Огляд тест-драйву: Jeep Cherokee 2018

6 лютого 2018

Позашляховик Jeep Cherokee 2018 розділяє свій клас з такими бестселерами, як Honda CR-V, Toyota RAV4, Ford Escape та десятком інших конкурентів. Але серед усіх компактних позашляховиків він виділяється, в першу чергу, завдяки своєму гучному імені – Джип. Але цей статус глибоко укорінився не тільки завдяки відомій зовнішності, кожен представник цієї моделі готовий до пригод і має відповідне спорядження, на кшталт Trailhawk. У повсякденних поїздках Cherokee досить-таки тихий і може похвалитися значним списком технологій та зручностей. Це також один з останніх маленьких позашляховиків, що пропонують двигун V6 – набагато кращий стандартного 4-циліндрового двигуна.

Огляд тест-драйву: Jeep Cherokee 2018

Вам сподобається цей автомобіль, якщо ви любите виїжджати на природу по незвіданих територіях. Своїми компактними розмірами та інженерною конструкцією він підтримає будь-яке ваше рішення, що виникає навіть за межами цивілізації.

Суб'єктивно вам може не сподобатися стиль цього авто, а об'єктивно салон Cherokee поменше, ніж у Honda CR-V і Toyota RAV4. Якщо ж ви віддаєте перевагу спортивним манерам, варто придивитися до Mazda CX-5. Також у 2018 році він не пропонує інтеграцію з Apple CarPlay і Android Auto.

Що нового в 2018 році? Джип позбувся спортивної обробки в лінійці Cherokee, зробивши Latitude новою базовою версією й удосконаливши Latitude Plus. Trailhawk і Limited набули стандартних функцій, в тому числі моніторинг сліпих плям і задні датчики паркування

Враження від поїздки

У 2018 році на ньому не дуже радісно долати круті повороти, але комфортно вирушати на довгі відстані по шосе. Стандартний 4-циліндровий двигун не дуже енергійний, тому великі швидкості йому не під силу. Опціональний V6 вправляється з завданнями краще, але 9-ступінчаста коробка передач, пов'язана з двома двигунами, періодично вагається, хоча трансмісія все ж покращується з кожною новою версією. Якщо ви плануєте шукати пригоди по бездорожній місцевості або просто живете там, де сніг і брудні дороги є невід'ємною частиною життя, то напевно оціните систему Selec-Terrain на моделях з повним приводом, які оптимізують Cherokee для відповідних умов з поворотним циферблатом. Jeep Cherokee є одним з двох нероскішних компактних позашляховиків, що пропонують V6 (Mitsubishi Outlander – другий з них). Там, де його суперники перейшли на 4-циліндрові турбодвигуни для додаткової потужності, Jeep використовує старомодний спосіб з додатковими циліндрами і великою кількістю передач. З цим двигуном буксирувальна здатність Cherokee 2018 року зростає до 2040 кг – вражаючий показник для невеликого SUV.

нажмите на фото для просмотра в полноэкранном режиме
Дивіться також каталоги:

Детальніше про модель Jeep Cherokee 2018 року

Інтер'єр

У двухрядному 5-пасажирському салоні Cherokee багато традиційних елементів, наприклад, трапецієподібний центральний стек з сучасними штрихами для створення привабливого вигляду. Передні сидіння добре набиті і зручні, мають силове регулювання і функцію пам'яті обраних положень, а також поставляються з обігрівом і вентиляцією. Сидіння другого ряду відсуваються вперед і назад для більш зручного розміщення ніг і розділяються 60/40 для оптимального розміщення вантажу. У Latitude Plus і версіях вищого рівня сидіння переднього пасажира також складається. Проте, Cherokee не може змагатися з вантажним простором Honda CR-V 1550 л проти 2150 л.

Екстер'єр

«Поляризаційний» – це один із способів описати оновлений Jeep Cherokee 2018 року, особливо через його фари. Одна справа – відійти від традиційного дизайну Jeep з круглими фарами, що межують з 7-слотовою решіткою радіатора, але зовсім інше – повністю змінити попередній вигляд фар на користь тонких смужок світла, які нагадують прищурений погляд з косоокістю. Двері багажника теж була оновлена. Але рестайлінг 2018 року спричинив багато протиріч серед автолюбителів.

Стандартна комплектація Джип Черокі

Джип Черокі 2018 модельного року представлений базовою версією Latitude, яка включає в себе: кондиціонер, систему стабілізації, фари з високоінтенсивним освітленням (HID), 17-дюймові алюмінієві диски і камеру заднього огляду. Основна інформаційно-розважальна система Uconnect включає в себе: 5-дюймовий дисплей з монітором камери заднього огляду й аудіосистему на 6 динаміків з AM/FM-радіо, USB/допоміжними входами і Bluetooth-з'єднанням. На 1900 доларів більше коштує Latitude Plus з 8.4-дюймовою інформаційно-розважальною системою Uconnect з супутниковим радіо SiriusXM, тканинними і шкіряними сидіннями, кріслом водія з електроприводом і 115-вольтовим A/C.

Додаткове обладнання

Cherokee Limited додає: силові двері багажника, сліпе спостереження (опціонально на Latitude Plus), автоматично регульоване сидіння водія, двозонний клімат-контроль, універсальний гаражний пульт, 18-дюймові колісні диски і дистанційний запуск двигуна. Версія Cherokee Overland пропонує: високоякісні шкіряні сидіння, автоматично регульоване пасажирське крісло, навігацію, преміум-аудіосистему Alpine і кутові протитуманні фари.

Технічні характеристики

У 2018 році Cherokee доступний з двома варіантами силових агрегатів. Стандарт – 2.4-літровий чотирициліндровий двигун Tigershark, потужністю 184 кінських сил, який живить багато доступних кросоверів. Інший двигун – 3.2-літровий V6 – стандарт на 4x4 Overland і опціональний на всіх інших версіях. Він поставляється з системою стоп/старт, яка відключає двигун на стоп-сигналах й інших тривалих зупинках, допомагаючи заощадити паливо. Обидва використовують 9-ступінчасту автоматичну коробку передач в поєднанні з переднім (FWD) або повним приводом (4WD). Доступні три різні варіації системи 4WD, включаючи базову Jeep Active Drive I, Active Drive II і Active Drive Lock для Trailhawk, яка також передбачає режим Rock в системі Selec-Terrain. При FWD витрати палива в змішаному циклі складає 9.4 л/100 км, а при 4WD – 10.7 л/100 км.

 
Попередній огляд Огляд тест-драйву: Chevrolet Tahoe 2018
Огляд тест-драйву: Chevrolet Tahoe 2018
Огляд тест-драйву: Honda Odyssey 2017
Наступний огляд Огляд тест-драйву: Honda Odyssey 2017