Огляд тест-драйву: Lexus GS 2018

4 лютого 2018

Якби ви створювали досконалий седан класу люкс, то подбали про наявність сучасних технологій, вишуканих елементів, відмінну динаміку та високий рівень надійності. На щастя, такий автомобіль вже створили, назвавши його Lexus GS. Безпосередньо конкуруючи з BMW 5 Series, Cadillac CTS і Audi A6, компанія Lexus урізноманітнила лінійку GS варіантами на будь-який смак, починаючи швидким і економним GS 300 з турбодвигуном, закінчуючи неймовірним GS F з V8 на 467 кінських сил. Тим, хто особливо дбає про економію, Lexus запропонувала гібридну модель GS 450h. Покупцям, спрямованим на продуктивність, але обмеженим бюджетом, до смаку припаде пакет «F-Sport», доступний для трьох з чотирьох комплектацій.  

Огляд тест-драйву: Lexus GS 2018

Вам сподобається

Більший за IS, але не такий габаритний і дорогий як LS, новий седан Lexus GS пропонує золоту середину. Потужний, просторий і стильний GS має те, що здатний запропонувати лише Lexus, а саме продуманість.

Вам може не сподобатися

нажмите на фото для просмотра в полноэкранном режиме
Дивіться також каталоги:

За винятком версії GS F, решта лінійки GS не настільки зосереджена на водієві, як BMW 5 Series або Cadillac CTS. У сегменті, відомому вишуканим дизайном, приваблива стилізація GS може виявитися не достатньо агресивною.

Нове у 2018 році

У поточному році GS 200t перейменовано в GS 300, а пакет «Enform Safety and Service Connect» пропонується задарма в перші 10 років. Покращена версія GS F отримала круїз-контроль для всіх швидкостей і систему допомоги руху по смузі.

Враження від їзди

Час, проведений у GS 350 з V6 двигуном, забезпечив нас позитивними спогадами від продуманого, вишуканого седану з точним управлінням, вражаючим прискоренням, плавною динамікою ходу і, доповнений F-Sport, неймовірною здатністю підкорювати круті повороти. Зміцнена архітектура, полегшена алюмінієва підвіска і широка колія роблять надзвичайний внесок у продуктивність седану, так само як система Drive Mode з трьома режимами, які дозволяють водієві обирати кут відповіді керма і дроселя. Пакет «F-Sport» додасть систему динамічного управління від Lexus. Для тих, хто любить порівнювати, ми б розмістили GS трохи нижче за BMW 5 Series, але на одному рівні з Audi A6 і Jaguar XF по параметрам їзди та управління.

Найкращі характеристики

Неуважне, азартне управління призводить до дорожньо-транспортних пригод, тому усі сучасні GS оснащені винятковими системами безпеки і допомоги, включно з передаварійною безпекою, динамічним круїз-контролем з радаром, інтелектуальним дальнім світлом та попередженням про зміну смуги руху з функцією допомоги управлінню.

Гібридний GS 450h поєднує продуктивність V8 і економічність чотирьохциліндрового турбодвигунів. 3.5-літровий V6 двигун циклу Аткінсона й електричний мотор пропонують 338 кінських сил, що призводить до кращого часу прискорення, ніж у GS 350 та економії на рівні 7.6 л/100км у змішаному циклі.

Детально про новий Lexus GS 2018 року

Інтер’єр

Вуглуватий зовні GS всеціло зосереджений на комфорті всередині. Водій і передній пасажир насолоджуватимуться сидіннями з електроприводом і 10 режимами налаштування. У консоль і орнаментацію дверей вбудована світлодіодна підсвітка. Всі поверхні вкриті м’якою шкірою. Усі пороги прикрашені накладками з логотипом бренду, у верхній частині приладової панелі і на дверних панелях передбачені контрастні стіжки. Приваблива панель отримала аналогові Optitron прилади, кольоровий, мультиінформаційний дисплей та 8.0 або 12.3-дюймовий, кольоровий, сенсорний екран високої якості з контролюючим інтерфейсом 2-го покоління Remote Touch.

Екстер’єр

Точно не для соромливих, вишуканий нове покоління Lexus GS 2018 року як витвір сучасного, автомобільного мистецтва. Спереду зустрічає агресивний дизайн з навмисно збільшеною решіткою радіатора і глибоким нижнім спойлером. Спортивну харизму автомобіля підкреслюють виразні головні фари, світлодіодні задні вогні, масивні лінії, видатні форми і занижена посадка. Моделі GS 350 і 450h оснащені 18-дюймовими литими дисками, моделі з пакетом «F Sport» і GS F мають 19-дюймові. На розсуд покупця представлена багата кольорова палітра.

Базова комплектація

Моделі GS 300, GS 350 і GS 450h стандартно оснащені пакетом «Lexus Safety System+». До його складу увійшли: система передаварійної безпеки, попередження про зміну смуги руху з допомогою управлінню, інтелектуальне дальнє світло та динамічний круїз-контроль з радаром. Усі GS постачаються зі шкіряною обшивкою, дерев’яними/металевими декоративними акцентами, люком з електроприводом, багатофункціональним рульовим колесом та енергозберігаючим, автоматичним круїз-контролем. Стандартна аудіосистема Lexus Premium Audio має: 12 динаміків, AM/FM/DVD з HD радіо, WMA/MP3, Bluetooth, функцію оточення звуком.

Опційне обладнання

Моделі GS з пакетом «Premium» потішать підігрівом і вентиляцією передніх сидінь. Пакет «Luxury» подбає про адаптивну підвіску, елементи управління аудіосистемою і клімат-контролем для задніх пасажирів та напіванілінове, шкіряне оздоблення. Пакет «Cold Weather» відповідає за функцію підігріву керма, а завдяки «F Sport» седан Lexus доставить більше задоволення. До його складу увійшли: спортивне водійське сидіння з 16 режимами налаштування, адаптивна підвіска, більші колеса, шини і гальма. Окремими опціями стали: навігаційна система з 12.3-дюймовим екраном, електропривод дверей багажника, аудіосистема Mark Levinson з функцією оточення звуком і дисплей на лобовому склі.

Технічні характеристики Lexus GS 2018 року

За потужність моделі GS 300 відповідає 2.0-літровий чотирьохциліндровий турбодвигун на 245 кінських сил і 350 Нм. Пару двигуну складає автоматична коробка передач на вісім ступенів. Сотні досягає за 7.3 секунд, а витрата палива Lexus GS 300 - 7.9 л/100км у змішаному циклі. Моделі GS 350 дістався 3.5-літровий V6 двигун на 311 кінських сил і 380 Нм. Седану вистачає 5.8 секунд, щоб дістатися сотні. Витрачає він при цьому 10.2 л/100км у змішаному циклі. Гібридна модель GS 450h використовує 3.5-літровий V6 двигун і електричний мотор, які разом видають 338 кінських сил. Версія GS F може похвалитися великим 5.0-літровим V8 двигуном на 477 кінських сил і 530 Нм. Відмітки у 100 км/год седан досягає за 4.6 секунд. Як і належить продуктивній версії GS F має привід на задні колеса. Витрачає вона 11.2 л/100км у змішаному циклі.

 
Попередній огляд Огляд тест-драйву: Hyundai Santa FE 2018
Огляд тест-драйву: Hyundai Santa FE 2018
Огляд тест-драйву: Jaguar F-Type 2018
Наступний огляд Огляд тест-драйву: Jaguar F-Type 2018