Огляд тест-драйву: Kia Rio 2020

15 квітня 2020

Kia Rio 2020 року - це малолітражний міський автомобіль з просторим салоном, економною витратою палива і спритним управлінням. Ця модель доступна в двох типах кузова - седан і хетчбек. Одним із недоліків Kia Rio є відсутність деяких систем безпеки, доступних автомобілям-конкурентам.

Огляд тест-драйву: Kia Rio 2020

Нове в 2020 році

  • Додали новий чотирициліндровий двигун і автоматичну коробку передач
  • Базова модель отримала 7-дюймовий сенсорний екран і підтримку сервісів Android Auto і Apple CarPlay

Кому варто купити?

нажмите на фото для просмотра в полноэкранном режиме
Дивіться також каталоги:

Kia Rio - відмінний варіант, якщо вам потрібен недорогий автомобіль з досить спортивним управлінням і комфортним салоном. Ця модель ідеально підійде для експлуатації в міських умовах і їзди по будь-якому дорожньому покриттю.

Нове або б/в авто?

Новий Kia Rio є частиною покоління, що випускається з 2018 року. За цей час модель отримала деякі помітні зміни.

У 2019 року в стандартну комплектацію моделі додали автоматичні склопідйомники, камеру заднього виду і Bluetooth. Kia Rio обладнали продуктивним чотирициліндровим двигуном і шестиступінчастою автоматичною коробкою передач. Стандартна інформаційно-розважальна система моделей 2020 року оснащена 7-дюймовим сенсорним екраном, шістьма динаміками і підтримкою сервісів Android Auto і Apple CarPlay.

Крім того, однією з причин придбати нову Kia Rio є більш економна витрату палива в порівнянні з моделями минулих років. Це стало можливим завдяки новій трансмісії.

Kia Rio або Honda Fit?

Honda Fit має більше вантажного простору і більш комфортний салон, ніж нова модель Kia Rio 2020 року. Також Honda обладнана стандартними функціями безпеки, які недоступні для Kia Rio: система попередження про вихід зі смуги руху і адаптивний круїз-контроль. Проте базова Kia стандартно поставляється з підтримкою сервісів Apple CarPlay і Android Auto. Обидва авто мають продуктивні і економічні мотори, а також приблизно однакову вартість.

Kia Rio або Toyota Yaris?

Toyota Yaris підходить виключно для експлуатації в місті, оскільки має жорстку підвіску і відносно невеликий кліренс, який не підходить для їзди по розбитій дорозі. Інформаційно-розважальна система цієї моделі, також як і Kia Rio, підтримує сервіси Android Auto і Apple CarPlay. Однак базова Toyota обладнана більшим набором систем безпеки, ніж Kia. До того ж, салон Yaris менш комфортний і просторий.

Салон

У Кіа Ріо може поміститися п'ятеро осіб. Салон цього авто досить просторий, але задні сидіння тісні і вузькі, що характерно для бюджетного автомобіля. Інтер'єр Kia Rio 2020 року виконано з пластика.

Нова модель доступна в двох типах кузова - седан і хетчбек. Обидва варіанти мають великий багажник, об'ємом 370 л і 480 л відповідно.

Kia Rio в базовій комплектації обладнаний модернізованою інформаційно-розважальною системою, яка включає в себе 7-дюймовий сенсорний екран, шість динаміків, підтримку сервісів Apple CarPlay і Android Auto. Bluetooth, USB-порт і Siri Eyes Free також є стандартними функціями.

Відео тест-драйв Kia Rio 2020 року

Технічні характеристики

Оновлений Kia Rio 2020 року оснащений новим 1,6-літровим чотирициліндровим двигуном потужністю 120 кінських сил. Продуктивності цього мотору досить для їзди в будь-яких дорожніх умовах. Плавна АКПП замінює автоматичну трансмісію попередньої моделі. Новий двигун і коробка передач забезпечують економну витрату палива.

Автомобіль 2020 року витрачає приблизно 7.1 л на 100 км в місті і 5.7 л на 100 км на шосе.

За рахунок м'якої підвіски і компактним розмірам модель забезпечує комфортну їзду, маневреність і легке управління як на рівному асфальті, так і на розбитій дорозі.

Безпека

Безпека Кіа Ріо залишає бажати кращого. У базову комплектацію моделі входить тільки камера заднього виду. Також доступні попередження при лобовому зіткненні і автоматичне екстрене гальмування. Покупці автомобілів-конкурентів можуть розраховувати на більшу кількість систем безпеки при виборі стандартного пакета.

Розміри і вага

Довжина седана Kia Rio складає 4.26 м, а хетчбека - 3.96 м. Маса авто - приблизно 1250 кг.

Можливі комплектації

Новий Kia Rio 2020 року в кузові седан доступний в двох комплектаціях - LX і S, в той час як хетчбек - тільки в варіації S. Всі моделі оснащені чотирициліндровим двигуном потужністю 120 кінських сил, безступінчатою автоматичною коробкою передач і переднім приводом. Система повного приводу для цього авто недоступна.

 

Попередній огляд Огляд тест-драйву: Audi A3 2020
Огляд тест-драйву: Audi A3 2020
Огляд тест-драйву: Mazda 3 2020
Наступний огляд Огляд тест-драйву: Mazda 3 2020