Огляд тест-драйву: Jaguar XF 2022

11 січня 2022

Jaguar XF – люксовий седан. Авто повністю відповідає своєму преміальному родоводу, особливо всередині салону, де безліч багатих матеріалів, помічників водія та технічних інновацій.

Купити новий автомобіль Ягуар ХФ 2022 на автобазарі AutoMoto.ua

Однак у резюме XF є кілька недоліків. Потужність двигуна здається посередньою та не дозволяє седану бути таким же спортивним, як деякі суперники. 

Дізнайтесь більше про характеристики Jaguar XF з нашого огляду!

Нове у 2022 році 

2022 року Ягуар не вніс істотних змін до лінійки XF.

Кому варто купити? 

Варто придивитися до XF, якщо хочете люксовий автомобіль середнього розміру, який обійдеться вам не за всі гроші світу. Цей британський седан чудово справляється з багатьма завданнями, а вартість перетворює його на інтригуючий варіант. 

Нове чи б/у авто?

нажмите на фото для просмотра в полноэкранном режиме
Дивіться також каталоги:

У Jaguar XF 2022 немає серйозних оновлень, тому відрізнити його від моделі 2021 дуже складно. Поточне покоління седану існує з 2016 року. Це означає, що на автобазарі представлений великий вибір актуальних варіантів Ягуар XF за вигідною ціною. 

Jaguar XF або Mercedes-Benz E-Class

Mercedes-Benz E-Class традиційно лідирує у рейтингах розкішних авто. Він випускається у трьох варіантах кузова – седан, універсал та купе. У Е-класу, можливо, найкрасивіший інтер'єр у сегменті. На відміну від XF, E-Class пропонує моделі, орієнтовані на продуктивність, серед яких крута AMG E 63 S, оснащена потужним 603-сильним двигуном V8. Головна перевага Jaguar у цьому порівнянні – менша ціна.

Jaguar XF або BMW 5 серії

BMW 5 Series пропонує широкий вибір двигунів, багато з яких потужніші, ніж варіанти в XF. 5 серія вважається одним із найспортивніших автомобілів у класі. У седана від БМВ також висококласна кабіна, наповнена технологічними функціями. Як і в попередньому порівнянні, головний аргумент на користь Jaguar XF – вартість.

Салон

XF – п'ятимісний седан. Передні сидіння просторі, з безліччю регулювань, тому ви почуватиметеся комфортно у тривалих поїздках. Задні сидіння мало чим поступаються у зручності переднім.

У британської моделі тихий, добре продуманий інтер'єр з м'якими на дотик матеріалами. Але при всій своїй якості салон Jaguar XF не може відповідати стандартам, встановленими конкурентами.

Якщо вже заговорили про суперників, то є параметр, у якому ХФ випереджає більшість. Це об'єм вантажного відсіку. Без запасного колеса ви отримуєте 540 л простору у багажнику. Вибір запаски знижує показник до 504 л.

Тим, кому потрібно максимум місця у вантажному відсіку, варто пошукати Jaguar XF Sportbrake. Це модель у кузові універсал із багажником об'ємом 898 л. Ви можете звільнити ще більше простору. Складіть задні сидіння, щоб отримати загалом 1974 л. 

Ягуар ХФ 2022 стандартно оснащений інформаційно-розважальною системою Pivi. Вона пропонує великий вигнутий 11,4-дюймовий сенсорний екран. Дисплей дуже зручний та простий у використанні. У комплект входять фізичні ручки для керування аудіо та клімат-контролем, а також органи кнопки на рульовому колесі. Функції бездротового підключення смартфона є стандартною комплектацією.

Технічні характеристики

XF пропонує вибір між двома чотирициліндровими двигунами з турбонаддувом, кожен з яких працює в парі з восьмиступінчастою автоматичною коробкою передач. Базовий мотор P250 видає 246 кінських сил, а опціональний двигун P300 – 296 кінських сил.

Базовий двигун досить потужний, але багато хто, напевно, віддасть перевагу модернізованій силовій установці. Остання допомагає Jaguar XF набрати розгін до 100 км/год за 6,2 секунди. 

Мотор Jaguar XF P250 потужністю 246 л.с. у стандартній комплектації поставляється із заднім приводом. Якщо вам потрібний повний привід, доведеться вибрати наступну модифікацію. Двигун P300 потужністю 296 л. доступний тільки з повним приводом для покращення тяги.

Витрата палива Jaguar XF виглядає так:

  • базовий двигун та задній привід – 9,4/7,1 л/100 км у місті/на трасі;
  • опціональний двигун з турбонаддувом та повний привід - 10,7/7,8 л/100 км у місті/на трасі.

Машина Jaguar XF відмінно поєднує комфорт поїздки та керованість. Седан почувається стійким на поворотах, з точним кермом та надійними гальмами. Підвіска міцна, але зручна, легко усуває нерівності дороги. 

Безпека

Аварійних випробувань Ягуар ХФ 2022 ще не було. Але це не привід сумніватися у безпеці моделі. Торішня версія автомобіля отримала 5 зірок у краш-тестах European NCAP.

Всі моделі XF оснащені ABS, системою контролю тяги та стійкості, шістьма подушками безпеки, системою контролю тиску в шинах та камерою заднього виду, автоматичним екстреним гальмуванням, системою допомоги при паркуванні, асистентом утримання смуги руху, круїз-контролем та обмежувачем швидкості, а також моніторингом стану водія. Розширити набір опцій можна розпізнаванням дорожніх знаків, адаптивним обмежувачем швидкості, системою камер кругового огляду та адаптивним круїз-контролем.

Розміри та вага

XF має довжину 4,96 м. Споряджена маса коливається від 1658 до 1744 кг.

Можливі комплектації 

Jaguar XF 2022 випускається в трьох комплектаціях: S, SE і R-Dynamic SE. S та SE розрізняє набір технологій. Топова версія відрізняє Jaguar XF технічними характеристиками. Двигун перших двох моделей видає 246 "конячок", а модернізований силовий агрегат з турбонаддувом у R-Dynamic SE - 296 л.с.

Попередній огляд Огляд тест-драйву: Cadillac XT4 2022
Купити новий автомобіль Кадиллак ХТ4 2022 на автобазарі AutoMoto.ua
Купити новий автомобіль Субару Форестер 2022 на автобазарі AutoMoto.ua
Наступний огляд Огляд тест-драйву: Subaru Forester 2022