новому листовому металу, який не тільки стилістично поєднав QX80 з сімейством, а й зробив його привабливим автомобілем. Між тим, значні габарити нікуди не ділися, при 530 см у довжину і 203 см у висоту перед нами дійсно великий позашляховик. З пропорціями розробники потрапили в ціль. Нові двері багажника і вентиляційні отвори крил допомагають виділитися.

Базова комплектація

Єдина різниця між комплектаціями Infiniti QX80 2018 полягає у кількості активних коліс, задній або повний привід. Стандартними елементами стали шкіряна обшивка сидінь, навігаційна система, електропривод дверей багажника, клімат-контроль трьох зон, люк даху, підігрів передніх сидінь, рульове колесо, яке регулюється по куту і вильоту, з підігрівом та система кругового огляду. Покупець також отримує функцію автоматичного складання дзеркал, шкіряне оздоблення приладової панелі і капітанські крісла другого ряду. У базу увійшов один безкоштовний рік використання телематиків «Infiniti Connection». Сумувати не дасть аудіосистема «Bose» на 13 динаміків з USB і Bluetooth.

Опційне обладнання

Пакет «Deluxe Technology» додасть монітор заднього огляду з камерою, аудіосистему «Bose» з 15 динаміками і оточенням звуком, систему стабілізації кузова і покращені шкіряні сидіння. Пакет «Theater» подбає про наявність 8.0-дюймових екранів, вмонтованих у підголівники передніх сидінь, бездротових навушників та іншого. Пакет «Driver Assistance» потішить системою попередження про сліпі зони, системою попередження зіткнень при русі заднім ходом, екстреним гальмуванням, попередженням по зіткнення, активним круїз-контролем, системою попередження виїзду за межі смуги руху і так далі. При бажанні можна обрати 22-дюймові колеса.

Під капотом

За потужність позашляховика відповідає єдиний 5.6-літровий V8 двигун на 405 кінських сил і 560 Нм. Компонується він семиступінчастою автоматичною коробкою передач. Стандартно привід на задні колеса. Розгін відбувається за 7.6 секунд. Витрата пального Infiniti QX80 перебуває на рівні 16.8 л/100км у міському, 11.8 л/100км у заміському та 14.6 л/100км у змішаному циклах. З повним приводом позашляховик сотні досягне за 7.5 секунд. Витрата пального становить 18.1 л/100км у місті, 12.4 л/100км за його межами і 15.6 л/100км у середньому.

 
Попередній огляд Огляд тест-драйву: Infiniti Q60 2018
Огляд тест-драйву: Infiniti Q60 2018
Огляд тест-драйву: Land Rover Discovery Sport 2018
Наступний огляд Огляд тест-драйву: Land Rover Discovery Sport 2018