Огляд тест-драйву: Kia Sportage 2021

21 липня 2021

Kia Sportage 2021 року - це невеликий позашляховик, який займає місце між трирядним Sorento та компактним Seltos. Кіа Спортейдж поєднує в собі безліч функцій в базовій комплектації з доступним повним приводом і яскравим дизайном, який допомагає йому виділитися з натовпу.

Купити новий автомобіль Кіа Спортейдж 2021 на автобазарі AutoMoto.ua

Нове в 2021 році 

Кросовер Кіа Спортейдж отримав єдину незначну зміну в цьому модельному році. Пакети S Nightfall Edition та S Nightfall Edition Premium тепер доступні в S-версії.

Кому варто купити? 

У Kia Sportage 2021 років має багато позитивних якостей. У його салоні більше ніж достатньо місця для дорослих, вже базова комплектація наповнена різними функціями, а поїздка завжди зручна. Якщо вам потрібен гарний компактний позашляховик для міста, Кіа Спортейдж - відмінний претендент на місце у вашому гаражі. 

Нове або б/у авто? 

Sportage поточного покоління дебютував в 2017 році та отримав безліч оновлень на 2020 рік. Таким чином, дуже мало змін в моделі 2021 року. Для Kia Sportage 2021 не представлені ні нові двигуни, ні нові функції комфорту або безпеки.

На 2021 рік пакети S Nightfall Edition та S Nightfall Edition Premium стали доступні в комплектації Sportage S. В іншому відмінності Kia Sportage 2021 від торішньої моделі несуттєві. Купити Кіа Спортейдж б/у буде цілком розумним рішенням. Kia Sportage отримала останній рейсталінг в 2017 році, кузов моделі 2021 ідентичний.

нажмите на фото для просмотра в полноэкранном режиме
Дивіться також каталоги:

Kia Sportage або Mazda CX-5

І Mazda CX-5, і Kia Sportage - компактні позашляховики з високим рейтингом, з безліччю стандартних функцій безпеки та технологій, преміальним інтер'єром і двома варіантами двигуна. Однак між ними є кілька ключових відмінностей. CX-5 забезпечує більш захоплююче водіння, ніж Sportage, завдяки спортивному управлінню. Mazda також може похвалитися набагато меншою витратою палива та вмінням при цьому зберігати достатню потужність.

З іншого боку, Kia має вищий прогнозований показник надійності та нижчу вартість, ніж Mazda. Sportage - це хороший універсальний автомобіль, CX-5 - вибір для покупців, які шукають топові характеристики.

Kia Sportage або Honda CR-V

Honda CR-V - краще "упакований" позашляховик, ніж Sportage. Обидві моделі можуть похвалитися висококласними салонами та збалансованим ходом, але CR-V забезпечує швидше прискорення. Honda також витрачає менше палива, ніж Kia, та пропонує майже 453 л додаткового вантажного простору. Sportage поставляється з ширшим набором стандартними інформаційно-розважальних функцій та є відмінним вибором. Але CR-V отримує більше позитивних відгуків від експертів. Тестируйте обидва автомобілі й робіть власні висновки.

Салон

Kia Sportage - дворядний позашляховик, що вміщує до п'яти чоловік. Обидва ряди пропонують зручні сидіння з достатнім простором для дорослих пасажирів.

Kia зробила більше, зробивши менше: всередині авто немає непотрібних прикрас або твердих пластикових поверхонь. Замість цього ви отримуєте логічний та красивий інтер'єр з якісних матеріалів. Салон навіть базової Kia Sportage вражає величезною кількістю стандартних елементів інтер'єру, а комплектації від SX починають поступово проникати на територію преміум-класу. Шумоізоляція Кіа Спортейдж не викликає питань у місті, на трасі з'являється гудіння.

У Sportage менше вантажного простору, ніж у більшості його компактних однокласників-позашляховиків, хоча місця для зберігання дрібних речей в салоні предостатньо. У цій Kia є 870 л за задніми сидіннями і 1700 л зі складеними задніми сидіннями. Задні двері з електроприводом входять в стандартну комплектацію версій EX і SX Turbo.

Стандартна інформаційно-розважальна система UVO проста у використанні завдяки сенсорному екрану, розташованому під кутом до водія. Монітор забезпечує швидку реакцію та чітку графіку. Клімат-контроль Кіа Спортейдж працює добре, для управління ним є фізичні кнопки. Стандартні можливості Apple CarPlay і Android Auto спрощують інтеграцію вашого смартфона з системою.

Відео тест-драйв Kia Sportage 2021 року

Технічні характеристики

Kia Sportage не ввійде в першу десятку списків потужних автомобілів, і це абсолютно нормально. Цей кросовер був розроблений для комфортного перевезення невеликої родини, а не для того змагання з BMW M4 і тому подібними. Отже, які характеристики варто очікувати від Kia Sportage 2021 року? 

Двигуни Kia Sportage представлені всього двома варіантами. Комплектації LX, S і EX оснащені 181-сильним 2,4-літровим чотирициліндровим мотором. Цей силовий агрегат ідеально підходить для більшості ситуацій водіння, хоча на високих швидкостях він не здається особливо потужним. 

Покупцям, які хочуть чогось жвавішого, доведеться вибрати топову версію SX Turbo. Вона може похвалитися 240-сильним 2,0-літровим чотирициліндровим двигуном з турбонаддувом. Розгін Кіа Спортейдж топової версії до першої сотні займає 9 секунд. Дизельний двигун у Кіа Спортейдж в 2021 модельному році відсутній.

Витрата палива стандартної передньопривідної моделі Sportage варіюється від 10.2 л/100 км в місті і 7.8 л/100 км на шосе. 

Останнє, що варто очікувати від такого кросовера - це спортивна й драйвова поїздка. Як і будь-який сучасний автомобіль, орієнтований на місто, Kia Sportage вдається заколисувати водія і пасажирів комфортом. Неспішні поїздки мегаполісом демонструють податливе шасі й амортизацію підвіски. По шосе рух плавний та комфортний: ідеально підходить для тривалих подорожей. У базовій комплектації Sportage забезпечує відчуття зібраності під час крутих поворотів, але є певні ознаки крену кузова і недостатньої маневренності. 

Безпека

Kia Sportage 2021 роки не проходив перевірку ні NHTSA, ні IIHS. Гарна новина полягає в тому, що ідентичний автомобіль 2020 року пройшов випробування і показав відмінні результати.

Розміри і вага 

Kia Sportage 2021 року класифікується як компактний кросовер-позашляховик і має загальну довжину 4.48. Ширина становить 1.85 м, висота без рейлінгів на даху становить - 1.63 м. У повному спорядженні кросовер важить 1500-1813 кг.

Можливі комплектації 

На 2021 рік Kia пропонує Sportage в чотирьох різних комплектаціях: LX, S, EX і SX Turbo.

Попередній огляд Огляд тест-драйву: Honda Passport 2021
Купити новий автомобіль Хонда Паспорт 2021 на автобазарі AutoMoto.ua
Купити новий автомобіль Mercedes-Benz GLC 2021 на автобазарі AutoMoto.ua
Наступний огляд Огляд тест-драйву: Mercedes-Benz GLC-Class 2021