Огляд тест-драйву: Jaguar XJ 2018

17 вересня 2018

Нинішній Jaguar XJ - це самий великий і розкішний седан за останні роки теперішнього покоління. Як такий, седан не може запропонувати деяких сучасних технологій, якими славляться новіші суперники. Замість цього XJ гарантує унікальний водійський досвід з тим рівнем комфорту, який очікується від флагману люксового бренду. Додайте сюди один з V8 двигунів, і задоволенню не буде меж. Окрім вражаючої динаміки, можна насолодитися неймовірною якістю шкіри, дерева та аудіосистеми «Meridian».

Огляд тест-драйву: Jaguar XJ 2018

Вам сподобається

Суперники типу BMW 7 Series, Mercedes-Benz S-Class і Lexus LS здаються надто звичайними і трохи одноманітними. Натомість седан Jaguar XJ 2018 з першого погляду вражає харизмою і розкішшю, а з V8 двигуном ще й потужністю. Не відстає і стандартний V6 двигун.

Вам може не сподобатися

нажмите на фото для просмотра в полноэкранном режиме
Дивіться також каталоги:

Бажаючим отримати надсучасні технології, варто дочекатися Audi A8 2019. Крім того, якими б неймовірними не були автомобілі Jaguar XJ, вони не мають такого рівня перепродажів як у Lexus або Німців.

Нове у 2018 році

Перелік стандартного оснащення поповнили: аудіосистема «Meridian» з 20 динаміками, точка Wi-Fi, 10.2-дюймовий екран інформаційно-розважальної системи та система «All-Surface Progress Control». Найпотужнішою серед моделей стала XJR575.

Враження від їзди

Кузов седану містить чимало алюмінію, який не те щоб робив автомобіль дуже легким, але сприяє кращому розподілу ваги. Це саме той баланс, який став основою захоплюючої динаміки. Чудово себе зарекомендував автомобіль і як транспортний засіб для поїздок на крейсерській швидкості. Єдиним недоліком можна вважати легке кермо. Під час паркування це, звісно, добре, але на звивистих дорогах хотілося б отримувати більше зворотного зв’язку. Пару всім двигунам Jaguar XJ складає восьмиступінчаста автоматична коробка передач з можливістю механічного контролю. Базовим став V6 двигун на 340 кінських сил, який приємно дивує продуктивністю. Моделі з V8 двигуном, звісно, жвавіші. Новий XJR575 вирізняється особливо грізним норовом. Сотні автомобіль досягає за 4.2 секунди. Між тим, седан повністю відповідає високим стандартам комфорту і вишуканості бренду.

Найкращі характеристики

У погоні за потужністю й економічністю більшість виробників надають перевагу турбодвигунам. Явні переваги натомість демонструють двигуни з наддувом. Вони збільшують прискорення прямо з найнижчої швидкості двигуна. Водієві варто прислухатися, зважаючи на вражаючу тишу роботи XJ, і насолодитися незначним свистом, якого немає у турбодвигунів.

Інформаційно-розважальна система «InControl» розпізнає всі жести, які ми використовуємо при роботі зі смартфонами. Двовіконний режим екрану дозволяє контролювати аудіо налаштування на новому 10.2-дюймовому дисплеї, у той час, як навігаційні данні відображаються на 12.3-дюймовому інструментальному дисплеї.

Детально про автомобіль Jaguar XJ

Інтер’єр

Просторий і приємний салон XJ це місце, де зустрічаються м’якість високоякісної шкіри, елегантність деревини і звабливість хрому. Вкриті шкірою приладова панель і двері стали даниною колишньому уявленню про розкіш. Перлиною інтер’єру стали класичний аналоговий годинник і подвійна строчка. Не обійшлося, між тим, без сучасних штрихів. У салоні відчувається динаміка. Сидіння гарантують найвищий рівень комфорту, а стьобана обшивка робить їх подібними до дорогих крісел. Атмосфери додає роторна ручка перемикання, яка з’являється при запуску двигуна.

Екстер’єр

Здається, що творіння Jaguar завжди вирізнялися стилем, а новий Jaguar XJ 2018 точно належить до найпривабливіших автомобілів ринку. Видовжені, плавні форми доповнюють атлетичні вигини, підкреслюючи елегантність седану. Посил підсилює модель XJR575 з вентиляційними отворами капоту і чорними 20-дюймовими колесами, які вигідно контрастують з червоними гальмівними супортами. Моделі з довгою колісною базою додають 12.7 см без шкоди для профілю. Якщо говорити про недоліки, то, по-перше, це не надто містке багажне відділення, всього 0.4 м3, а по-друге, низький дах, за який високі пасажири можуть зачепитися головою при посадці.

Базова комплектація

З автомобілями Jaguar краще вживати словосполучення «початкового рівня», ніж «базовий», адже комплектація найдешевшої моделі далеко не базова. До неї потрапили: панорамний люк, 19-дюймові колеса, шкіряна обшивка, навігація, цифрова приладова група, адаптивна підвіска, автоматичний доводчик дверей, склоочисники з сенсорами дощу, сенсори паркування та супутникове радіо. Бонусами стануть: система уникнення зіткнення і моніторинг сліпих зон. Моделі з V8 двигуном мають активний диференціал. Модель XJL Portfolio потішить: клімат-контролем на чотири зони та підігрівом/охолодженням передніх і задніх сидінь. Продуктивна XJR575 отримала: спортивні сидіння, спортивні вихлопні патрубки і підвіску.

Опційне обладнання

Перш за все покупцеві треба буде визначитися щодо довжини колісної бази, приводу і двигуна. Після цього все залежатиме від смаку і бюджету. Доступними опціями стали: адаптивний круїз-контроль, масажні сидіння і вітрове скло з підігрівом. Моделі з довгою колісною базою можна доповнити: аудіосистемою «Meridian» на 26 динаміків, задніми сидіннями, які відкидаються, функцією автономного паркування, камерою на 360о і задньою завісою з електроприводом.

Під капотом

Базовим для моделей 2018 року став 3.0-літровий V6 двигун з наддувом на 340 кінських сил і 450 Нм. Компонується він, як і решта двигунів, восьмиступінчастою автоматичною коробкою передач. З приводом на задні колеса розгін відбувається за 5.9 секунд. Витрата пального становить 12.5 л/100км у міському, 7.1 л/100км у заміському та 9.1 л/100км у змішаному циклах. З повним приводом розгін відбуватиметься за 6.4 секунди, витрата пального збільшиться до 13.6, 7.6 і 9.8 л/100км відповідно. Версіям XJ/XJL дістався 5.0-літровий V8 двигун з наддувом на 470 кінських сил і 574 Нм. Новачок XJR575 вразить двигуном на 575 коней і 700 Нм.

Попередній огляд Огляд тест-драйву: Infiniti Q70 2018
Огляд тест-драйву: Infiniti Q70 2018
Огляд тест-драйву: Ford F-250 2018
Наступний огляд Огляд тест-драйву: Ford F-250 2018