Огляд тест-драйву: Kia Niro 2018

19 квітня 2018

Доступний як гібрид і підключаємий гібрид Kia Niro це стильний, місткий кросовер з неймовірним рівнем економії та вражаючими показниками безпеки. Представлений лише минулого року Niro конкурує з Toyota Prius, Ford C-Max, Chevy Volt і Hyundai Ioniq. При 4.7 л/100км у змішаному циклі творіння Kia стало одним із самих економних представників класу. Підключаємий гібрид проїде 41.8 км виключно на електриці, перш ніж увімкнеться 1.6-літровий бензиновий двигун для зарядки батареї, збільшуючи пробіг до 965 км. На розсуд покупця представлено чотири комплектації, включно з Niro Hybrid FE, яка пропонує 7.0-дюймовий сенсорний екран, Apple CarPlay і Android Auto та камеру заднього виду.

Огляд тест-драйву: Kia Niro 2018

Вам сподобається

Покупці класу, які шукають вдале поєднання економічності, комфорту і привабливого дизайну, уподобають новий Niro. Практичний автомобіль чудово підійде невеликим сім’ям для безпроблемного, повсякденного пересування.

Вам може не сподобатися

нажмите на фото для просмотра в полноэкранном режиме
Дивіться також каталоги:

Якщо ви шукаєте найкращий рейтинг економії, варто розглянути варіант Toyota Prius, який все ще очолює сегмент з 4.2 л/100км у змішаному циклі. А 41.8 км пробігу на чистій електриці Niro перевершують 80.5 км у Chevy Volt. Хоча сама компанія Kia позиціонує Niro як кросовер, система повного приводу не доступна взагалі.  

Нове у 2018 році

У поточному році до лінійки приєднався підключаємий гібрид. Система допомоги руху по смузі замінила систему попередження про виїзд за межі смуги руху, а пакет «Advanced Tech» став стандартним для моделі Touring. Модель EX отримала нове електрохромне дзеркало.

Враження від їзди

Компанії вдалося доповнити новий Niro аспектом задоволення. На відміну від більшості електрифікованих автомобілів Niro не відчувається як машинка для гольфу або порожня капсула. При вазі у 1.360 кг мініатюрний кросовер виглядає і відчувається легко, пропонуючи бажану спритність. Рульове управління виявилося на диво задовільним. 141 кінська сила точно не призначена для азартної їзди, але можна розраховувати на хороше прискорення, зокрема у режимі «Sport», завдяки якому покращується прийомистість, стає точнішим управління і зростає швидкість реакції шестиступінчастої автоматичної коробки передач. Крім того, 1.6-літровий двигун завжди напоготові. Силовий агрегат працює на диво злагоджено. На високій швидкості Niro залишається тихим і комфортним. Завдяки незначному радіусу повороту, стандартній камері заднього виду і хорошій видимості, кросовер вільно почувається у місті.

Найкращі характеристики

Стандартна у моделях вищої комплектації система попередження про перехресний рух позаду використовує сенсори у задньому бампері для сканування навколишнього середовища і попереджає водія про наближення транспортного засобу або пішохода.

Активований кнопкою на консолі режим «Sport» змінює динаміку Niro. Завдяки йому покращується прийомистість, стає точнішим управління і пришвидшується реакція коробки передач.

Детально про автомобіль Kia Niro

Інтер’єр

Декілька років тому дизайн салонів Kia перетворився з приємного на фантастичний, і інтер’єр Niro є одним з найкращих у класі. Приваблива і зрозуміла стилізація тішить високоякісним відчуттям. Розташування елементів управління логічне. Сидіння зручні, а шестиступінчаста автоматична коробка контролюються за допомогою перемикача на консолі. Попереду перемикача передбачений відкритий відсік з розеткою та USB. Позаду вдосталь особистого простору. Задні сидіння складаються у співвідношенні 60/40.

Екстер’єр

Компанія позиціонує Niro як компактний кросовер, а екстер’єр підтримує цю маркетингову позицію. Чорні пластикові арки коліс, задня захисна пластина та інші дизайнерські рішення візуально збільшують висоту, а досить формальна лінія даху сильно нагадує те, що зустрічається у більшому Kia Sorento. Це додає пропорційному Niro масивності, особливо у порівнянні з Toyota Prius і Hyundai Ioniq. Усі моделі отримали дверні ручки у колір кузова, але лише топова Touring замість стандартних 16-дюймових коліс пропонує 18-дюймові литі диски.

Базова комплектація

Лінійка Niro починається з моделі FE, але компанія не покладає на неї великих сподівань, отож і покупцеві не варто очікувати багато. Натомість уваги вартує Niro LX з функцією доступу без ключа, кнопковим запалюванням, інформаційно-розважальною системою UVO3, Apple CarPlay і Android Auto, AM/FM/SiriusXM аудіо, 7.0-дюймовим сенсорним екраном, камерою заднього виду, Bluetooth та двозонним автоматичним клімат-контролем.

Відео тест-драйв Kia Niro 2018

Опційне обладнання

Упакована Niro Touring з пакетом «Advanced Technology» коштує найдорожче, але і пропонує найбільше. На додачу до 18-дюймових коліс і автоматичних складних зовнішніх дзеркал покупець отримує люк даху та передні сидіння з охолодженням і вентиляцією. Діагональ сенсорного екрану збільшується до восьми дюймів. За відтворення звуку відповідає система «Harman/Kardon» на 8 динаміків, з’являється бездротова зарядка телефону. До того ж, передбачений чималий перелік допоміжних технологій, включно з моніторингом сліпих зон, системою попередження про перехресний рух позаду, системою попередження про можливе зіткнення, системою попередження про виїзд за межі смуги руху, автоматичним екстреним гальмуванням, інтелектуальним круїз-контролем, передніми і задніми сенсорами паркування.

Під капотом

Нова бензиново-електрична гібридна система Niro складається з 1.6-літрового чотирьохциліндрового двигуна і літій-іонної батареї, які разом забезпечують 141 кінською силою. Доповнюється силова установка шестиступінчастою автоматичною коробкою передач з подвійним зчепленням. Сотні автомобіль досягає за 11.5 секунд. Витрата пального становить 4.7 л/100км у змішаному циклі. У моделі Touring витрата зростає до 5.5 л/100км у змішаному циклі.

 
Попередній огляд Огляд тест-драйву: Land Rover Discovery 2018
Огляд тест-драйву: Land Rover Discovery 2018
Огляд тест-драйву: Kia Forte 2018
Наступний огляд Огляд тест-драйву: Kia Forte 2018