Огляд тест-драйву: Jeep Grand Cherokee 2018

22 березня 2018

Сучасний Grand Cherokee - це флагман Jeep, який пропонує два ряди/п’ять місць. Модельний ряд позашляховика починається абсолютно базовою версією і закінчується неймовірно розкішним варіантом. У 2018 році з’явилася модель Grand Cherokee Trackhawk з надпотужним V8 двигуном на 707 кінських сил. Відсвяткувавши 25-у річницю створення, автомобіль продовжує дивувати поєднанням потужності, стійкості та комфорту. Він, як і раніше, залишається серед лідерів в плані позашляхових можливостей, пропонуючи сучасні технології і функції типу Apple CarPlay.  

Огляд тест-драйву: Jeep Grand Cherokee 2018

Вам сподобається

Якщо вам потрібен витривалий, але «цивілізований» позашляховик на п’ятьох з достатнім запасом потужності, Jeep Grand Cherokee до ваших послуг. Позашляхові можливості Jeep стали легендою, у той час як моделі вищої комплектації спокійно конкурують з розкішними представниками сегменту. А новий Trackhawk став найшвидшим і найпродуктивнішим позашляховиком у світі.

Вам може не сподобатися

нажмите на фото для просмотра в полноэкранном режиме
Дивіться також каталоги:

Якщо ви не сильно переймаєтесь через поїздки по бездоріжжю, кросовери типу Honda Pilot, Toyota Highlander або Chevy Traverse пропонують керування легкового автомобіля і кращу економію пального. Крім того, представлені суперники з трьома рядами сидінь, які не знайдеш у Grand Cherokee.

Нове у 2018 році

У поточному році з’явився Trackhawk з 707 кіньми під капотом. Решта лінійки виграла від покращень інформаційно-розважальної системи, включно з появою Apple CarPlay і Android Auto.

Враження від їзди

Незважаючи на всю свою міць і здатність долати перешкоди бездоріжжя, Grand Cherokee став на диво добре поводитися на міських і шосейних дорогах. І це добре, адже саме на них водії проводять більшість часу. Міць характеру Cherokee залежить від двигуна, тим не менше, усі моделі тішать «цивілізованою» динамікою та маневреністю. Відчуття керма, між тим, може ставати занадто м’яким, а дизайн може призводити до появи шуму вітру. Тим, хто все ж вирішить проїхатися по бездоріжжю, приємно буде дізнатися, що автомобіль має достатній кліренс і систему повного приводу. Варіанти Jeep Grand Cherokee SRT і новий Trackhawk 2018 року значно відрізняються від решти лінійки. При 5.0 секундах розгону до сотні SRT гарантує динаміку спортивного автомобіля. Обравши 707 коней під капотом Trackhawk, сотні можна досягти за 3.5 секунди. Високопродуктивний Grand Cherokee чудово почувається на відкритих, прямих ділянках дороги, у той час як на поворотах він веде себе як типовий позашляховик.

Найкращі характеристики

707 кінських сил під капотом Jeep можуть здаватися автомобільним абсурдом, але ми маємо справу з Grand Cherokee. На відміну від Dodge Charger Hellcat новий Trackhawk гарантує надійне зчеплення у будь-яку погоду та високий рівень практичності.

Новий Grand Cherokee як опцію пропонує пневматичну підвіску з п’ятьма налаштуваннями висоти. У найвищій позиції позашляховик піднімається на 27см над землею. У найнижчій позиції полегшується процес посадки і висадки, до того ж покращується аеродинаміка.  

Детально про автомобіль Grand Cherokee

Інтер’єр

Залежно від комплектації Grand Cherokee може бути як просто комфортним, так і надзвичайно розкішним. Усі моделі вміщують п’ятьох людей на двох рядах, третій ряд непередбачений навіть як опція. Пасажири отримують вдосталь особистого простору, в той час як для речей передбачено 1.0 м3.  Склавши задні сидіння, вантажний об’єм збільшується до 1.9 м3. Базова модель Laredo виглядає трохи дивно з тканинною обшивкою та механічним налаштуванням сидінь, однак ситуація покращується у моделях вищої комплектації. Вони гарантують шкіряну обшивку та вентиляцію, а також охолодження передніх сидінь.

