Огляд тест-драйву: Jaguar XE 2018

24 травня 2018

Сучасний Jaguar XE - це справжній спортивний, задньопривідний седан. До того ж, він став найбільш новим, малим і дешевим творінням британського люксового бренду. Вишуканий XE вміщує п’ятьох людей і нашпигований винятковими функціями та системами. На розсуд покупця представлено п’ять комплектацій з декількома двигунами, серед яких бензиновий V6 на 380 кінських сил і дизельний варіант. Система повного приводу доступна як опція. Стилізація може видатися надто стриманою для класу, між тим, автомобіль вражає елегантністю і заворожує продуктивністю. Після років проведених серед вишуканих седанів початкового рівня, Jaguar нарешті створили те, що може змагатися з BMW 3 Series, Mercedes C-Class, Audi A4 і Lexus IS.  

Огляд тест-драйву: Jaguar XE 2018

Вам сподобається

Серед чисельних моделей BMW 3 Series, Audi A4 і Mercedes C-Class, творіння Jaguar - це те, що допоможе виділитися. Сучасний XE для тих, хто хоче відпочити від буденності. Седан має що протиставити відомим німцям, не втрачаючи при цьому індивідуальності.

Вам може не сподобатися

нажмите на фото для просмотра в полноэкранном режиме
Дивіться також каталоги:

Якість транспортних засобів Jaguar знаходиться на неймовірно високому рівні і постійно зростає, але статистично вони все одно позаду деяких німецьких і японських суперників. Ціна Jaguar XE при вторинному продажу теж залишає бажати кращого. Крім того, покупцям, які понад усе цінують надійність, варто розглянути інші варіанти.

Нове у 2018 році

У поточному році Jaguar XE  отримав більш потужний стандартний силовий агрегат, а саме 2.0-літровий чотирьохциліндровий турбодвигун на 247 кінських сил. Новинками стали покращена інформаційно-розважальна система і перелік активних технологій безпеки. Опційна система кругового огляду нині включає функцію виявлення руху транспорту попереду, яка сповістить водія в разі перехресного руху.

Враження від їзди

Більшість покупців будуть абсолютно щасливі з економним чотирьохциліндровим турбодвигуном, який дозволяє досягти сотні за 6.3 секунди. Цей стандартний силовий агрегат вражає плавністю роботи, до того ж, він компонується восьмиступінчастою автоматичною коробкою передач, яка вважається однією з найкращих. Такий автомобіль точно доставить задоволення. Менше азарту, але більше економії пропонує 2.0-літровий дизельний турбодвигун моделі XE 20d. Сотні седан з ним досягає за 7.8 секунд, натомість водій отримує чималий запас крутного моменту, а саме 430 Нм. Модель XE 35t вразить потужним V6 з 340 кіньми, за допомогою яких сотня досягається за 5.1 секунду. Цей двигун вирізняється відмінною продуктивністю і неймовірним звучанням. Відчуття керма не надто природнє, але реакція хороша. Покупцям, які зважаться на більші колеса, варто готуватися до жорсткішої їзди.

Найкращі характеристики

Для шанувальників мережі у салоні нового Ягуар ХЕ в 2018 році передбачили постійну точку 4G Wi-Fi, до того ж, одночасно можна під’єднати вісім гаджетів.  

Після років спроб створити гідну інформаційно-розважальну систему, бренду нарешті вдалося запропонувати InControl Touch Pro. Вона має 12.3-дюймовий сенсорний екран, дуже швидку навігацію та аудіосистему «Meridian» на 12 динаміків з функцією оточення звуком. Бонусами стали швидкість реакції та простота використання.

Детально про автомобіль Jaguar XE

Інтер’єр

Сучасний, вишуканий і продуманий салон нового XE повторює дизайн седану XF і позашляховика F-Pace. Водію і передньому пасажиру пощастить насолодитися комфортними сидіннями. Компанія вдало поєднала сенсорні поверхні з традиційними кнопками. Стилізація проста і зрозуміла. Офіційно Jaguar XE - це сімейний седан, розрахований на п’ятьох людей, але місця для ніг високих пасажирів позаду небагато.

Екстер’єр

Простий, стильний і трохи занижений седан XE виглядає як зменшена копія XF. І це не погано, хоча когось така подібність може спантеличувати. Деякі критики називають дизайн XE занадто консервативним, а деяким здалося, що формі нового седану не завадили б подальші зміни. Між тим, треба віддати належне видовженому капоту, похилій лінії даху та вкороченій задній частині. А делікатна порція хрому в оснащенні додала елегантності.

Базова комплектація

Найдешевший седан Jaguar XE пропонує: штучну шкіру в оздобленні, двозонний клімат-контроль, вентиляцію для задніх сидінь, 17-дюймові колеса та люк даху. Стандартна інформаційно-розважальна система включає: 8.0-дюймовий сенсорний екран InControl, 6 динаміків і аудіосистему на 80 Вт потужності з HD радіо, USB-портами і Bluetooth. Дивно, але камера заднього виду є опцією. Модель XE Premium додасть: складне заднє сидіння, бічні дзеркала з автоматичним складанням і затемненням, аудіосистему «Meridian» на 11 динаміків і відмикач гаражних дверей HomeLink.

Опційне обладнання

Седан XE пропонує багато опцій, чимала частина з яких з’являється у моделях вищого рівня. Моделі Prestige, наприклад, отримали: навігацію, шкіряну обшивку, підігрів передніх сидінь і керма, доступ без ключа і рульову колонку з електроприводом. Топові моделі Jaguar XE R-Sport і S мають: моніторинг сліпих зон, передні і задні сенсори паркування, автоматичне екстрене гальмування і попередження про виїзд за межі смуги руху. Додатковими опціями стали: охолодження передніх сидінь, електропривод багажника, електропривод задньої завіси, постійна точка Wi-Fi 4G і допомога при паралельному/перпендикулярному паркуванні.

Технічні характеристики

У 2018 році Jaguar XE доступний з чотирма двигунами. Базовим став 2.0-літровий чотирьохциліндровий турбодвигун на 247 кінських сил. Стандартно привід на задні колеса. Відмітки у 100 км/год седан досягає за 6.3 секунд, витрачаючи 6.3 л/100 км у змішаному циклі. Опційним став 2.0-літровий чотирьохциліндровий дизельний турбодвигун на 180 кінських сил і 430 Нм. Розгін відбувається за 7.8 секунд. Витрата пального становить 4.2 л/100 км у змішаному циклі. Крім того, пропонується дві версії 3.0-літрового V6 двигуна з турбонаддувом. У першому випадку можна отримати 340 кінських сил і 450 Нм. Сотня досягається за 5.1 секунду, витрата пального становить 8.1 л/100 км у змішаному циклі. Вершину силового переліку займає версія V6 двигуна моделі S на 380 кінських сил і 450 Нм. Їй вистачить 5.0 секунд, щоб розігнати седан до сотні. Витрата пального перебуває на рівні 8.1 л/100 км у змішаному циклі. Пару двигунам складає восьмиступінчаста автоматична коробка передач.

 
Попередній огляд Огляд тест-драйву: Hyundai Tucson 2018
Огляд тест-драйву: Hyundai Tucson 2018
Огляд тест-драйву: BMW 2 Series 2018
Наступний огляд Огляд тест-драйву: BMW 2 Series 2018