Огляд тест-драйву: Lexus IS 2022

2 грудня 2021

Lexus IS 2022 - компактний преміальний седан. Модель отримала якісний салон із зручними передніми сидіннями та безліччю функцій активної безпеки. Авто гарантує маневреність та драйв від водіння, а також комфортну поїздку будь-яким асфальтом. Його стандартні чотири- та доступні шестициліндрові двигуни забезпечують достатньо потужності, а новинка 2022 року, варіант V8, вражає навіть найвибагливіших водіїв. 

Купити новий автомобіль Лексус ІС 2022 на автобазарі AutoMoto.ua

Проте ці основні моменти майже переважуються недоліками. Незалежно від вибору двигуна IS ненажерливий до палива. Простір на задньому сидінні та в багажному відділенні мінімальний, а використання інформаційно-розважальної системи може відволікати від водіння. Чи варто купити Лексус ІС 2022? Прочитайте наш огляд та прийміть рішення! 

Нове у 2022 році

Дебют версії IS 500 з двигуном V8.

Кому варто купити? 

IS є добре продуманим пакетом початкового рівня розкоші з красивим стилем та актуальними функціями. У седана є всі шанси здобути визнання покупців, які шукають стриману привабливість та комфорт поїздки.

Нове чи б/в авто? 

Основна відмінність між седаном IS 2021 та 2022 років полягає у додаванні моделі IS 500 F Sport Performance, яка оснащена 472-сильним двигуном V8 та агресивними елементами екстер'єру. Продуктивне авто відрізняє опуклий капот, задній дифузор, чотири вихлопні патрубки і тонкий спойлер на кришці багажника. 

нажмите на фото для просмотра в полноэкранном режиме
Дивіться також каталоги:

Це перша модель нової серії Lexus F Sport Performance, яка неминуче призведе до появи цілої лінійки більш швидких авто з тією ж номенклатурою. 

В інших комплектаціях Lexus IS - це все той же седан третього покоління, який дебютував у 2013 році і був оновлений минулого сезону. Подивіться, які Лексус ІС пропонує автобазар та заощадьте!

Lexus IS або Lexus ES

Lexus ES середнього розміру займає іншу нішу, ніж компактний IS, але він краще підходить для більшості покупців. ЕС пропонує просторий салон, особливо для пасажирів на задньому сидінні, а також об'ємний вантажний відсік. Його чотири- і шестициліндрові двигуни економніші, і він забезпечує дійсно плавну поїздку нерівними дорогами. Стартова ціна Лексус ES не набагато вища, ніж IS. З іншого боку, IS має більш різке керування та опціональний двигун V8. Вибір за вами.

Lexus IS або Acura TLX

Acura TLX - ще один преміальний середньорозмірний автомобіль, який є переконливою альтернативою Lexus IS. Як і IS, TLX відрізняється "живим" керуванням, комфортною поїздкою та аналогічним набором технічних функцій та опцій безпеки. Він може похвалитися лінійкою енергійних чотирьох-і шестициліндрових двигунів, але без V8. Однак стартова ціна Acura нижча, ніж у Lexus приблизно на $1 100. Ще одна велика перевага Акура ТЛХ - свіжіший інтер'єр і додатковий вантажний простір.

Салон

У чотиридверного седана Lexus IS 2022 п'ятимісний салон. Передні сидіння м'які з відмінною підтримкою. Високим водієві та пасажиру буде достатньо місця для комфортної поїздки. Цього не можна сказати про задній ряд, де явно не вистачає висоти стелі.

Інтер'єр нового Лексус ІС 2022 має свої недоліки. З одного боку, кабіна здається міцною та добре зібраною, з якісними матеріалами. Салон ефективно фільтрує більшу частину шуму дороги та вітру, чим зберігає спокій пасажирів. З іншого боку, зовнішній вигляд загалом почав показувати свій вік, від програвача компакт-дисків та закритого важеля перемикання передач до численних кнопок на панелі приладів. Незважаючи на нещодавні оновлення, IS - не найсвіжіший автомобіль у своєму класі.

Седан пропонує багажник об'ємом 305 л. Це обмаль для сегмента. 

Седан Lexus IS оснащений фірмовою інформаційно-розважальною системою Remote Touch, в якій 8- або 10,3-дюймовий сенсорний екран у верхній частині панелі приладів поєднується з сенсорною панеллю на центральній консолі. Обидва дисплеї знаходяться в межах легкої досяжності, і вони підтримують Apple CarPlay та Android Auto. На жаль, це все хороше, що можна сказати про мультимедіа.

Сенсорна панель управління дуже відволікає від водіння та часто система повільно реагує на введення. Графіка також нечітка, особливо для функцій навігації.

Відео тест-драйв Lexus IS 2022 року

Технічні характеристики

Lexus пропонує седан 2022 IS у різних конфігураціях. Перша версія - це IS 300, який має 241-сильний чотирициліндровий двигун з турбонаддувом, автомат-восьмиступку і задній привід. Такої комбінації достатньо для поїздок містом та трасою. Розгін до 100 км/год займає близько 7 секунд. Трансмісія перемикає передачі плавно, хоча часто перехід на знижену передачу відбувається повільно. Це проблема, яка є і в решти лінійки IS.

Далі IS 350. Модель оснащена двигуном V6 потужністю 311 кінських сил. Він працює в парі з восьмиступінчастим автоматом у моделях із заднім приводом та шестиступінчастим автоматом у повнопривідних. Цей атмосферний V6 розганяє IS до 100 км/год за 5,5 секунд. Як альтернатива Lexus пропонує 260-сильну версію цього двигуна в IS 300 AWD.

Лідером є новий Lexus IS 500 2022 року, який може похвалитися 472-сильним двигуном V8, восьмиступінчастою автоматичною коробкою передач та заднім приводом. V8 плавно, з приємним гарчанням набирає обертів. Реакція дросельної заслінки миттєва і автомобіль може розігнатися з нуля до 100 км/год за 4,4 секунди. Й знову ж таки, його маневреність стримується запізнілими діями АКПП.

Характеристики витрати пального цього Lexus відстають від економних конкурентів. Базова версія седана витрачає загалом 9,0 л/100 км. З підйомом вгору по комплектаціях ситуація стає лише гіршою. IS 350 вимагає 9,8 л/100 км, IS 500 – 11,2 л/100 км.

Цей седан Lexus поєднує комфорт і спортивність, завдяки чому ним приємно їздити день у день. Підвіска пом'якшує нерівності на дорозі, а також контролює нахил кузова та похитування на поворотах. IS маневрує впевнено та рішуче, з добре збалансованим рульовим керуванням, хорошими гальмівними характеристиками та надійним зчепленням шин. 

Безпека

NHTSA присвоїла Lexus IS 2022 загальну оцінку безпеки на 5/5. Модель отримала 5 зірок у бічних краш-тестах та випробуваннях на перекидання, а також 4 зірки у лобових краш-тестах.

Розміри та вага 

Lexus IS має довжину 4,7 м, а його споряджена маса коливається від 1413 до 1765 кг.

Можливі комплектації

Lexus випускає IS 2022 у чотирьох комплектаціях: IS 300, IS 300 AWD, IS 350 та IS 500

Попередній огляд Огляд тест-драйву: BMW X2 2022
Купити новий БМВ Х5 2022 на автобазарі AutoMoto.ua
Купити новий автомобіль Хонда Цівік 2022 на автобазарі AutoMoto.ua
Наступний огляд Огляд тест-драйву: Honda Civic 2022