Огляд тест-драйву: Kia Soul 2019

31 березня 2020

Треба віддати належне, що в процесі перетворення з компактного автомобіля в мініатюрний кросовер Kia Soul не зрадив своїй стилізації. З високо розміщеними задніми фарами та прикольним інтер’єром Soul завжди виділявся з натовпу, хоча поява нового Toyota CH-R не дає йому спочивати на лаврах. Між тим, салон Kia пропонує Apple CarPlay і Android Auto. Програючи через відсутність системи повного приводу, Soul гарантує повсякденну впевненість з хорошим рівнем економії та опційний турбодвигун. На розсуд представлена навіть електрична версія.

Огляд тест-драйву: Kia Soul 2019

Вам сподобається

Новий Kia Soul 2019 чудово підійде на роль першого автомобіля, пропонуючи чималий перелік оснащення. Не слід забувати і про низький рівень витрати пального, продуману аудіосистему та допоміжні технології.

Вам може не сподобатися

нажмите на фото для просмотра в полноэкранном режиме
Дивіться також каталоги:

На відміну від більшості суперників допоміжні функції є опціями і доступні виключно моделі вищої комплектації. А ті, хто шукають динамічний, повсякденний автомобіль, знайдуть своє щастя з Mazda CX-3 чи Toyota CH-R. Бажаючим максимально зекономити варто поглянути в сторону Honda Fit.

Нове у 2019 році

На 2019 модельний рік Soul пропонує лише незначні зміни. Базова модель від тепер постачається з сенсорним екраном радіо, монітором заднього огляду, автоматичними фарами та активацією голосом.

Враження від їзди

Водійський досвід з Soul отримуєш приблизно такий самий як з Nissan Kicks, Chevy Trax і Hyundai Kona. Жвавості автомобілю додає турбодвигун моделі Kia Soul Exclaim. Ця ж модель виграла від жорсткішого налаштування амортизаторів та появи 18-дюймових коліс. Покращився зворотній зв'язок керма, але до стандартів, встановлених Mazda CX-3, автомобілю все одно ще далеко. Входження в повороти краща, ніж того можна очікувати від високого автомобіля, але задоволення частково псує коробка передач Kia Soul. Багатьом вона видасться повільною, а раптові перепади потужності взагалі залишали питання. Будемо сподіватися на майбутні покращення. Електричний Kia Soul EV має чимало типових переваг, але, нажаль, до них не відноситься швидкість. Автомобілю потрібно понад 11 секунд, щоб досягти сотні. Так, Chevy Bolt помітно швидший і краще тримає заряд.

Найкращі характеристики

Власники компактних автомобілів часто жаліються на недостачу потужності. Але завдяки доступному турбодвигуну Soul Exclaim не має таких проблем. Крім того, додаткова потужність не шкодить рівню економії пального.

Неважливо, скільки часу ви вже володієте Kia Soul, автомобіль завжди у курсі подій завдяки Apple CarPlay і Android Auto. Вони дозволяють аудіосистемі синхронізуватися з телефоном і отримати доступ до найсучасніших додатків, оновлень карт та телекомунікаційних технологій.

Детально про автомобіль Kia Soul

Інтер’єр

Компанія стверджує, що Soul вміщує п’ятьох людей, але чотирьом буде набагато зручніше. Базові моделі пропонують непоганий інтер’єр, рівень якого помітно покращується з переходом до моделей вищої комплектації. Опинившись у топовій Exclaim, ви зможете насолодитися поєднанням тканини і шкіри в обшивці, шкіряним кермом з пласким дном та доступною вентиляцією і підігрівом передніх сидінь. Завдяки високому даху місця для голови більш ніж достатньо. Об’єм багажника Kia Soul непоганий з розкладеним сидіннями і навіть дуже хороший зі складеними.

Відео тест-драйв Kia Soul 2019 року

Екстер’єр

Незважаючи на численні зміни і покращення, Kia Soul 2019 все ще дуже нагадує автомобілі першого покоління. Між тим, змінилися передній і задній бампери, а Soul Plus отримала вставки у колір кузова. На фоні решти модель Exclaim з турбодвигуном виділяється за рахунок 18-дюймових коліс, двох вихлопних патрубків та ксенонових фар з світлодіодними протитуманними вогнями. Завдяки вертикальній стилізації пасажири отримують достатньо особистого простору і можливість розмістити чимало багажу. Електричний Soul EV має прихований зарядний порт попереду.

Базова комплектація

Замовити Kia Soul можна в одній з трьох комплектацій: Base, Plus і Exclaim. Модель Base постачається з 16-дюймовими колесами, покращеною аудіосистемою, камерою заднього виду, кондиціонером, кермом, яке налаштовується по куту і вильоту, 6 механічними режимами налаштування водійського сидіння, електроприводом вікон і замків та Bluetooth. Моделі вищої комплектації отримали кращі матеріали обшивки, більші колеса, включно з 18-дюймовими у Exclaim. Електричний Soul EV має лише дві комплектації: EV та EV+. Обидві можуть похвалитися підігрівом передніх сидінь і керма, екологічними матеріалами оздоблення, зарядним портом DC та можливістю запускати клімат-контроль у процесі заряджання.

Опційне обладнання

Опції залежать від комплектації, так базова модель з автоматичною коробкою пропонує пакет «Convenience» з інформаційно-розважальною системою UVO3, камерою заднього виду та автоматичними фарами. Модель Soul Plus пропонує пакет «Primo Lit» з панорамним люком, шкіряними сидіннями з електроприводом, підігрівом і охолодженням попереду, системою виявлення сліпих зон, адаптивним круїз-контролем, автономним екстреним гальмуванням, попередженням при виїзд за межі смуги руху та іншими опціями. Модель Exclaim можна доповнити панорамним люком та пакетом «Technology» з аудіосистемою «Harman/Kardon» та більшістю того, що пропонує пакет «Primo Lit». Топова модель електричного Soul отримала шкіряну обшивку і підігрів задніх сидінь.

Під капотом

Базовим для Soul став 1.6-літровий чотирьохциліндровий двигун на 132 кінських сили і 161 Нм. Компонується він шестиступінчастою механічною коробкою передач. Привід виключно на передні колеса. Розгін відбувається за 11.0 секунд. Витрата пального становить 8.6 л/100км у міському, 5.6 л/100км у заміському та 6.7 л/100км у змішаному циклах. Більше потужності, а саме 204 кінських сили і 265 Нм, пропонує 1.6-літровий чотирьохциліндровий турбодвигун. Він компонується семиступінчастою автоматичною коробкою передач. Сотні автомобіль досягає за 7.8 секунд. Витрата пального Kia Soul перебуває на рівні 8.7 л/100км у місті, 5.8 л/100км за його межами та 6.9 л/100км у середньому. Потужність електричного Soul EV обмежується 110 кінськими силами. Сотні цей Kia досягає за 11.4 секунд.

 
Попередній огляд Огляд тест-драйву: Chevrolet Cruze 2019
Огляд тест-драйву: Chevrolet Cruze 2019
Огляд тест-драйву: Hyundai Veloster 2019
Наступний огляд Огляд тест-драйву: Hyundai Veloster 2019