Огляд тест-драйву: Jaguar F-Pace 2018

14 серпня 2018

Нещодавно представлений Jaguar F-Pace 2018 це перший кросовер британського бренду, який одразу здобув популярність. Повнопривідний, компактний автомобіль добре себе поводить як на асфальтованих дорогах, так і на грунтових стежках. Салон вміщує п’ятьох людей. Відповідаючи традиціям Jaguar, кросовер вражає спокусливою зовнішністю та вишуканістю інтер’єру. Основними змінами для F-Pace 2018 модельного року стали: додаткові кінські сили турбодвигуна, покращена інформаційно-розважальна система та збільшений перелік активних систем безпеки. На розсуд запропоновано багато вишуканих і спортивних варіацій, включно з моделлю S, двигун якої дозволяє сотні досягти за 5.8 секунд. Доступні дизельні турбодвигуни. Все згадане допомагає F-Pace витримувати конкуренцію Audi Q5, BMW X3 і Mercedes-Benz GLC.

Огляд тест-драйву: Jaguar F-Pace 2018

Вам сподобається

Вам сподобається кросовер, якщо ви любите бути в центрі уваги. При пануванні на дорогах BMW, Audi і Mercedes, творіння Jaguar припаде до смаку тим, хто хоче бути унікальним. Новий F-Pace 2018 виглядає дуже привабливо, і це з урахуванням того, що ціна не збиває з ніг. Варто готуватися до натовпу навколо автомобіля.

Вам може не сподобатися

нажмите на фото для просмотра в полноэкранном режиме
Дивіться також каталоги:

Якість транспортних засобів Jaguar на дуже високому рівні і продовжує рости, але статистично представники бренду все одно позаду деяких німецьких суперників. Не дуже високі показники і в плані вартості перепродажу. Якщо загальний рівень надійності і можливість вигідно перепродати автомобіль для вас пріоритетні, варто розглянути інші варіанти.

Нове у 2018 році

У поточному році 2.0-літровий чотирьохциліндровий турбодвигун отримав більше коней. Стала кращою інформаційно-розважальна система. Зросла кількість активних систем безпеки. Доступна система кругового огляду нині включає функцію «Forward Traffic Detection», яка попередить водія в разі пересічення шляху іншим автомобілем.

Враження від їзди

Сидіти у зручному сидінні і споглядати дорогу над округлим капотом F-Pace приємно. Стандартний турбодвигун пропонує 250 кінських сил. Цього вистачає для активного пересування. Сотні кросовер досягає за 6.8 секунд. Багатьом водіям до вподоби припаде опційний чотирьохциліндровий дизельний турбодвигун, який гарантує кращий крутний момент для якіснішого прискорення на малих швидкостях. Найпотужнішим представником лінійки став V6 двигун. Він гарантує 380 коней і неймовірний звук. З цим двигуном 100 км/год кросовер досягає за 5.8 секунд. Восьмиступінчаста автоматична коробка передач вважається однією з найкращих, працюючи швидко і точно. Сучасний F-Pace не аматор, особливо, коли діло доходить до битих шляхів, він має постійний повний привід зі своєчасним розподілом крутного моменту на задні або передні колеса.

Найкращі характеристики

Хорошою новиною для любителів смартфонів стане наявність постійної точки 4G Wi-Fi, від якої можуть працювати до 8 гаджетів. Деякі суперники теж пропонують подібну послугу, але це не робить її менш унікальною.

Інформаційно-розважальна система з навігацією InControl Touch Pro обов’язковий елемент, для всіх, хто може це собі дозволити. Як частина пакету «Technology», опційному для F-Pace Prestige і вище, система має 12.3-дюймовий сенсорний екран високої роздільної здатності, дуже швидку навігаційну систему і систему «Meridian» на 17 динаміків з функцією оточення звуком.

Детально про автомобіль Jaguar F-Pace

Інтер’єр

З чималою кількістю докладених зусиль і високоякісними матеріалами, салон Jaguar F-Pace це затишне і зручне місце з елегантним шармом і цікавими деталями на кшталт роторного перемикача. Всередині розмістяться п’ятеро людей з просторим другим рядом сидінь і великим люком даху, який сприяє відчуттю комфорту. Нажаль, задня видимість ускладнюється через широкі В-подібні стійки даху і вузькі задні вікна. Двері багажного відділення відчиняються за допомогою електроприводу, даючи доступ до 0.9 м3 простору, який збільшується майже вдвічі при складених спинках сидінь.

