Огляд тест-драйву: Kia Sorento 2018

30 травня 2018

Сучасний Kia Sorento пропонує чимало елементів, продуманий салон, привабливу зовнішність і одну з найкращих гарантій на ринку. Доступний у конфігурації на 2 і 3 ряди, а значить здатний вмістити від п’яти до семи пасажирів, Sorento тішить здатністю підлаштовуватися під потреби. Декілька двигунів, система повного приводу і збалансована ціна здатні задовольнити різноманітні забаганки і не зашкодити сімейному бюджету. Творіння Kia менше за Toyota Highlander, Honda Pilot, Nissan Pathfinder і Ford Explorer. Це означає, що третій ряд сидінь має менше місця, так само, як і багажне відділення. З іншого боку, автомобіль легший у маневруванні і паркуванні.

Огляд тест-драйву: Kia Sorento 2018

Вам сподобається

Новий Sorento постачається з хорошим переліком оснащення, тривалою гарантією і доволі вишуканою зовнішністю. А компактні розміри влаштують тих, хто не хоче нервувати в процесі паркування. Доступна п’ятимісна версія має кращий показник вантажного простору.

Вам може не сподобатися

нажмите на фото для просмотра в полноэкранном режиме
Дивіться також каталоги:

Позашляховик може вмістити сімох людей, але при цьому на третьому ряду буде тісно. Бажаючим отримати більше простору, варто розглянути варіанти Honda Pilot або Toyota Highlander.

Нове у 2018 році

Новий кia соренто 2018 модельного року отримав багато оновлень. Так, функція відкривання багажника без рук тепер стандартна для моделей EX, так само, як автоматичне складання бічних дзеркал. Пакети «Cool» і «Connected» подбають про наявність двозонного клімат-контролю та Apple CarPlay/Android Auto у комплектації LX.

Враження від їзди

Не важливо яку модель ви оберете, це може бути базова версія з 2.4-літровим чотирьохциліндровим двигуном, п’ятимісна EX з 2.0-літровим турбодвигуном або модель вищої комплектації з потужним V6, задоволення від керування Kia Sorento гарантоване. Турбодвигун і V6 приблизно однакові за потужністю, але 2.4-літровий варіант пропонує кращий рівень економії, добре співпрацюючи з шестиступінчастою автоматичною коробкою передач. Рульове управління, підвіска і параметри ходу цілком відповідають вимогам класу. Очолити сегмент позашляховику не вдалося, але він далекий від останніх місць. Автомобіль використовує систему повного приводу з адресним розподілом крутного моменту при входженні в повороти, який не тільки посилює зчеплення і покращує стабільність, але і розподіляє потужність туди, де вона найбільше потрібна. Чудова система для застосування не лише у погану погоду, але і під час входження в круті повороти на сухій дорозі.

Найкращі характеристики

Сучасним технологіям, пов’язаним з розвитком смартфонів, які призводять до все більшого і більшого відволікання, Kia Sorento протиставив технологію, яка покликана попередити катастрофу. Доступне для моделей Sorento LX і вище автоматичне екстрене гальмування сканує дорогу попереду і активує гальма в разі виявлення неминучого зіткнення.  

У той час, як більшість виробників пропонують функцію відкривання багажника без рук, Kia знайшли інше рішення. Розумні двері багажного відділення відкриваються, якщо ви постоїте біля них з брелоком у кишені. Новий кіа соренто знайшов вихід для тих, хто часто опиняється перед зачиненим багажником з повними руками.

Детально про автомобіль Kia Sorento

Інтер’єр  

За останні кілька років компанія досягла успіху у забезпеченні дизайном, матеріалами і якістю співвідношення набагато вищого рівня, ніж те передбачає цінник. Це безпосередньо стосується характеристики Kia Sorento. Доступний у конфігурації на п’ять і сім посадочних місць, позашляховик пропонує просту, але вишукану приладову панель з достатньою порцією хрому. Перші два ряди гарантують комфортний особистий простір, щоправда третій ряд моделей на сім місць залишає бажати кращого. Крім того, у салоні з трьома рядами небагато вантажного простору, єдине, що рятує, це можливість скласти заднє сидіння.

Екстер’єр

Як і салон, зовнішність позашляховика вийшла вишуканою і високоякісною. Нам сподобався фірмовий ніс «тигра», який вдало вписується в загальну стилізацію. Новий кузов кіа соренто 2018, незалежно від комплектації, привертає увагу. Перед нами один з найвиразніших представників класу. Якщо вдатися до подробиць, то варто згадати про багатокомпонентні, світлодіодні протитуманні фари певних моделей, світлодіодні акценти головних фар та вміло застосований хром. Модель LX їздить на 17-дюймоивх колесах, модель EX на 18-дюймових, а топова SX на 19-дюймових.

Базова комплектація

Базова Kia Sorento L не надто тішить оснащенням, між тим, покупець отримає: функцію доступу без ключа, круїз-контроль, тканинну обшивку, стійку до плям, базову AM/FM/CD аудіосистему з Bluetooth і USB. До переліку також потрапили камера заднього виду і автоматичні фари. Модель LX додасть: звукоізолююче вітрове скло, сенсорний аудіо дисплей та систему повного приводу.

Відео тест-драйв Кіа Соренто 2018

Опційне обладнання

Покупець отримує більше, обираючи наступну модель у списку. Модель EX потішить: інформаційно-розважальною системою UVO, яка підтримує Apple CarPlay і Android Auto, шкіряною обшивкою, кнопковим запалюванням, двозонним клімат-контролем, електроприводом водійського сидіння і підігрівом передніх сидінь. Модель SX Limited додасть: моніторинг сліпих зон, панорамний люк, вентиляцію і підігрів передніх сидінь, огорнутих у шкіру Nappa, електропривод багажника, 8.0-дюймовий сенсорний екран з навігацією, аудіосистему «Infinity», систему допомоги руху по смузі, інтелектуальний круїз-контроль і автоматичне екстрене гальмування.

Під капотом

Базовим став 2.4-літровий чотирьохциліндровий двигун на 188 кінських сил та 241 Нм. З приводом на передні колеса позашляховик витрачає 12.3 л/100км у міському, 7.0 л/100км у заміському та 8.9 л/100км у змішаному циклах. Розгін відбувається за 10.2 секунд. З повним приводом витрата пального зростає до 12.4, 7.3 і 9.2 л/100км відповідно. Сотні позашляховик досягає за 10.5 секунд. Наступним у силовому переліку йде 2.0-літровий чотирьохциліндровий турбодвигун на 240 кінських сил та 353 Нм. Більше потужності, а саме 290 кінських сил і 345 Нм, пропонує 3.5-літровий V6. Як альтернатива бензиновим двигунам пропонується кіа соренто дизель. Є версія 2.0-літрового турбодвигуна з 185 кінськими силами і 400 Нм. Але більшої уваги заслуговує 2.2-літровий чотирьохциліндровий турбодвигун на 200 кінських сил та 400 Нм. Його особливістю є те, що з’являється шестиступінчаста механічна коробка передач. З нею і приводом на передні колеса позашляховик розганяється за 8.7 секунд, витрачаючи 5.7 л/100км у змішаному циклі. Пару бензиновим двигунам складає шестиступінчаста автоматична коробка передач.

 
Попередній огляд Огляд тест-драйву: Mercedes-Benz GLS-Class 2018
Огляд тест-драйву: Mercedes-Benz GLS-Class 2018
Огляд тест-драйву: Volvo V60 2018
Наступний огляд Огляд тест-драйву: Volvo V60 2018