Огляд тест-драйву: Jeep Grand Cherokee 2020

23 січня 2020

Оновлений Jeep Grand Cherokee 2020 є достойним варіантом у класі позашляховиків середнього розміру. Він має широкий перелік моделей, з якого кожен зможе вибрати щось для себе. Козирями автомобіля стали висока якість і виняткові буксирувальні можливості. Між тим, не все так безхмарно. У позашляховика не так багато внутрішнього простору, як у суперників. На додачу він споживає чимало пального. 

Огляд тест-драйву: Jeep Grand Cherokee 2020

Нове у 2020 році 

  • Дизельний двигун перестане бути доступним
  • Кількість моделей у лінійці зменшиться з дванадцяти до семи

Кому варто купити? 

нажмите на фото для просмотра в полноэкранном режиме
Дивіться також каталоги:

В першу чергу придбати такий позашляховик варто тим, хто регулярно планує виїжджати на природу. Моделі SRT і Trackhawk з радістю відправляться на пошук пригод. На додачу Grand Cherokee коштує менше, пропонуючи більш вишуканий салон, ніж Toyota 4Runner. Хоча, якщо порівняти його з Toyota Highlander чи Kia Telluride, то все стає не настільки очевидним. 

Нове чи б/у авто? 

На наступний модельний рік Jeep представили Grand Cherokee, майже вполовину зменшивши кількість моделей і відмовившись від дизельного двигуна. Нова лінійка, між тим, поповнилася стандартними і доступними елементами оснащення. Якщо не зважати на зникнення окремих комплектацій, то нового не так багато. Обравши старшу або б/у модель, точно збережете гроші, отримавши при цьому майже ідентичний автомобіль. Моделі, які старші всього на декілька років, майже повністю віддзеркалюють перелік оснащення і елементи дизайну поточних версій. 

Порівняння з іншими авто/комплектаціями

Jeep Grand Cherokee чи Toyota 4Runner?

Нинішній Toyota 4Runner це один з небагатьох позашляховиків, який здатний на рівних змагатися з Grand Cherokee в плані позашляхових можливостей. При бажанні отримати впевненого підкорювача дикої природи, варто більш детально ознайомитися з обома позашляховиками. Для тих, хто все ж не збирається дуже часто виїжджати у гори чи ліс, плануючи з комфортом пересуватися міськими вулицями, Jeep стане більш вдалим варіантом. Він тішить вищим рівнем комфортом їзди і якіснішим салоном.

Jeep Grand Cherokee чи Dodge Durango?

Нинішній Dodge Durango і новий Jeep Grand Cherokee це корпоративні брати, створені концерном «Fiat Chrysler Automobiles». Вони розраховані на різну аудиторію, тому вибір на користь одного або іншого залежить від особистих потреб. Сучасний Durango має три ряди сидінь, хороший вантажний об’єм і високий буксирувальний рейтинг. У всіх інших аспектах попереду йде Grand Cherokee. Управління у Jeep краще, крім того, він має кращий рейтинг надійності.

Салон 

Салон Grand Cherokee вміщає п’ятьох людей на двох рядах. Дорослі пасажири з легкістю сядуть як спереду, так і ззаду. Усі, окрім базової, моделі отримали підігрів і електропривод передніх сидінь. Насолоджуватися віддаленими куточками природи можна за дуже приємних умов з шкіряною обшивкою, вентиляцією сидінь попереду і підігрівом позаду. Для дитячих крісел передбачено два повних набори кріплень LATCH. Об’єм багажного відділення з розкладеними сидіннями становить 1020 літрів, склавши їх, можна розраховувати на 1925 літрів. Салон позашляховика вирізняється високою якістю збірки і оснащення. Вишукана шкіра і спортивна стилізація окремих моделей максимально віддаляють Jeep від суперників. Інформаційно-розважальна система вражає легкістю використання. Екран має чітку і зрозумілу графіку, до того ж, передбачені звичайні кнопки. Усі Grand Cherokee 2020 мають Apple CarPlay, Android Auto і Bluetooth. Базові моделі отримали 7.0-дюймовий сенсорний екран і два USB порти. Версії Jeep Grand Cherokee вищої комплектації гарантують 8.4-дюймовий екран, навігацію і чотири USB порти. Опціями стали аудіо «Harman Kardon» на 19 динаміків і розважальна система для задніх сидінь.

