Огляд тест-драйву: Lexus LS 2019

24 червня 2020

Дебютувавши в минулому році, нове покоління Lexus LS 2019 не таке просте, як можна подумати. З одного боку, присутні виняткова якість збірки, високоякісні матеріали, дуже високий рівень надійності, увага до деталей, значний перелік функцій і елементів, сучасні технології та неймовірний рівень комфорту. Тому для тих покупців, які володіють достатнім бюджетом, автомобіль може стати дуже вдалим придбанням. З іншого боку, седан не гарантує спортивної динаміки, нічого особливого не варто очікувати навіть від моделі F Sport, крім того, стилізація автомобіля теж на любителя. Тому кожному потенційному покупцю доведеться зважувати всі за і проти, прийнявши рішення, що саме для нього важливіше.

Огляд тест-драйву: Lexus LS 2019

Вам сподобається

Якщо недостатній рівень комфорту страшніший, ніж недостатня повертаємість керма, вишуканість переважає динамічні якості, а статус важливіший за маневреність і спритність, Lexus LS 2019 ваш варіант.

Вам може не сподобатися

нажмите на фото для просмотра в полноэкранном режиме
Дивіться також каталоги:

На цьому рівні значення має абсолютно все, в тому числі динаміка і дорожні манери. Так, BMW 7 Series вражає здатністю поєднувати вражаюче високий рівень комфорту і дбайливого ставлення до покупця з неймовірною динамікою. Знаються на цьому і  моделі AMG S-Class, а Porsche Panamera додає особистої харизми. Окрім іншого, ціна Lexus LS 2019 точне не з малих.

Нове у 2019 році

До переліку доступного оснащення потрапила функція частково автономної зміни смуги руху. Окремою опцією стала 24.0-дюймова проекційна приладова панель на вітровому склі. До чималого списку приєдналися Apple CarPlay і Amazon Alexa.

Враження від їзди

Стандартний 3.5-літровий V6 турбодвигун має більше ніж достатньо потужності, помічати яку стаєш з моменту старту. Присутня відмінно налаштована автоматична коробка передач на десять ступенів, переходи якої майже непомітні. На жаль, навіть з таким начинням седан неможливо назвати спортивним. Задля загострення рефлексів автомобіля, а заразом і позитивних відчуттів водія, передбачений режим «Sport Plus», в якому покращується реакція керма, трансмісії і підвіски. В цьому режимі Лексус ls 2019 не отримує додаткової порції потужності, але потішить жорсткішою підвіскою, швидшими переходами коробки та збільшеною силою гальм. Для піднесення поняття комфорту на інший рівень була передбачена пневматична підвіска. Гібридний LS 500h майже не поступається звичайним моделям, даруючи бонус у вигляді нижчого рівня споживання  пального.

Найкращі характеристики

В салоні LS 2019 є чимало деталей, натхненних традиційним японським ставленням до речей. Люди, які опиняються всередині, автоматично стають самими важливими персонами в світі. В якості опцій пропонуються 28 автоматичних режимів налаштування передніх сидінь, функція масажу, відкидне заднє сидіння з підставкою для ніг та вражаюча аудіосистема на 23 динаміки.

Гібридні автомобілі мають перевагу, не лише економлячи пальне в стоп/старт трафіку, а й гарантуючи дуже низький рівень викидів. Особистою перевагою гібриду LS 500h є двигун на 359 конячки, які дозволяють до сотні домчати за 5.4 секунд.

Детально про автомобіль Lexus LS

Інтер’єр

Всі попередні покоління LS тішили продуманим, високоякісним, добре деталізованим салоном, нинішнє покоління не стало винятком, проявивши власний характер. Замість імітації європейських суперників, всередині панує виправдана гордість за свою країну, що проявляється в поєднанні традиційних цінностей з сучасними високими технологіями. Моделі LS пропонують складчасті вставки панелей дверей «Kiriko», на створення яких надихало орігамі. Як варіант, пропонуються більш традиційні дерев’яні панелі. На додачі до виняткової якості збірки пропонується функція «Active Noise Control», все заради того, щоб не порушувати атмосферу салону.

Відео тест-драйв Lexus LS 2019 року

Екстер’єр

Зважаючи на те, що LS це великий флагман бренду, категорії, чиї клієнти тяжіють до стриманості в дизайні, Lexus ризикнули з реалізацією останньої стилізації, зокрема решітки радіатора. Хоча з іншого боку, надмірна обережність може відвернути покупців, які прагнуть, щоб їх автомобіль виглядав сучасно. Працюючи з урахуванням майбутніх тенденцій, не можливо вгадати, що саме припаде до смаку вибагливим клієнтам класу, між тим, знайдуться ті, кому контрастні елементи типу розкосих фар і плавних вигинів кузова, сподобаються.

Базова комплектація

Навіть базові моделі мають дуже хороший перелік елементів. До нього потрапили: привод на задні колеса, 19-дюймові колеса з легкого сплаву, адаптивна підвіска, шкіряна обшивка, підігрів/вентиляція передніх сидінь, підігрів керма, функція «м’якого» закривання дверей, функція відкривання багажника без рук, навігаційна система, точка Wi-Fi, 12.3-дюймовий екран, передні/задні сенсори паркування, адаптивний круїз-контроль, система попередження про можливе зіткнення з виявленням пішоходів, система утримання смуги руху, моніторинг сліпих зон, попередження про перехресний рух позаду, склоочисники з сенсорами дощу та автоматичне дальнє світло. Інтерфейс інформаційно-розважальної системи це по суті тачпад, який спочатку може спантеличувати, але з часом вражає легкістю роботи і наявністю багатьох функцій.

Опційне обладнання

Коли мова заходить за опції, в гру вступають 28 автоматичних режимів налаштування передніх сидінь, панелі дверей «Kiriko», функція масажу, клімат-контроль чотирьох зон та відкидні задні сидіння з підігрівом. Пакет допомоги водієві пропонує попередження про перехресний рух попереду, активне рульове управління, систему «Lane Trace Assist» та функцію зміни смуги руху. Елементи типу системи повного приводу, пневматичної підвіски, пакету «F Sport» з 20-дюймовими колесами, рульовим управлінням зі змінним передаточним числом та активними стабілізаторами поперекової стійкості додають переваг.

Під капотом

За потужність LS 500 2019 відповідає 3.5-літровий V6 турбодвигун на 420 кінських сил і 600 Нм. Компонується він автоматичною коробкою передач на десять ступенів. Привід стандартно на задні колеса, хоча бажаним залишається повний. Саме з повним приводом седан розганяється до сотні за 4.9 секунди. Витрата пального перебуває на рівні 13.5 л/100км у міському, 7.8 л/100км у заміському та 9.9 л/100км у змішаному циклах. Окремо пропонується гібрид LS 500h з 3.5-літровим V6 турбодвигуном на 359 кінських сил та електричним мотором. З приводом на задні колеса розгін відбувається за 5.4 секунд, з повним – за 5.5 секунд.

 
Попередній огляд Огляд тест-драйву: Infiniti QX50 2019
Огляд тест-драйву: Infiniti QX50 2019
Огляд тест-драйву: Nissan Versa 2019
Наступний огляд Огляд тест-драйву: Nissan Versa 2019