Огляд тест-драйву: Kia Forte 2018

20 квітня 2018

Появу Kia у перенасиченому і конкурентному класі компактних автомобілів ознаменували стильний седан Forte і привабливий хетчбек Forte5. Обидва тішать вишуканістю, економністю та доступністю допоміжних систем. Автомобілі пропонують високоякісні салони, вражаючі інформаційно-розважальні системи з підтримкою Apple CarPlay/Android Auto та три комплектації. Топова модель Forte5 SX може похвалитися турбодвигуном на 201 кінську силу. Найдешевшою моделлю стала LX у кузові седан. Вона отримала шестиступінчасту механічну коробку передач та 2.0-літровий чотирьохциліндровий двигун на 147 кінських сил. Як опція доступна шестиступінчаста автоматична коробка передач. Суперниками Forte вважаються Honda Civic, Chevy Cruze, Hyundai Elantra, Mazda3 і Toyota Corolla.

Огляд тест-драйву: Kia Forte 2018

Вам сподобається

Лінійка Кіа Форте 2018 року пропонує практичний седан і стильний хетчбек, кожний з яких тішить щедрою гарантією, хорошим переліком стандартного оснащення та збалансованою ціною. Якщо ви шукаєте привабливий, зручний і добре оснащений компактний автомобіль, розгляньте варіант Kia Forte.

Вам може не сподобатися

нажмите на фото для просмотра в полноэкранном режиме
Дивіться також каталоги:

Тих, хто шукає дизельний двигун, Forte розчарує. Бажаючим отримати повний привід варто звернути увагу на Subaru Impreza або VW Golf SportWagen. Шанувальники гібридних установок будуть щасливі з Kia Niro. Крім того, Kia Forte програє Honda Civic в плані заднього простору.

Нове у 2018 році

У поточному році компанія збільшила перелік елементів класу люкс. У моделі LX з’явилися стандартний круїз-контроль та доступні Apple CarPlay/Android Auto. У 2018-му моделі Кіа Форте вищої комплектації отримали у новому кузові 16-дюймові колеса і пакет «Technology» з люком даху. Модель Forte EX потішить стандартним попередженням про перехресний рух позаду, виявленням сліпих зон та допомогою при зміні смуги руху.

Враження від їзди

До переваг їзди у Forte варто додати фактор задоволення. Сумувати водієві не доведеться. Перед нами, звісно, не гоночний автомобіль, але управління, двигун, коробка передач і підвіска налаштовані таким чином, щоб можна було відчути жвавість і динаміку. Інженерам Kia подобається, коли їх творіння справляють враження спортивних автомобілів. Хоча у класі представлені і більш спортивні варіанти. Окрім того, що хетчбек Forte5 доступний з двигуном на 200 коней, ентузіастам варто звернути увагу на Mazda3, Honda Civic SI, Ford Focus ST, Volkswagen Jetta GLI або VW Golf GTI. Решті власників з головою вистачить потужності стандартного 2.0-літрового двигуна з 147 кінськими силами. Версія на 164 кінських сили доступна для моделей седану Forte LX і хетчбеку Forte5 LX і EX. До того ж, цей двигун можна доповнити шестиступінчастою автоматичною коробкою. Загалом автомобілі Forte чудово почуваються у місті та за його межами.

Найкращі характеристики

Так само як і у випадку більш дорогих BMW 3 Series і Cadillac CT6, система Kia дозволяє обрати один з трьох режимів: Normal, Eco і Sport. Все залежить від настрою водія та ситуації. Відповідно до режиму змінюються налаштування двигуна, трансмісії, рівень продуктивності і витрати пального.

Автономне екстрене гальмування стало опцією для моделей Kia Forte S і EX 2018 року. Система зчитує інформацію щодо ситуації на дорозі попереду, включно з виявленням транспортних засобів та пішоходів. У разі виявлення можливості зіткнення і відсутності реакції з боку водія вона застосує гальма.

Детально про автомобіль Kia Forte

Інтер’єр

Інтер’єр Forte, так само як і його екстер’єр, виглядає просто, можливо, занадто стримано, але загалом цікаво, привабливо і добре деталізовано. Інтуїтивність використання елементів управління та висока якість оздоблювальних матеріалів додають позитивних відчуттів. На зручних сидіннях можуть розміститися четверо дорослих. Моделі EX стандартно пропонують шкіряну обшивку і підігрів з охолодженням як опції. На задньому сидінні передбачений підлокітник з тримачами напоїв. Об’єм багажного відділення обмежується 0.4 м3 у седані, у хетчбеку можна розраховувати на 0.6 м3.

Відео тест-драйв Кіа Форте 2018

Екстер’єр

Здається, Kia забула як створювати невиразні автомобілі. Корейський автовиробник диктує стиль з седанами Optima і Stinger та класними кросоверами Soul і Sportage. Сучасні Kia Forte і Forte5 вирізняються продуманим кузовом, світлодіодними акцентами фар і атлетичними пропорціями. На дорозі автомобілі виглядають привабливо. У седана і хетчбека спільна передня частина, між тим, Forte5 можна вважати більш виразним, завдяки коротким заднім звісам та спойлеру.

Базова комплектація

Усі седани і хетчбеки постачаються з функцією доступу без ключа, Bluetooth, USB, кондиціонером і складним заднім сидінням. Базова модель седану LX отримала сталеві диски коліс і механічну коробку. Модель середнього рівня S потішить кращим інтер’єром. Приємно те, що всі Forte повністю укомплектовані активними і пасивними системами безпеки.

Опційне обладнання

Опціями стали: навігаційна система, шкіряна обшивка, двозонний клімат-контроль та інформаційно-розважальна система UVO. Більшість переліченого увійшла до пакету «Premium Plus», хоча шкіряна обшивка є стандартною для седанів EX. Пакет «Technology Plus» подбає про наявність: люку з електроприводом, автоматичного екстреного гальмування, системи попередження про фронтальне зіткнення, системи допомоги руху по смузі, системи попередження про перехресний рух позаду, кнопкового запалювання, протитуманних фар, світлодіодних задніх фар та іншого.

Технічні характеристики Kia Forte

Базовим у поточному році став 2.0-літровий чотирьохциліндровий двигун на 147 кінських сил та 179 Нм. Пару йому складає шестиступінчаста механічна коробка автомат. Витрата пального перебуває на рівні 8.2 л/100 км у міському, 6.4 л/100 км у заміському та 7.4 л/100 км у змішаному циклах. Моделі вищої комплектації можуть розраховувати на версію двигуна з 164 кінськими силами та 204 Нм. У цьому випадку у покупця з’являється можливість обирати між шестиступінчастою механічною або автоматичною коробкою передач. Хетчбек Forte5 отримав 2.0-літровий чотирьохциліндровий турбодвигун на 201 кінську силу. Пару йому складає шестиступінчаста механічна або семиступінчаста автоматична коробка передач з подвійним зчепленням.  

 
Попередній огляд Огляд тест-драйву: Kia Niro 2018
Огляд тест-драйву: Kia Niro 2018
Огляд тест-драйву: Mazda 6 2018
Наступний огляд Огляд тест-драйву: Mazda 6 2018