Огляд тест-драйву: Lexus LX 2018

14 березня 2018

Побудований на тій самій основі, що і Toyota Land Cruiser, сучасний Lexus LX 570 підносить поняття вишуканості на світовий рівень. З потужним V8 двигуном та справжніми позашляховими можливостями LX 570 з легкістю витримує конкуренцію новішого Land Rover Range Rover. Особисто від себе він додає вражаюче високий рейтинг надійності. Позашляховик на три ряди стандартно оснащений сучасними технологіями безпеки. Більшість LX 570 навряд чи заїдуть далі, ніж гравієві узбіччя, але приємно знати, що система повного приводу, диференціал з самоблокуванням і низьким діапазоном передач здатні витримати чимало викликів бездоріжжя.

Огляд тест-драйву: Lexus LX 2018

Вам сподобається

Тим, хто шукає висококласний, розкішний позашляховик на три ряди і не боїться інколи зіткнутися з примхами бездоріжжя, Lexus LX 570 сподобається. Бонусом став незрівнянний рівень надійності.

Вам може не сподобатися

нажмите на фото для просмотра в полноэкранном режиме
Дивіться також каталоги:

Якщо вам потрібен позашляховик, параметри ходу якого більше нагадують великий, спортивний седан, розгляньте варіанти Volvo XC90, Audi Q7 або Mercedes-Benz GLS. Більше внутрішнього простору ви знайдете у Cadillac Escalade ESV, у той час як інші представники класу пропонують Apple CarPlay і Android Auto на відміну від Lexus.

Нове у 2018 році

Від нині Lexus LX 570 пропонує телематики «Enform Safety» і «Service Connect» на перші 10 років.

Враження від їзди

Усвідомлюючи всю розкіш, під привабливим листовим металом, м’якою шкірою обшивки та деревом елементів б’ється серце справжнього позашляховика. З іншого боку, розмір та рамна конструкція не зробили з нього монстра. Спортивним його назвати неможливо, але LX 570 впевнено входить в повороти та тішить плавністю ходу. Великі колеса спричиняють більше шуму, ніж того можна очікувати від Lexus, але більшість представників цього бренду не мають незалежної підвіски, диференціалу з самоблокуванням та роздаткової коробки. Якщо, наприклад, Audi Q7 або Cadillac Escalade захочуть проїхатися за LX 570 по бездоріжжю, дуже скоро їм знадобиться допомога. Справедливості заради, слід відмітити, що Land Rover Range Rover легко впорається з бар’єрами бездоріжжя, крім того, перевершить LX в плані їзди та управління. Жоден із зазначених позашляховиків не можна назвати економним, але у LX 570, нажаль, з цим аспектом найгірше.

Найкращі характеристики

Добре проінформований водій, це живий водій, послуговуючись цим принципом розробники оснастили LX 570 адаптивним круїз-контролем, передаварійною системою безпеки, автоматичним гальмуванням з функцією виявлення пішоходів, моніторингом сліпих зон та попередженням про перехресний рух позаду.

Для тих випадків, коли ви змусите LX 570 зустрітися з принадами природи, передбачена система допомоги при їзді по бездоріжжю. Вона регулює дросель і гальма, допомагаючи LX спускатися слизькими стежками, не відволікаючи водія від керма.  

Детально про позашляховик Lexus LX 2018 року нового покоління

Інтер’єр

Усі LX 570 мають три ряди і сім посадочних місць. Але на відміну від більшості позашляховиків, два сидіння третього ряду з електроприводом не лише складають вперед, а й піднімаються по бокам для створення абсолютно вільного простору позаду другого ряду, який у свою чергу посувається назад і вперед. Центральну позицію приладової панелі займає 12.3-дюймовий екран, який відображає дані навігаційної системи, аудіосистеми та Apple Siri Eyes Free. Біля важеля перемикання передач розміщено ряд елементів управління, якими водій буде користуватися рідко, тим не менше, вони відповідають за диференціал з самоблокуванням та вибір наднизької швидкості.

Відео тест-драйв Lexus LX 2018 року

Екстер’єр

Зовнішність цього великого, брутального позашляховика важко ігнорувати. Веретеноподібна решітка радіатора здатна «проковтнути» мініатюрний Toyota Yaris. Решта LX 570 відповідає класичним принципам позашляховиків – значна висота, коробкоподібний профіль і масивність. Двері багажного відділення складаються з двох стулок, які можна відкрити натисканням на кнопку. Не такий габаритний як Cadillac Escalade, сучасний LX все одно великий, тому переконайтесь, що маєте вдосталь місця у гаражі.

Базова комплектація

Усі LX 570 отримали систему повного приводу, V8 двигун та безліч елементів безпеки. Стандартним обладнанням стали: клімат-контроль для 4 зон, електропривод люку даху, рульове колесо з регуляцією по куту і вильоту, шкіряна обшивка та водійське сидіння з 14 режимами налаштування. Функції інформаційно-розважальної системи і навігації можна контролювати через 12.3-дюймовий екран з дистанційним сенсорним контролером. До уваги покупця пропонуються AM/FM/CD аудіосистема на 9 динаміків, HD радіо, Bluetooth, USB та iPod порти. На додачу до 10 подушок безпеки передбачена система, яка автоматично викличе допомогу в разі аварії.

Опційне обладнання

Новій моделі Лексус ЛХ 570 2018 року доступно відносно небагато опцій, ще менше є бажаними. Тим не менше, варто звернути увагу на аудіосистему Mark Levinson на 19 динаміків, розважальну систему для задніх пасажирів з 11.2-дюймовими екранами та міні холодильник у центральній консолі. Пакет «Luxury» додасть напіваналінове оздоблення та підігрів/вентиляцію перших двох рядів. Окремо доступна приладова панель на вітровому склі.

Технічні характеристики Lexus LX 2018 року

Єдиним для позашляховика став 5.7-літровий V8 двигун на 383 кінських сили та 547 Нм. Компонується він восьмиступінчастою автоматичною коробкою передач. Усі моделі LX 570 мають повний привід. Витрачає Lexus LX 570 18.3 л/100км у міському, 12.9 л/100км у заміському та 15.9 л/100км у змішаному циклах.

 
Попередній огляд Огляд тест-драйву: Toyota Yaris 2018
Огляд тест-драйву: Toyota Yaris 2018
Огляд тест-драйву: Mazda 3 2018
Наступний огляд Огляд тест-драйву: Mazda 3 2018