Екстер’єр

Пригадуєте той час, коли Jaguar асоціювався з червоними телефонними будками, двоповерховими автобусами або заміськими пабами? Як давно це було. Компанія відмовилася від нецікавої стилізації, дозволивши команді дизайнерів робити все, щоб впевнитися, що F-Pace виділятиметься. Тому будьте готові до натовпу роззяв навколо автомобіля на парковці. Видовжений, широкий і з заниженою посадкою, атлетичний кросовер вражає вигином лінії скління. Складається враження, що автомобіль у будь-яку мить готовий виїхати на трек, цілком гармонійно почуваючи себе на міських вулицях. Впевненості у місті додають компактні розміри F-Pace. Британський Jaguar подбав про ваш стиль.

Базова комплектація

Усі комплектації Jaguar F-Pace включають: систему повного приводу, панорамний дах, електропривод передніх сидінь і дверей багажника, аудіосистему «Meridian» на 11 динаміків та сервіс «Elite Care». До нього входять: 5 років або 96.561 км гарантії, безкоштовне планове технічне обслуговування на такий самий строк, програма допомоги на дорогах 24/7 та 5 років підписки на «InControl Remote&Protect», з мобільними додатками, які дозволяють дистанційно закрити двері, завести двигун і контролювати температуру салону.   

Опційне обладнання

Базова модель F-Pace пропонує навігаційну систему з SD карткою і камеру заднього виду, але піднімаючись модельною драбиною, ви отримуєте безліч можливостей доповнити комплектацію кросовера. Так, опціями є: підігрів сидінь і керма, адаптивний круїз-контроль, приладова панель на вітровому склі і моніторинг сліпих зон. Для підсилення технічної сторони пропонується: постійна точка Wi-Fi, система кругового огляду й автоматичне паркування. Для покращення параметрів ходу передбачена адаптивна підвіска.

Під капотом

Базовим став 2.0-літровий чотирьохциліндровий турбодвигун на 250 кінських сил і 365 Нм. Компонується він, як і решта двигунів, автоматичною коробкою передач на вісім ступенів. Привід стандартно на всі колеса. Сотні кросовер досягає за 6.8 секунд, витрачаючи 7.4 л/100км у змішаному циклі. Далі йде 2.0-літровий чотирьохциліндровий турбодвигун на 300 кінських сил і 400 Нм. Розгін з ним відбувається за 6.0 секунд, витрата пального становить 7.7 л/100км у змішаному циклі. Найпотужнішим серед бензинових став 3.0-літровий V6 турбодвигун на 380 кінських сил і 450 Нм. До 100 км/год автомобіль розженеться за 5.8 секунд, споживши 8.9 л/100км у змішаному циклі. Як альтернатива пропонуються дизельні двигуни. Найменшим став 2.0-літровий чотирьохциліндровий силовий агрегат на 180 кінських сил і 430 Нм. У пару йому дісталася шестиступінчаста механічна коробка передач. З приводом на всі колеса розгін відбувається за 8.7 секунд, витрата пального перебуває на рівні 5.2 л/100км у змішаному циклі. Далі йде ще один 2.0-літровий чотирьохциліндровий дизельний турбодвигун, але на 240 кінських сил і 500 Нм. З восьмиступінчастою автоматичною коробкою передач і повним приводом він розганяє кросовер за 7.2 секунди, витрачаючи 5.8 л/100 км у змішаному циклі. Найпотужнішим серед дизельних став 3.0-літровий V6 на 300 коней і 700 Нм. Відмітки у 100 км/год F-Pace досягає за 6.2 секунди, витрачаючи 6.0 л/100км у змішаному циклі.

Попередній огляд Огляд тест-драйву: Honda FIT 2018
Огляд тест-драйву: Honda FIT 2018
Огляд тест-драйву: Fiat 500L 2018
Наступний огляд Огляд тест-драйву: Fiat 500L 2018