Огляд тест-драйву: Jaguar XF 2021

9 вересня 2021

Jaguar XF 2021 року - преміальний британський седан. XF пропонує два потужних силових агрегати, а також може похвалитися хорошими показниками економії палива. Цей Jaguar оснащений новою покращеною інформаційно-розважальною системою всередині свого просторого комфортабельного салону. 

Купити новий автомобіль Ягуар ХФ 2021 на автобазарі AutoMoto.ua

Однак, на відміну від багатьох інших конкурентів, XF не пропонує високопродуктивної моделі.

Нове в 2021 році

Авто Ягуар XF отримало ряд помітних змін до 2021 модельного року:

  • оновлений дизайн кузова;
  • покращені технології комфорту та безпеки;
  • новий інтер'єр; 
  • лінійка конфігурацій скорочена з 10 до 3 варіантів;
  • варіант універсал Sportbrake більше недоступний;
  • двигун V6 більше не встановлюється.

Кому варто купити? 

Приємна динаміка руху, оновлений преміальний інтер'єр і вишуканий зовнішній вигляд Jaguar XF роблять седан вартим уваги в люкс сегменті. Проведіть тест-драйв Ягуар ХФ 2021 року, перш ніж придбати модель з "німецької трійки".

Нове або б/у авто? 

нажмите на фото для просмотра в полноэкранном режиме
Дивіться також каталоги:

Jaguar вніс кілька значних змін в XF 2021 року, серед яких оновлений екстер'єр і повністю новий інтер'єр. Актуальний дизайн передньої частини відрізняється новими гратами з нижніми повітрозабірниками, повністю світлодіодними фарами і світлодіодними денними ходовими вогнями з подвійним J-подібним вирізом. У задній частині знаходиться змінений бампер, а світлові групи перенесені. Трансмісія V6 з наддувом була виключена з модельного ряду. Оновлений XF тепер доступний виключно з чотирициліндровим турбованим мотором. 

Найпомітнішою зміною є повністю оновлений інтер'єр, який був найбільшою проблемою автомобіля Jaguar XF до фейсліфтинга. Виробник відмовився від старої незграбної інформаційно-розважальної системи і додав 11,4-дюймовий сенсорний інтерфейс Pivi Pro. Така мультимедіа швидша, зрозуміліша і простіша у використанні, ніж попередня версія. 

Активне шумозаглушення на дорозі входить в стандартну комплектацію, в кабіні використовуються розкішні матеріали та вдосконалені технології. Краще вибрати нову машину Jaguar XF. Якщо вам потрібен автомобіль з двигуном V6, подивіться б/у Ягуар на автобазарі. 

Jaguar XF або Mercedes-Benz E-Class

Mercedes-Benz E-Class - топовий автомобіль середнього розміру в класі люкс. Салон E-Class прикрашають розкішні матеріали, а його сидіння залишаються зручними в тривалих поїздках. Ви можете вибирати між кузовами седан, універсал, купе і кабріолет, коли XF пропонується тільки як седан. E-Class також вирізняється різноманітністю комплектацій, орієнтованих на продуктивність. Яскравий приклад - AMG E 63 S, який оснащений потужним 603-сильним двигуном V8. E-Class обійдеться вам дорожче, ніж XF, але це кращий автомобіль.

Jaguar XF або BMW 5 серії

BMW 5 Series ще один претендент на лідерство в своєму класі. 5-а серія пропонує безліч двигунів, багато з яких потужніші, ніж у XF. Надійна керованість 5 серії робить поїздку приємною. Цей БМВ також має більш висококласну кабіну, наповнену технологічними функціями. Зате Ягуар коштує дешевше. Якщо ви не налаштовані на шестициліндровий або восьмициліндровий двигун, цінність XF неможливо перевершити. Переконливо рекомендуємо тест-драйв перед покупкою. 

Салон

У седані XF можуть розміститися до п'яти чоловік, але краще брати з собою тільки чотирьох пасажирів. З зручними та просторими сидіннями дорослі повинні відчувати себе комфортно сидячи в будь-якому ряду. 

Оновлення Jaguar XF включає в себе абсолютно новий салон. Тепер інтер'єр наближає авто до високопоставлених німецьких конкурентів. Jaguar явно хоче надолужити згаяне в салоні XF до фейсліфтинга, тому всі моделі стандартно оформлені натуральною шкірою. 

Jaguar XF пропонує багажник об'ємом 505 л з запасним колесом і 540 л без "запаски". Ці цифри відмінно підходять для розкішного автомобіля середнього розміру.

Британський виробник не тільки покращив загальну якість матеріалів, але і зробив нове мінімалістичне планування салону. Старий поворотний перемикач передач був замінений на важіль з вишивкою м'яча для гри в крикет. З боків від нього знаходяться кнопка запуску і перемикач режимів руху. Нова компоновка седану практичніша з точки зору простору між водієм і пасажиром.

Завершує список змін в інтер'єрі інформаційно-розважальна система Pivi. Її хвалять за зручність у використанні. Новий 11,4-дюймовий сенсорний інтерфейс Ягуар ХФ чудовий, дисплей кристально чистий, а меню інтуїтивно зрозуміле. Органи управління на кермі, а також сенсорні і фізичні кнопки, спрощують доступ водія до інформаційно-розважальних функцій.

Відео тест-дарйв Jaguar XF 2021 року

Технічні характеристики 

Часи потужних двигунів V6 і V8 пройшли, тому вам доведеться мати справу всього з чотирма циліндрами у всіх комплектаціях седана. XF стандартно поставляється з чотирициліндровим двигуном з турбонаддувом потужністю 246 "конячок". Jaguar XF набирає розгін до першої сотні на спідометрі займає 6.5 секунд. Для прискореного старту вам доведеться вибрати модель з тим же модернізованим турбо-чотирициліндровим мотором потужністю 296 кінських сил. Обидва варіанти двигуна Jaguar XF працюють в парі з восьмиступінчастою АКПП, але тільки менш потужний пропонує повний привід. Стандартний силовий агрегат приводить в рух задні колеса. 

Витрата палива Jaguar XF в стандартній комплектації складає в середньому 9.4 л/100 км. 

Цей седан від Ягуар має дещо жорстку підвіску, але все ж забезпечує розслаблену поїздку. Він також відрізняється впевненою, добре збалансованою керованістю і надійними гальмами. 

Безпека

Ні NHTSA, ні IIHS не мали можливості провести краш-тести Jaguar XF.

Розміри і вага

Оновлений Jaguar XF отримав такі габарити: довжину 4.96 м, висоту 1.45 м, ширину 2.08 м.

Завдяки полегшеній конструкції і двом варіантам чотирициліндрового двигуна споряджена маса XF відносно невелика. Модель P250 важить 1658 кг, а P 300 зі стандартною системою повного приводу - 1744 кг. Це робить його одним з найлегших автомобілів в своєму сегменті, а легкість покращує все.

Можливі комплектації 

Jaguar XF 2021 року випускається в трьох комплектаціях: S, SE і R-Dynamic SE. Топовий Jaguar XF відрізняють технічні характеристики: модернізований двигун та опціональний повний привід.

Попередній огляд Огляд тест-драйву: Chevrolet Malibu 2021
Купити новий автомобіль Шевроле Малібу 2021 на автобазарі AutpMoto.ua
Купити новий автомобіль Міцубісі Аутлендер 2021 на автобазарі AutoMoto.ua
Наступний огляд Огляд тест-драйву: Mitsubishi Outlander 2021