Огляд тест-драйву: Jaguar E-Pace 2018

17 квітня 2018

Компанія Jaguar намагається влитися у надзвичайно перенасичений сегмент компактних кросоверів з абсолютно новим E-Pace, націленим на Audi Q3, BMW X2 і Mercedes-Benz GLA. У той час, як розкішшю і відмінною динамікою нікого не здивуєш, Jaguar привніс щось новеньке – здатності справлятися з примхами бездоріжжя. Зібравши все це в одному кузові і додавши один з найпривабливіших екстер’єрів, британський автовиробник замахнувся на лідируючу позицію у класі.

Огляд тест-драйву: Jaguar E-Pace 2018

Вам сподобається

Якщо для вас важливий стиль і посил автомобіля, новий Jaguar E-Pace вартий уваги. Розкішний екстер’єр компактного кросовера повністю відповідає стильному салону, вкритому матеріалами найвищої якості. Але не зовнішністю єдиною – спортивну динаміку ходу слід віднести до переваг Ягуар E-Pace 2018 року.

Вам може не сподобатися

нажмите на фото для просмотра в полноэкранном режиме
Дивіться також каталоги:

Тим, кому потрібна місткість і практичність внутрішнього простору, варто пошукати де інде. Переднім пасажирам, незалежно від їх зросту, звісно, пощастить, чого не скажеш про задніх, оскільки там тіснувато. Багажне відділення поглине декілька валіз, але на більше розраховувати не варто.

Нове у 2018 році

Кросовер Jaguar E-Pace став абсолютною новинкою у лінійці британського бренду. Стандартні моделі отримали чотирьохциліндровий турбодвигун на 250 кінських сил. Між тим, динамічна модель R-Dynamic додасть ще 50 коней. З нагоди випуску компанія запропонувала комплектацію First Edition з унікальним кольорами.

Враження від їзди

Компанія позиціонує свій новий компактний кросовер як транспортний засіб з можливостями позашляховика і динамікою спортивного седану, і зрештою вони не сильно перебільшують. Натисніть на педаль газу у моделі R-Dynamic з 300 кіньми, і після незначної затримки (інженери називають її «турболаг») ви будете втішені потужним приростом потужності. Сотні можна досягти за 6.4 секунд. Такий табун під капотом, звісно, вражає, але і базовий двигун на 250 коней демонструє більш ніж адекватну динаміку при 7.0 секундах розгону до сотні. Їзду на асфальтованому покритті м’якою назвати не можна, але і жорсткості, у прямому розумінні, теж немає. Стабільність ходу по прямій можна вважати взірцевою, у той час, як амортизація спортивно налаштованої підвіски дозволяє E-Pace вдало вписуватися у круті повороти. Управління не вимагає зусиль, тішачи точністю. Як на автомобіль з вагою 1.893 кг кросовер, на диво, легко піддається контролю. Але незважаючи на дійсно хороші здібності справлятися з примхами бездоріжжя, по закінченню асфальту може відчуватися коливання.

Найкращі характеристики

Jaguar E-Pace пропонує ударостійкий та водонепроникний електронний браслет, який дозволяє водієві залишити ключ автомобіля в салоні, якщо у нього немає кишень. Варто лише провести браслетом перед датчиком кузова і двері відчиняться.  

Запропонована лише з преміум двигунами система активного повного приводу «Active Drive Line» самостійно розподіляє потужність на ті колеса, які потребують її найбільше, використовуючи інноваційну систему векторизації крутного моменту. У результаті покращуються зчеплення з дорогою та керованість.

Детально про автомобіль Jaguar E-Pace

Інтер’єр

Пасажири будуть вражені стильним інтер’єром, для створення якого використані матеріали лише найвищої якості. Цифрові дисплеї замінили стандартні аналогові прилади, а інформаційно-розважальна система у керівництві нагадує збільшений планшет. Інтер’єр салону можна назвати вишуканим, високотехнологічним і, навіть, футуристичним. Передні сидіння зручні і легко підлаштовуються під потреби водія і пасажира. А ось пасажири другого ряду розкішшю обділені, людям зі значним зростом там буде не дуже зручно. Багажне відділення вмістить декілька валіз або сумок, але не більше, щоправда можна скласти задні сидіння.

Відео тест-драйв Jaguar E-Pace 2018

Екстер’єр

Дизайнерська команда Jaguar проробила колосальну роботу, представивши один із найпривабливіших кросоверів сегменту. Очолює всю цю красу легендарна решітка радіатора Jaguar з парою головних фар у формі котячого ока. Використання скла ідеально співвідноситься з загальними габаритами автомобіля Jaguar E-Pace, а пара заокруглених вихлопних портів додають особливості задній частині. Кросовер виглядає пропорційно і дуже спортивно.

Базова комплектація

Сучасний E-Pace пропонується у семи комплектаціях: E-Pace, S, SE, R-Dynamic S, R-Dynamic SE, R-Dynamic HSE і First Edition. Усі вони отримали 2.0-літровий чотирьохциліндровий турбодвигун та дев’ятиступінчасту автоматичну коробку передач. Стандартними елементами стали: світлодіодні фари, передні сидіння з 8 автоматичними режимами налаштування, 10.0-дюймовий екран інформаційно-розважальної системи і автоматичне екстрене гальмування.

Опційне обладнання

Спеціальна комплектація First Edition постачається з червоним салоном та шкіряним оздобленням Ebony Windsor. Приголомшливу металеву фарбу доповнюють 20-дюймові диски. До бази увійшли: проекційний дисплей на вітровому склі, передні сидіння з 18 режимами автоматичного налаштування, розумний браслет для відмикання автомобіля та профлисти.

Технічні характеристики

П’ять років тому Jaguar оснастив би E-Pace V6 двигунами. Сьогодні їх альтернативою стали більш потужні й економні чотирьохциліндрові турбодвигуни. Отож під капотом зустрічаймо 2.0-літровий чотирьохциліндровий турбодвигун на 250 кінських сил та 365 Нм. Стандартними супутниками стали система повного приводу та автоматична коробка передач на дев’ять ступенів. Сотні кросовер досягає за 7.0 секунд. Витрата пального становить 9.5 л/100 км у міському, 6.6 л/100 км у заміському та 7.7 л/100 км у змішаному циклах. Для бажаючих отримати більше передбачений 2.0-літровий чотирьохциліндровий турбодвигун на 300 кінських сил та 400 Нм. З ним відмітки у 100 км/год можна досягти за 6.4 секунд. Витрата пального складає 9.7 л/100 км у місті, 7.0 л/100 км за його межами та 8.0 л/100 км у середньому.

 
Попередній огляд Огляд тест-драйву: Audi A7 Sportback 2018
Огляд тест-драйву: Audi A7 Sportback 2018
Огляд тест-драйву: Land Rover Discovery 2018
Наступний огляд Огляд тест-драйву: Land Rover Discovery 2018