Огляд тест-драйву: Kia Sedona 2018

10 квітня 2018

Улюбленець родин, які традиційно зосереджені на комфорті, практичності та багатоплановості, мінівен Kia Sedona вміщує до восьми людей. Доступний у п’яти комплектаціях Sedona вписується у більшість бюджетів, обходячи Honda Odyssey і Toyota Sienna. За потужність моделей відповідає 3.3-літровий V6 двигун з шестиступінчастою автоматичною коробкою передач. Така комбінація забезпечує передньопривідний мінівен пристойним показником прискорення. Окрім іншого, водій може розраховувати на плавність ходу, добре співвіднесений салон і тривалу гарантію. Доступна чимала кількість систем безпеки, включно з автоматичним екстреним гальмуванням і виявленням сліпих зон.  

Огляд тест-драйву: Kia Sedona 2018

Вам сподобається

Якщо ви шукаєте стильний транспортний засіб для родини з плавною динамікою, зручним салоном та високим рейтингом надійності, Kia Sedona вартий уваги. Хороший перелік стандартного оснащення, продуманий інтер’єр, продуктивний V6 двигун і одна з найкращих у класі гарантій грають на користь автомобіля.

Вам може не сподобатися

нажмите на фото для просмотра в полноэкранном режиме
Дивіться також каталоги:

Бажаючим отримати повнопривідний мінівен, варто звернути увагу на Toyota Sienna. У випадку з Sedona не варто розраховувати і на гібридну модель. Єдиним гібридом у класі є Chrysler Pacifica Hybrid.

Нове у 2018 році

Новинками поточного року стали кольори. Так, «Silky Silver» прийшов на зміну «Bright Silver», «Celestial Blue» замінив «Midnight Sapphire», а «Beachwood Pearl» взагалі зник.

Враження від їзди

Водієві Sedona пощастить опинитися за кермом одного з найкращих мінівенів класу. Він потужний, пропонує хороший зворотній зв'язок і якимось чином відчувається меншим, ніж насправді є. На відміну від більшості суперників сучасний Sedona не справляє враження круїзного корабля. На вас чекає комфортна і плавна їзда, доповнена хорошим управлінням, балансом і відмінним контролем кузова. Мінівен не кренить на поворотах, крім того, водій не відчуватиме його ваги. Потішить творіння Kia і пристойним запасом потужності. 3.3-літровий V6 двигун має 276 кінських сил, яких вистачає для впевненого старту і підтримання необхідної швидкості. Проблем не виникає навіть із повністю зайнятим салоном.

Найкращі характеристики

Опційний для моделі SX і стандартний для SX Limited монітор кругового огляду робить процес паркування і маневрування набагато простішим, особливо в обмеженому просторі. Для точності використовуються камери, вмонтовані у корпус автомобіля, які гарантують 360о огляду.  

Автоматичне екстрене гальмування увійшло у базу моделі SX Limited, залишившись опцією для LX, EX і SX. Система «зчитує» інформацію стосовно стану дорожнього покриття і різних обставин, включно з іншими транспортними засобами і пішоходами. У разі виявлення неминучого зіткнення і відсутності реакції з боку водія, система задіє гальма.

Детально про автомобіль Kia Sedona

Інтер’єр

Як і більшість суперників Sedona пропонується у конфігурації на вісім та сім пасажирів, в останньому випадку маємо лише два ряди сидінь з окремими кріслами на другому. Досить просторого Sedona, між тим, обходять Honda Odyssey, Toyota Sienna і Chrysler Pacifica. Що стосується творіння Kia, то воно гарантує комфортні сидіння, особливо з опцією «First Class Lounge Seating», завдяки якій у моделі SX Limited з’являються відкидні крісла другого ряду. Багатьом сподобається сучасний вигляд передньої частини салону. Елементи управління стильно виглядають і легкі у використанні.

Екстер’єр

Дизайн Kia вважається одним з найкращих у світі, а новий Sedona можна назвати «красунчиком». Особливої уваги заслуговує модель SX Limited з хромованими 19-дюймовими колесами. Компанія намагалася зробити Sedona більш подібним на кросовер, ніж на традиційний мінівен. Ключовими елементами стали лінія капоту з меншим нахилом, бічні панелі з мінімальними заломами і лінія скління, яка піднімається від лобового скла до задньої частини. Спереду покупця зустрічають емблема «Kia», фірмова решітка «ніс тигра» і світлодіодні акценти фар. Позаду передбачені спойлер даху і світлодіодні вогні.

Базова комплектація

Доступний у п’яти комплектаціях Sedona впишеться у будь-який бюджет. Стандартними елементами для моделі L стали: AM/FM/CD/супутникова аудіосистема, 5.0-дюймовий сенсорний екран, Bluetooth, USB-вхід, камера заднього виду, кондиціонер з елементами управління попереду і позаду, діалогове дзеркало, 12 тримачів напоїв та стійка до забруднення тканинна обшивка. Про безпеку дбають: декілька подушок, контроль стабільності, протибуксувальна система та система допомоги при старті на схилі.

Опційне обладнання

Додаткові елементи з’являються відповідно до комплектацій. Так, модель LX постачається з вісьмома режимами автоматичного налаштування водійського сидіння, електроприводом задніх дверей й автоматичними бічними дзеркалами. Модель EX додасть: електропривод багажника, шкіряні сидіння, інформаційно-розважальну систему UVO, 2.1 USB-порти, попереджувальну систему заднього ходу і тризонний клімат-контроль. Модель SX може похвалитися: аудіосистемою «Infinity», 8.0-дюймовим сенсорним екраном навігаційної системи, вентиляцією передніх сидінь, моніторингом сліпих зон та світлодіодними фарами. Топова модель SX Limited отримала: шкіру Nappa, відкидні задні сидіння, подвійний люк даху і підігрів рульового колеса. Окремими опціями стали: інтелектуальний круїз-контроль, система попередження про можливе зіткнення і система попередження про виїзд за межі смуги руху.

Під капотом

Сучасний мінівен Sedona має привід на передні колеса і 3.3-літровий V6 двигун на 276 кінських сил і 336 Нм. Пару йому складає шестиступінчаста автоматична коробка передач. Відповідно до офіційних показників мінівен витрачає 13.1 л/100км у міському, 9.8 л/100км у заміському та 11.8 л/100км у змішаному циклах.

 
Попередній огляд Огляд тест-драйву: Hyundai Elantra 2018
Огляд тест-драйву: Hyundai Elantra 2018
Огляд тест-драйву: Dodge Challenger 2018
Наступний огляд Огляд тест-драйву: Dodge Challenger 2018