Огляд тест-драйву: Kia Optima 2017

28 грудня 2017

У 2017 році Kia Optima продовжує переможний марш вдосконалення, освоюючи минулорічні оновлення і пропонуючи підключаємий гібрид. Перебуваючи у статусі лідера сегменту по продуктивності, потужності, економічності і технологічності, седан Optima запропонував автоматичне гальмування, щоправда лише для моделей EX і вище. Для порівняння усі Toyota Camry оснащені цією технологією. Тим не менше, майже у всіх аспектах, які можуть цікавити покупця, Optima гідно витримує конкуренцію Chevy Malibu, Nissan Altima і Ford Fusion.

Огляд тест-драйву: Kia Optima 2017

Вам сподобається

Седан Optima на диво добре виглядає, пропонує чимало бажаних функцій, тішить приємним інтер’єром та хорошим модельним рядом, включно з гібридом і підключаємим гібридом.

Вам може не сподобатися

нажмите на фото для просмотра в полноэкранном режиме
Дивіться також каталоги:

Якщо Ви шукаєте автомобіль з високим рівнем надійності за помірну ціну, варто знати, що Kia не пропонує найкращих функцій у моделях нижчої комплектації. Тому Toyota Camry або Honda Accord можуть стати вдалими альтернативами. Непоганим варіантом стане Subaru Legacy зі стандартним повним приводом.

Нове у 2017 році

У поточному році до лінійки приєднався підключаємий гібрид, який пропонує 965.6 км пробігу, 54 км з яких в електричному режимі. Моделі SX і SXL отримали 18.0-дюймові колеса, світлодіодні, адаптивні головні фари з автоматичним дальнім світлом; модель SX може похвалитися пакетами «Value» і «Launch Edition».

Враження від їзди

Переплутати Optima зі спортивними седанами BMW, Audi або Cadillac неможливо, але по продуктивності й управлінню творіння Kia на голову випереджає суперників по сегменту. Електричний підсилювач керма, запропонований у моделях SX і SXL, нагадує гідравлічне налаштування з хорошим зворотнім зв’язком та відчуттям центру. Обравши моделі LX або EX, між тим, Ви отримаєте електропідсилювач, якому бракує точності. Завдяки підвісці і шинам моделей LX і EX, досягається більш високий рівень комфорту, у той час, як відповідним чином налаштована підвіска SX і SXL тішить динамікою входження в повороти, не роблячи їзду занадто жорсткою.

Найкращі характеристики

Як би автовиробники не старалися, вони не змогли створити інформаційно-розважальну систему, яка б могла конкурувати з тим, що Apple запропонувала для своїх iPhone. На щастя, з’явилися додатки «Apple CarPlay» і «Android Auto». У новому Optima вони підтримуються, варто лише підключити смартфон і насолоджуватися знайомими іконками.

Аудіосистема Harman/Kardon представлена і в інших автомобілях, але система оточення звуком QuantumLogic7 це вже зовсім інше. Звучання просто неймовірне, завдяки якому навіть старі MP3 файли сприйматимуться по іншому.

Детально про нову Kia Optima 2017 року 

Інтер’єр

Панель седану, розділена широкою, металевою смугою, пропонує прилади, екран інформаційно-розважальної системи, вентиляційні отвори у верхній частині та кнопки аудіосистеми і клімат-контролю внизу. Простий дизайн і орієнтація на водія потішать багатьох покупців. Якісні матеріали справляють позитивне враження, до чого Ви б не доторкнулися, скрізь приємні на дотик поверхні. Сидіння зручні, а позаду передбачено чимало простору. Моделі SXL мають шкіряну обшивку.

Відео тест-драйв Кіа Оптіма 2017

Екстер’єр

Філософія стилю Kia Optima полягає у тому, що якщо автомобіль виглядає добре, навіщо щось змінювати. Попереднє покоління седану дійсно мало привабливий, сучасний дизайн. Тому нинішня, четверта за рахунком, версія дуже схожа на попередників. Незмінними залишилися решітка радіатора і хромовані арки коліс. Незважаючи на сучасну спрямованість автомобіля, виглядає він звично. Кардинальна зміна зовнішності не завжди йшла на користь попиту, про що свідчить приклад Hyundai Sonata, тому добре, що ми маємо справу з добре пізнаваним Optima.

Базова комплектація Kia Optima 2017 року

Базова модель Optima LX постачається з 2.0-літровим чотирьохциліндровим двигуном та шестиступінчастою автоматичною коробкою автомат. Окрім цього покупець отримує систему вибору режимів з Normal, Sport і Eco режимами. Стандартними для LX стали:  механічний кондиціонер, 5.0-дюймовий LCD екран з камерою заднього виду, елементи управління аудіосистеми і круїз-контролю на телескопічному кермі, включно з супутниковим радіо, Bluetooth, Auxiliary і USB-входами. Передні сидіння налаштовуються відповідно до шести режимів.

Опційне обладнання

Модель Optima LX отримала 1.6-літровий чотирьохциліндровий турбодвигун та семиступінчасту автоматичну коробку передач. Моделі SX і SXL можуть похвалитися 2.0-літровим турбодвигуном та підсилювачем керма. Для моделі LX доступні: система виявлення сліпих зон, система попередження про об’єкти позаду автомобіля, які рухаються у поперечному напрямку, та задні сенсори паркування. Покупці EX і SX можуть окремо обрати: активний круїз-контроль, автоматичне аварійне гальмування, систему попередження про виїзд за межі смуги руху. Для SXL передбачений монітор кругового огляду. До переліку додатків також увійшли: двозонний клімат-контроль, підігрів задніх сидінь, двокомпонентний панорамний люк та аудіосистема Harman/Kardon.

Технічні характеристики Кіа Оптіма 2017 року

Базовим двигуном став 2.0-літровий чотирьохциліндровий CVVL на 168 кінських сил і 200 Нм. Пару йому складає шестиступінчаста автоматична коробка передач. Витрачає ця парочка 9.5 л/100км у міському, 6.9 л/100км у заміському та 8.3 л/100км у змішаному циклах. Більше потужності, а саме 180 кінських сил та 265 Нм, пропонує 1.6-літровий чотирьохциліндровий турбодвигун. З семиступінчастою автоматичною коробкою він витратить 8.9 л/100км у місті, 6.6 л/100км за його межами і 7.8 л/100км в середньому. Найпотужнішим двигуном став 2.0-літровий чотирьохциліндровий T-GDI на 245 кінських сил і 350 Нм. З шестиступінчастою автоматичною коробкою седан витрачає 11.0 л/100км у міському, 8.0 л/100км у заміському та 9.6 л/100км у змішаному циклах.  Гібридній версії дістався 2.0-літровий чотирьохциліндровий двигун на 205 кінських сил та електромотор на 68 кінських сил. Запас ходу на електроенергії становить 53 км. Компонується парочка шестиступінчастою автоматичною коробкою. Витрата пального становить 4.7 л/100км у змішаному циклі. З’явившись останнім, підключаємий гібрид отримав 2.0-літровий чотирьохциліндровий двигун на 205 кінських сил та електричний мотор. Сотні седан з такою установкою досягає за 9.4 секунди, витрачаючи 1.6 л/100км у змішаному циклі. Запас ходу на електричній енергії становить 54 км.

 
Попередній огляд Огляд тест-драйву: Dodge Challenger 2017
Огляд тест-драйву: Dodge Challenger 2017
Огляд тест-драйву: Chrysler 300 2017
Наступний огляд Огляд тест-драйву: Chrysler 300 2017