Огляд тест-драйву: Kia Forte 2019

12 грудня 2018

Нинішній Kia Forte помітно підріс. Компактний седан Kia став більш спортивним і вишуканим, пропонуючи хороший перелік функцій безпеки. Став автомобіль і більш економним. Немаловажливим фактом є те, що Kia Forte 2019 став набагато більш привабливим, завдяки взятим у спортивного Stinger елементам. Виразні заломи капоту, виділена решітка радіатора та фари безпосередньо нагадують Stinger. У задній частині, якщо сильно примружитися, можна побачити спільні риси з Alfa Giulia і Lexus IS. Новий Forte вражає, конкуруючи з Toyota Corolla, Honda Civic, Chevrolet Cruze та навіть Hyundai Elantra.

Огляд тест-драйву: Kia Forte 2019

Вам сподобається

Якщо потужне шасі, просторий салон, приваблива зовнішність, новітні технології, хороший рівень економії та перевірений двигун важливі для вас, дебютувавший седан Kia Forte нового покоління до ваших послуг. Доступний Kia Forte і як хетчбек.

Вам може не сподобатися

нажмите на фото для просмотра в полноэкранном режиме
Дивіться також каталоги:

В якості автоматичної коробки представлений варіатор, який за відчуттям може влаштовувати не всіх. Не знайдеться багато фанатів і твердого пластику, яким вкриті деякі поверхні салону.

Нове у 2019 році

Нове у Forte абсолютно все. 2.0-літровий чотирьохциліндровий двигун нині має цикл Аткінсона, що разом з варіатором дозволяє досягати дуже хороших рівнів економії. Змінився зовнішній образ автомобіля, так само як і його начиння.

Враження від їзди

Новий Forte не є спортивним седаном в прямому сенсі слова, але трохи спортивної харизми має. Підвіска, яка складається з стійок «MacPherson» попереду і торсіонної балки позаду, гарантує жорстку, але комфортну їзду. До речі, завдяки цій системі автомобіль відчувається дуже стабільним на шосе. Швидко змінювати напрямок на звивистих дорогах допомагає управління з електричним підсиленням. Варіатор, вкритий звуконепроникним металом, добре імітує традиційну шестиступінчасту автоматичну коробку передач. Більшості водіїв, між тим, буде складно ідентифікувати трансмісію Forte як варіатор, оскільки вона наділена так званою «адаптивною логікою зміни передач». Автомобіль має три електричних режими: Normal, Smart і Sport. Технічні характеристики Kia Forte дозволяють назвати його спритним седаном з добре налаштованим управлінням.

Найкращі характеристики

Усі моделі 2019 року постачаються з 8.0-дюймовим сенсорним екраном. Він вдало розміщений у верхній, центральній частині панелі та підтримує Apple CarPlay і Android Auto. На допомогу передбачені інтуїтивні кнопки, розміщені прямо під ним.

Ставлення до варіаторів може бути різним, зважаючи на водійський досвід, але те, що пропонує новий Forte, вкрай непоганий варіант. Варіатор Kia добре імітує традиційну шестиступінчасту автоматичну коробку передач.

Детально про автомобіль Kia Forte

Інтер’єр

Салон нового Forte привабливий, але мінімалістичний з привабливою приладовою панеллю. Найвизначнішим рисами інтер’єру став стандартний 8.0-дюймовий сенсорний екран, двозонний клімат-контроль та Apple CarPlay/Android Auto, які увійшли у базу всіх моделей. До того ж довшим і ширшим став центральний підлокітник, що додало комфорту. У тривалих подорожах спасінням стануть надійні і зручні сидіння. Стоянкове гальмо, яка треба активувати важелем, може виглядати старомодно, але водіям з досвідом воно набагато ближче за електричний перемикач.

Відео тест-драйв Kia Forte 2019 року

Екстер’єр

З видовженим капотом, високою лінією скління, вкороченою задньою частиною та низхідною лінією даху Forte виглядає привабливо з будь-якого боку. Виразності передній частині додають заломи капоту, виокремлена решітка радіатора та фари, які сильно нагадують те, що пропонується у спортивному Stinger. Верхня панель переду кузова, а саме та ділянка, де основа лобового скла зустрічається з капотом, була посунута назад на декілька сантиметрів. Позаду були відділені сигнали повороту і розміщені під фарами, які, до речі, світлодіодні у моделей вищої комплектації.

Базова комплектація

З новим Forte Kia впустила активні системи безпеки у світ доступних автомобілів. Доказом тому став набір «Drive Wise», який увійшов у базу всіх моделей 2019 року. Його частиною стали система уникнення можливого зіткнення, допомога руху по смузі, система контролю стану водія, система попередження про можливе зіткнення та попередження про виїзд за межі смуги руху. Моделі XE і Launch Edition стандартно отримали розумний круїз-контроль та систему попередження про сліпі зони.

Опційне обладнання

Меломани оцінять аудіосистему «Harman/Kardon» на 320 Вт потужності та 8 динаміків, яка стала опцією для топової моделі EX. Іншими помітними опціями стали навігація, бездротова зарядка, світлодіодні вогні та задній спойлер. Модель EX доступна з пакетом «Launch Edition», який додає розумний круїз-контроль, люк даху та 17-дюймові колеса.

Під капотом

За потужність Forte відповідає 2.0-літровий чотирьохциліндровий двигун на 147 кінських сил та 179 Нм. Стандартно компонується він шестиступінчастою механічною коробкою передач. Витрата пального перебуває на рівні 8.8 л/100км у міському, 6.4 л/100км у заміському та 7.6 л/100км у змішаному циклах. З доступним варіатором показники змінюються на 7.6, 5.8 та 6.7 л/100км відповідно.

 
Попередній огляд Огляд тест-драйву: Mazda CX-3 2019
Огляд тест-драйву: Mazda CX-3 2019
Огляд тест-драйву: Volkswagen Jetta 2019
Наступний огляд Огляд тест-драйву: Volkswagen Jetta 2019