Огляд тест-драйву: Jeep Grand Cherokee 2019

11 січня 2019

Сучасний Grand Cherokee це флагман Jeep та компаньйон ще одного представника бренду Wrangler. Сам Grand Cherokee відомий позашляховими можливостями, розкішним салоном та потужною силовою лінійкою. У ціновій категорії творіння Jeep змагається з Ford Edge, Nissan Murano і Toyota 4Runner,  між тим, багато хто поставить його у один ряд з BMW X5, Land Rover Discovery і Volvo XC60. Не багато суперників можуть запропонувати таку всюдихідність як у Grand Cherokee, не говорячи вже про модель Trackhawk. Навіть моделі нижчої комплектації пропонують відмінне оснащення з чисельними стандартними системами і функціями.

Огляд тест-драйву: Jeep Grand Cherokee 2019

Вам сподобається

Якщо ви не маєте потреби у третьому ряду сидінь, але хочете, щоб ваш позашляховик міг спокійно підкорювати бездоріжжя без найменшої шкоди комфорту, новий Jeep Grand Cherokee 2019 до ваших послуг. Починаючи доступною моделлю Laredo, продовжуючи вишуканою Summit і закінчуючи надпотужною Trackhawk, Grand Cherokee вдовольнить чимало потреб.

Вам може не сподобатися

нажмите на фото для просмотра в полноэкранном режиме
Дивіться також каталоги:

Якщо вам потрібен просторий, зручний позашляховик на два ряди, існує чимало інших варіантів, які коштують дешевше. Так, Hyundai Santa Fe пропонує кращу гарантію і рівень економії пального, а Subaru Forester гарантує стандартний повний привід та кращу вартість при перепродажах.

Нове у 2019 році

У 2019 модельному році Grand Cherokee отримає новий  перелік стандартного оснащення, до якого потрапили моніторинг сліпих зон та система виявлення руху позаду при здачі. Дебютувала нова модель Limited X, а 8.4-дюймовий сенсорний екран інформаційно-розважальної системи Uconnect з навігацією і радіо став стандартним для моделі Limited і вище. 20-дюймові колеса стали новинкою для моделей Overland і Summit.

Враження від їзди

Окрім вражаючих позашляхових можливостей оновлений Jeep Grand Cherokee 2019 пропонує виняткові умови пересування. Як в місті, так і на шосе позашляховик їздить з комфортом, притаманним розкішним автомобілям. Водій може розраховувати на управління і потужність великого седану. Продуктивність залежить від двигуна, але усі моделі гарантують хорошу поведінку при входженні в повороти та миттєву зупинку при мінімальному крені корпусу. Хоча кермо все ще відчувається трохи м’яко, а специфіка конструкції спричинює шум вітру. Опинившись на бездоріжжі, між тим, Grand Cherokee з чималим кліренсом та 4x4 системами дозволяє доїхати до таких місць, про які суперники навіть не мріють. Покупцям, які більше зацікавлені у здібностях позашляховика на асфальтованій поверхні, варто поглянути в сторону продуктивних моделей типу SRT або Trackhawk. Остання модель з двигуном на 710 кінських сил сотні здатна досягти за 3.5 секунди. 

Найкращі характеристики

Оснастивши Grand Cherokee двигуном на 710 коней, Jeep досяг вершини абсурду, але потішив чимало шанувальників потужності. Такого управління як у Hellcat, модель Trackhawk, звісно, не пропонує, але натомість гарантує рівень зчеплення системи повного приводу та неймовірні можливості справлятися з примхами бездоріжжя.

Якщо сталевих ресорів не достатньо, доступна пневматична підвіска «Quadra-Lift» потішить п’ятьма різними налаштуваннями висоти, починаючи висотою майже легкового автомобіля, закінчуючи рівнем, до якого ще дострибнути треба. Модель Trailhawk отримала спеціальну версію підвіски для кращої артикуляції коліс.

Детально про автомобіль Jeep Grand Cherokee

Інтер’єр

В залежності від моделі Grand Cherokee може бути як просто зручним позашляховиком, так і транспортним засобом, який дасть фору відомим брендам. Усі моделі мають п’ятимісну конфігурацію. Третій ряд не представлено навіть як опцію. Таке рішення гарантує необхідний простір всім пасажирам та 1.0 м3 вантажного об’єму позаду другого ряду. Склавши останні сидіння, можна отримати 1.9 м3. Базові моделі Laredo не надто вражають з тканинною обшивкою та механічним налаштуванням сидінь. Перейшовши лише на одну модель вверх, водій вже отримує електропривод сидіння. Моделі вищої комплектації потішать шкірою обшивки та вентиляцією/підігрівом передніх сидінь.