Відео тест-драйв Jeep Grand Cherokee 2020 року


Технічні характеристики 

Двигуни Jeep Grand Cherokee тішать хорошим запасом потужності, на наступний рік їх передбачено чотири. Силовий перелік починається з 3.6-літрового V6 на 290 кінських сил. Його потужності більш ніж вистачає для легкого пересування і виконання всіх маневрів. За ним йде 5.7-літровий V8 двигун на 352 кінських сили. З ним Grand Cherokee рухається ще більш спритно. Якщо цього виявиться недостатньо, є сенс поглянути в сторону 6.4-літрового V8 з 468 конячками. Верхівку переліку займає 6.2-літровий V8 силовий агрегат на 710 кінських сил. З ним позашляховик здатний досягти сотні за вражаючих 3.5 секунди. Щоправда, витрата пального Jeep Grand Cherokee це зовсім не той показник, який змусить посміхатися. З базовим двигуном витрата перебуває на рівні 12.3 л/100км у місті, 9.0 л/100км за його межами і 10.7 л/100км у середньому. З повним приводом показники зростуть до 14.3, 8.2 і 10.4 л/100км відповідно. Потужний 5.7-літровий V8 споживатиме 19.6 л/100км у міському, 9.2 л/100км у заміському і 13.0 л/100км у змішаному циклах. 6.4-літровий V8 силовий агрегат потягне 20.3 л/100км у місті, 9.6 л/100км за його межами і 13.5 л/100км у середньому. Самий потужний 6.2-літровий V8 змусить позашляховик витрачати 20.9, 13.8 і 17.7 л/100км відповідно. Що стосується манери ходу, то незважаючи на любов до бездоріжжя, система підвіски Grand Cherokee налаштована таким чином, щоб поглинати усі нерівності дороги. Гальма тішать бажаною потужністю. Рульове управління непогане, але для перегонів автомобіль Jeep Grand Cherokee точне не призначений, навіть з найпотужнішим двигуном. При швидкому входженні у повороти помітний крен корпусу. На низьких швидкостях керувати автомобілем легко, а отже, він чудово підійде для міського пересування. Територія, де Grand Cherokee почувається наче вдома, це бездоріжжя. Компанія пропонує ряд опцій, які як найкраще підготують позашляховик до пригод. Так, можна розраховувати на систему повного приводу, диференціал з обмеженим проковзуванням, систему контрольованого спуску з гори і систему підвіски «Quadra-Lift Air». Окремо передбачена система контролю тяги. 

Безпека 

Позашляховик отримав три роки або 57.936 км пробігу базової гарантії та п’ять років або 96.560 км пробігу гарантії на силовий агрегат. Позитивні результати краш-тестів грають на користь Grand Cherokee, підвищуючи його загальний рейтинг. Особливо були відмічені моделі з повним приводом. У базу моделей увійшли моніторинг сліпих зон, попередження про перехресний рух позаду, задні сенсори паркування і камера заднього виду. Доступними елементами стали автоматичне екстрене гальмування, активна система допомоги при паралельному і перпендикулярному паркуванні, склоочисники з сенсорами дощу, адаптивний круїз-контроль і попередження про виїзд за межі смуги руху. На відміну від більшості конкурентів, які відкривають доступ до подібних елементів безпеки лише моделям вищої комплектації, Jeep зробили їх загальнодоступними. 

Розміри 

У довжину позашляховик має 457 см. Вага варіює від 2.047 до 2.429 кг.

Можливі комплектації 

У наступному році Grand Cherokee буде доступний у семи моделях: Laredo, Limited, Trailhawk, Overland, Summit, SRT і Trackhawk. Базова модель Laredo отримала тканинну обшивку, механічне налаштування передніх сидінь, шкіряне кермо, яке налаштовується по куту і вильоту, двозонний автоматичний клімат-контроль і 17-дюймові колеса. Це єдина модель, переднє сидіння пасажира якої складається і дозволяє перевозити довгі предмети. Стандартна інформаційно-розважальна система Uconnect складається з 7.0-дюймового сенсорного екрану, Apple CarPlay, Android Auto, двох USB портів, Bluetooth і 6 динаміків стерео. Стандартними елементами допомоги водію стали моніторинг сліпих зон, попередження про перехресний рух позаду, задні сенсори паркування і камера заднього виду. Привід на задні колеса стандартний, повний привід пропонується як опція. Модель Limited постачається з шкіряними сидіннями, підігрівом і електроприводом передніх сидінь, підігрівом керма, люком даху, електроприводом дверей багажника, дистанційним запуском і 18-дюймовими колесами. Покращена версія системи Uconnect гарантує 8.4-дюймовий сенсорний екран, трохи інший інтерфейс, навігацію, два додаткових USB порти і розетку. Привід на задні колеса стандартний, система повного приводу «Quadra-Trac II» є доступною. Модель Trailhawk готова до пригод з люксовим салоном. У її базу потрапили система повного приводу «Quadra-Trac II», система контрольованого спуску з гори і система підвіски «Quadra-Lift Air». Всередині на покупця очікують шкіряна обшивка, підігрів сидінь другого ряду, аудіо «Alpine» на 9 динаміків і супутникове радіо. Модель Summit може похвалитися перфорованою шкіряною обшивкою «Natura Plus», люком даху з двох панелей, аудіосистемою «Harman Kardon» на 20 динаміків і 20-дюймовими колесами. Ця модель також додає попередження про можливе зіткнення, автоматичне екстрене гальмування, активну допомогу при паралельному і перпендикулярному гальмуванні, бі-ксенонові фари і склоочисники з сенсорами дощу. Привід на задні колеса стандартний, повний привід пропонується в якості опції. Моделі Trackhawk дістався самий потужний двигун на 710 кінських сил. Перелік динамічних елементів також поповнили покращена система підвіски, система повного приводу «Quadra-Trac Active On Demand», система контролю тяги і квадратні вихлопні патрубки. Адаптивний круїз-контроль і спеціальні сидіння, оздоблені замшею і шкірою «Nappa», теж стандартні для неї.

 
Попередній огляд Огляд тест-драйву: Buick Encore 2020
Огляд тест-драйву: Buick Encore 2020
Огляд тест-драйву: BMW 8 Series 2020
Наступний огляд Огляд тест-драйву: BMW 8 Series 2020