Відео тест-драйв Jeep Grand Cherokee 2018 року

Екстер’єр

Сучасний Grand Cherokee має привабливий масивний дизайн. Вірний своєму корінню позашляховик гарантує 21.8 см дорожнього просвіту. Продуктивна модель SRT пропонує 21.1 см, а Trackhawk 20.5 см дорожнього просвіту. Остання виділяється ще й за рахунок квадратних вихлопних патрубків та емблеми «supercharged» у нижній частині передніх дверей. Окрім іншого, Trackhawk може похвалитися червоними буксирувальними гаками, покриттям капоту, яке попереджує появу відблисків, та 18-дюймовими колесами. Незважаючи на високий профіль, у Grand Cherokee потрапити легко. Щоправда до дверей багажного відділення може бути складно дотягтися, особливо коли вони повністю відкриті. У даному випадку на допомогу передбачений електропривод.

Базова комплектація

Лінійка Grand Cherokee нині налічує сім комплектацій, включно з новою Trackhawk. Почавши базовою моделлю Laredo, можна розраховувати на V6 двигун, 7.0-дюймовий сенсорний екран інформаційно-розважальної системи, двозонний клімат-контроль, сенсори паркування і камеру заднього виду. Моделі Limited пропонують електропривод дверей багажного відділення, електропривод передніх сидінь, підігрів передніх і задніх сидінь та можливість отримати 5.7-літровий V8 або 3.0-літровий дизельний V6 двигун.

Опційне обладнання

Починаючи системою повного приводу і закінчуючи 8.4-дюймовим сенсорним екраном інформаційно-розважальної системи Uconnect з навігацією та CarPlay/Android Auto, для Grand Cherokee передбачено багато опцій. Деякі з них можна отримати перейшовши до іншої комплектації. Новий Cherokee Trailhawk, наприклад, постачається з системою повного приводу та вентиляцією передніх сидінь. Меломанам до смаку припаде аудіосистема «Harman/Kardon». Про безпеку подбають круїз-контроль, моніторинг сліпих зон, попередження про виїзд за межі смуги руху, система утримання смуги руху та автоматичне гальмування.

Технічні характеристики Jeep Grand Cherokee 2018 року

Новий Джип Гранд Чероки 2018 року доступний з декількома двигунами. Базовим став 3.6-літровий V6 на 290 кінських сил та 347 Нм. З приводом на задні колеса позашляховик споживає 12.3 л/100км у міському, 9.0 л/100км у заміському та 10.7 л/100км у змішаному циклах. З повним приводом витрата пального становитиме 14.3 л/100км у місті, 8.2 л/100км за його межами та 10.4 л/100км у середньому. Сотні автомобіль досягне за 8.3 секунд.  Наступним став 5.7-літровий V8 двигун на 352 кінських сил та 520 Нм. Відмітки у 100км/год позашляховик досягає за 7.3 секунд, витрачаючи 13.0 л/100км у змішаному циклі. Більше потужності, а саме 468 кінських сил і 624 Нм, пропонує 6.4-літровий V8 двигун. З ним розгін до сотні відбувається за 5.0 секунд, витрата пального становить 13.5 л/100км у змішаному циклі. Найпотужнішим став 6.2-літровий V8 з 707 кінськими силами та 875 Нм. Це базовий двигун моделі Trailhawk. Йому вистачить 3.5 секунд, щоб розігнати позашляховик до 100км/год. Витрата пального при цьому становить 17.7 л/100км у змішаному циклі. Запропоновано і 3.0-літровий V6 дизельний двигун у версії на 190 та 250 кінських сил. Це найбільш економний двигун лінійки. У змішаному циклі позашляховик витрачає з ним 7.0 л/100км. Пару всім двигунам складає восьмиступінчаста автоматична коробка передач.

 
Попередній огляд Огляд тест-драйву: Audi Q3 2018
Огляд тест-драйву: Audi Q3 2018
Огляд тест-драйву: Audi A4 2018
Наступний огляд Огляд тест-драйву: Audi A4 2018