Огляд тест-драйву: Jaguar F-Type 2018

5 лютого 2018

Купе і кабріолет Jaguar F-Type це ті автомобілі, які мають прямий зв'язок з центром задоволення у вашому мозку. Харизма проглядається у всьому, починаючи вражаючим розгоном, гарантованим потужними двигунами, закінчуючи комфортним, затишним салоном на двох. У цього автомобіля є шарм, запропонувати який можуть лише декілька автомобільних творінь. З моменту появи F-Type не перестає розвиватися і вдосконалюватися, так до лінійки постійно приєднуються більш досконалі двигуни, компанію класичному кабріолету склав родстер, а рівень безпеки підвищився за рахунок повного приводу. У поточному році з’явився новий чотирьохциліндровий двигун, який тішить приємним рівнем економії, зберігаючи бажану продуктивність. Конкурентами Jaguar F-Type вважаються Porsche 911 і Chevrolet Corvette.  

Огляд тест-драйву: Jaguar F-Type 2018

Вам сподобається

Бажаєте екзотичної стилізації? Націлені на продуктивність та гарчання двигуна? Хочете відчути потоки вітру, сидячи за кермом кабріолету? Скучила за шаленими відчуттями? Якщо хоча б на одне запитання ви відповідаєте ствердно, F-Type вартий уваги.

Вам може не сподобатися

нажмите на фото для просмотра в полноэкранном режиме
Дивіться також каталоги:

Існує дві речі, через які ви можете відвернутися від Jaguar F-Type. Перша, це довгострокова надійність, яка ніколи не була сильною стороною Jaguar. Друга, це розмір, творіння Jaguar завжди було компактним, особливо всередині.

Нове у 2018 році

Новий чотирьохциліндровий двигун обіцяє вражаючий рівень економії без шкоди продуктивності. А згадавши, що нові моделі отримали додаткову порцію систем безпеки, починаєш розуміти чому F-Type находиться в одному ряду з Porsche 911 і Chevrolet Corvette.

Враження від їзди

Залишаючись вірним імені, двигуни Jaguar F-Type зухвало повідомляють про свою роботу шаленим ревом, який поступово переходить у приємне мурчання. Сила звуку залежить безпосередньо від силового агрегату: від помірного у чотирьохциліндрового, металевого у V6, до глибокого гарчання у V8. Диву даєшся, наскільки всі ці звуки відповідають продуктивності автомобіля. Компанія стверджує, що чотирьохциліндровий двигун сотні досягне за 5.4 секунд, а це вражаючий показник за будь-яких умов. Для тих, кому цього виявиться замало, передбачений надпотужний 5.0-літровий V8 з 575 конячками, які допомагають домчати сотні за 3.7 секунд. Але якщо не витискати з автомобіля максимум, на який він стовідсотково здатний, ви зможете насолодитися чудовою, розміреною їздою на крейсерській швидкості. Управління і підвіска, які вражають на гоночних трасах, чудово підходять для повсякденної їзди.

Найкращі характеристики

Одночасно класична і сучасна, а якщо по правді, то просто позачасова, зовнішність F-Type безумовно привертає увагу на дорозі. Про такі автомобілі говорять, що від них відпадає щелепа, у випадку з будь-якою моделлю Jaguar це дійсно так.  

На центральній консолі є невелика кнопка із зображенням вихлопних труб. Коли водій натискає на неї, відкривається перегородка вихлопної системи і їзду супроводжує чарівний звук.  

Детально про автомобіль Jaguar F-Type 

Інтер’єр

У 2018 році Jaguar F-Type отримав тонші сидіння, щоб пасажири зі зростом вище середнього мали більше простору. Між передніми кріслами передбачена широка консоль зі спеціальною ручкою для лівої руки пасажира на випадок, коли водієві захочеться визначити потенціал автомобіля. Не забули і про вишуканість. Матеріали оздоблення виключно найвищої якості. Стилю інтер’єру додали вентиляційні отвори, які піднімаються з панелі. Єдиним недоліком стала інформаційно-розважальна система з 8.0-дюймовим сенсорним екраном, дизайн якої зрозумілим ніяк не назвеш.

Екстер’єр

Новими для F-Type стали: світлодіодні головні фари, переглянуті передній і задній бампери, які додають автомобілю сучасності, не змінюючи класичного дизайну. Під класичним ми маємо на увазі легендарний, той, який розробники Jaguar створили у минулому і який є досі актуальним. Невелике заднє скло купе підсилює враження того, що крила сходяться у задній частині. Кабріолет вражає точністю пропорцій. Версія Jaguar F-Type SVR виділяється за рахунок елементів, які сприяють продуктивності й аеродинаміці.

Базова комплектація

Незалежно від типу кузову, який ви оберете, F-Type з чотирьохциліндровим двигуном оснащені: шкіряними сидіннями з пам’яттю і 12 режимами налаштування, клімат-контролем, інформаційно-розважальною системою з 8.0-дюймовим сенсорним екраном, навігацією, камерою заднього виду, аудіосистемою Meridian на 380 Вт з AM/FM/CD/USB, HD радіо і Bluetooth. Стандартними елементами стали спортивні вихлопні патрубки, задні сенсори паркування і система векторизації крутного моменту.

Опційне обладнання

На розсуд покупця представлено чимало силових конфігурацій, включно з двома V6 турбодвигунами, надпотужним V8, приводом на задні і передні колеса і механічною коробкою передач для V6 моделей. Покупці кабріолету можуть обрати колір відкидного даху. У салон можна замовити спортивні або більш комфортні сидіння. Опційні пакети пропонують: повністю шкіряну обшивку салону, вуглецево-керамічні гальма, моніторинг сліпих зон, систему допомоги руху по смузі, активний круїз-контроль, підігрів/охолодження передніх сидінь, підігрів лобового скла, підігрів керма та двозонний клімат-контроль.

Під капотом

Базовим двигуном для Ягуар Ф-Тайп 2018 року став 2.0-літровий чотирьохциліндровий силовий агрегат на 296 кінських сил. Пару йому складає автоматична коробка передач на вісім ступенів. Сотні парочка досягає за 5.4 секунд, витрачаючи 9.1 л/100км у змішаному циклі. Далі йдуть одразу три версії 3.0-літрового V6 двигуна. Найменша з них пропонує 340 кінських сил і 450 Нм. Сотні F-Type досягає за 5.7 секунд, поглинувши 9.8 л/100км у середньому. Версія на 380 кінських сил і 460 Нм на пару з автоматичною коробкою розжене Jaguar за 5.5 секунд. Витрата пального перебуває на рівні 9.8 л/100км. Найпотужніша версія потішить 400 кіньми і 460 Нм. З тією ж коробкою відмітка у 100 км/год буде досягнута за 4.9 секунд. Витрата пального становитиме 8.6 л/100км. Для шанувальників вражаючої потужності передбачено дві версії 5.0-літрового V8 двигуна. Перша потішить 550 кінськими силами і 680 Нм, що дозволить розігнатися за 4.1 секунди. Друга вразить 575 конячками і 700 Нм. Сотня за таких умов досягається за 3.7 секунд, витрата пального становить 11.3 л/100км у змішаному циклі.

 
Попередній огляд Огляд тест-драйву: Lexus GS 2018
Огляд тест-драйву: Lexus GS 2018
Огляд тест-драйву: Ford Mustang 2018
Наступний огляд Огляд тест-драйву: Ford Mustang 2018