Відео тест-драйв Jeep Grand Cherokee 2019 року

Екстер’єр

Сучасний Jeep має масивну, привабливу стилізацію. Як справжній позашляховик Jeep Grand Cherokee пропонує 21.8 см кліренсу у базовій версії, 21.1 см у продуктивній версії SRT та 20.5 см у високопродуктивній Trackhawk. Сучасна Trackhawk виділяється ще й за рахунок чотирьох вихлопних патрубків. Окрім іншого, модель прикрашають два червоних гаки для буксирування, наліпка капоту проти відблисків та 18-дюймові колеса. Незважаючи на високий профіль і габарити, у Grand Cherokee легко потрапити. І, як не дивно, процес потрапляння ускладнюється з підніжками, хоча можна замовити їх електропривод.

Базова комплектація

Лінійка Grand Cherokee налічує сім моделей, включно з вражаючою Trackhawk. Базова модель Laredo постачається з новим 7.0-дюймовим сенсорним екраном високої роздільної здатності системи Uconnect, моніторингом сліпих зон, попередженням про перехресний рух позаду, двозонним клімат-контролем, сенсорами паркування та камерою заднього виду. Модель Limited додасть електропривод дверей багажника, підігрів і охолодження передніх сидінь та можливість отримати V8 двигун Hemi або 3.0-літровий V6 дизельний двигун.

Опційне обладнання

Від системи повного приводу до CarPlay/Android Auto, для Grand Cherokee передбачено чимало опцій, деякі можна отримати, обравши модель вищої комплектації. Так, модель Trailhawk отримала систему повного приводу «Quadra-Drive II 4WD» і вентиляцію передніх сидінь. Меломанів потішить система «Harman Kardon». До переліку додаткових систем допомоги і безпеки потрапили адаптивний круїз-контроль, попередження про виїзд за межі смуги руху, яке здатне повернути автомобіль до необхідної смуги, та автоматичне екстрене гальмування.

Під капотом

Силову лінійку Grand Cherokee розпочинає 3.6-літровий V6 двигун на 290 кінських сил і 347 Нм. Компонується він восьмиступінчастою автоматичною коробкою передач. Привід на задні колеса. Витрата пального перебуває на рівні 12.3 л/100км у міському, 9.0 л/100км у заміському та 10.7 л/100км у змішаному циклах. З повним приводом показники змінюються на 14.3, 8.2 та 10.4 л/100км відповідно. Наступним у черзі йде 5.7-літрвоий V8 двигун Hemi на 352 кінських сили і 520 Нм. Пару йому складає та сама коробка. З приводом на всі колеса розгін відбувається за 7.3 секунд. Витрата пального становить 19.6 л/100км у місті, 9.2 л/100км за його межами та 13.0 л/100км у середньому. Немало уваги привертає 6.4-літровий V8 двигун на 468 кінських сил та 624 Нм. Привід повний. Сотні позашляховик досягає за 5.0 секунд, витрачаючи 13.5 л/100км у змішаному циклі. Вершину бензинової ієрархії займає ще один 6.4-літровий V8 двигун, але на 710 кінських сил та 868 Нм. Це найпотужніший двигун, з ним розгін Jeep Grand Cherokee відбувається за 3.5 секунди. Витрачає силовий агрегат 20.9 л/100км у міському, 13.8 л/100км у заміському та 17.7 л/100км у змішаному циклах. Як альтернатива пропонуються дизельні двигуни. 3.0-літровий V6 дизельний турбодвигун пропонує 190 кінських сил та 440 Нм. З приводом на всі колеса розгін відбувається за 10.2 секунд. Витрата пального становить 7.0 л/100км у змішаному циклі. Ще один 3.0-літровий V6 дизельний турбодвигун гарантує 250 кінських сил та 570 Нм. З приводом на чотири колеса розгін відбувається за 8.2 секунд, витрата пального становить 7.0 л/100км у змішаному циклі. 

Попередній огляд Огляд тест-драйву: Honda HR-V 2019
Огляд тест-драйву: Honda HR-V 2019
Огляд тест-драйву: Lexus NX 2019
Наступний огляд Огляд тест-драйву: Lexus NX 2019