Огляд тест-драйву: Lexus NX 2018

22 травня 2018

Найменший кросовер від люксового бренду став фінансово найуспішнішим, вишуканий Lexus NX має найвищий показник продажів. У поточному році NX трохи посвіжішав, але улюблені елементи залишилися, включно з чотирьохциліндровим турбодвигуном і гібридною установкою. Хоча кросовер і ділить платформу з RAV4, автомобілі майже не мають спільного. Творіння Lexus привертає увагу привабливою зовнішністю, трохи спантеличуючи дизайном решітки радіатора. У салоні покупців зустрічає: футуристична приладова панель, люксові опції і просторі задні сидіння. І в той час, як Infiniti QX30 і Mercedes-Benz GLA 250 коштують менше, жоден з них не пропонує гібридної моделі.

Огляд тест-драйву: Lexus NX 2018

Вам сподобається

Сучасний Lexus NX 300 тішить найбажанішими елементами бренду, залишаючись економним і приємним в управлінні автомобілем. А вражаюча ощадливість гібридної моделі підносить її на верхівку класу.

Вам може не сподобатися

нажмите на фото для просмотра в полноэкранном режиме
Дивіться також каталоги:

Якщо ви регулярно перевозите чотирьох дорослих пасажирів і потребуєте місткого багажного відділення, варто розглянути варіант RX 350. Більше консервативності у зовнішності ви знайдете у Audi Q3 або Jaguar E-Pace, хоча жоден з них не має таких показників надійності, як у NX.

Нове у 2018 році

У поточному році Lexus NX 200t перейменували на Lexus NX 300. Основними змінами стали більш агресивні передня частина і підвіска та переглянуті елементи салону. Перелік опцій поповнили: функція відкривання дверей багажника рухом ноги, 10.3-дюймовий центральний дисплей і адаптивні демпфери. Набір система безпеки «Lexus Safety System+» (попередження про можливе зіткнення, адаптивний круїз-контроль, попередження про виїзд за межі смуги руху і автоматичне дальнє світло) тепер стандартний.

Враження від їзди

Багато автомобілів приваблюють спортивною зовнішністю і відлякують двигуном і підвіскою, які дисонують з екстер’єром. На щастя, це не стосується Lexus NX 300. 2.0-літровий турбодвигун любить погасати, доставляючи потужність плавно і своєчасно, що дозволяє важкому кросоверу почуватися набагато легшим і спритнішим. Доступна адаптивна підвіска - це модифікована версія системи, використаної у купе LC 500. Вона додає стабільності і покращує момент входження у повороти. Трохи менш захопливий, але такий самий надійний гібрид NX 300h. З не таким потужним двигуном і додатковою вагою стандартної системи повного приводу, NX 300h не може змагатися з бензиновим братом, але вражає економічністю і не поступається якістю управління.

Найкращі характеристики

Хоча у Lexus немає давньої історії використання турбодвигунів, вони запропонували чудовий варіант у вигляді 2.0-літрового турбодвигуна. Сучасні інженерні ідеї допомогли зменшити турболаг і покращити зворотну реакцію й економію пального.

Деяким людям подобається, коли їх транспортні засоби виглядають стримано, іншим навпаки треба, щоб автомобілі заявляли про себе. Що стосується NX 300, то його можна назвати як завгодно, але не стриманим. А цього року веретеноподібна решітка радіатора стала ще більшою, і заразом ще агресивнішою. Завдяки рестайлінгу 2018 року Лексус НХ не сплутаєш з іншими автомобілями.

Детально про автомобіль Lexus NX

Інтер’єр

Нічого дивного у тому, що в автомобіля з надзвичайно виразним екстер’єром є надзвичайно виразний інтер’єр. Багаторівневі структури, вигадливі лінії, матеріали і їх співвідношення можуть привертати чимало уваги і навіть відволікати. Жодного шансу на помилку, лише виняткова якість. Починаючи стьобаним матеріалом приладової панелі, продовжуючи надзвичайно м’яким матеріалом оздоблення інших поверхонь, Lexus NX досягає найвищої точки вишуканості для класу. Тачпад інтерфейс «Remote Touch» став кращим, між тим, до простоти деяких сенсорних або кнопочних систем ще далеко.  

Екстер’єр

Були часи, коли звична зовнішність автомобілів Lexus навіювала нудьгу. Вони минули. Неймовірна решітка радіатора, замислувато деталізовані, світлодіодні фари, 3-мірна конфігурація задніх фар, до яких треба доторкнутися, щоб повірити, справляють неймовірне враження. Дизайнери взяли усе, що покупцям було відомо про бренд, довели до вершин вигадливості, і втілили у формі нового NX 300. Не все спрацювало, так, ніс у профіль дещо дивний, але загалом все виглядає гармонійно.

Базова комплектація

Так як і передбачає емблема, нова модель Лексус НХ 300 2018 року має хороший перелік оснащення. Так, у базу увійшли: електропривод сидінь, двозонний автоматичний клімат-контроль, шкіряне кермо, 7.0-дюймовий екран «Lexus Display Audio», функція розпізнавання голосу та можливість розділяти екран на три секції. Водієві допомагають: попередження про виїзд за межі смуги руху, попередження про можливе зіткнення, автоматичне дальнє світло та адаптивний круїз-контроль.

Опційне обладнання

Перелік опцій, звісно, не обмежується системою повного приводу. Пакет «Navigation» додасть систему «Lexus Enform» з Bing, Yelp, iHeartRadio та іншими додатками. Пакет «Leather» складається з пакетів «Comfort» і «Premium», які подбають про наявність пам’яті водійського сидіння, підігріву і вентиляції передніх сидінь.  

Технічні характеристики

Стандартним для Lexus NX став 2.0-літровий чотирьохциліндровий турбодвигун на 238 кінських сил та 350 Нм. Пару йому складає шестиступінчаста автоматична коробка передач. Розгін до сотні відбувається за 7.1 секунд. Витрата пального становить 11.0 л/100 км у міському, 7.0 л/100 км у заміському та 8.4 л/100 км у змішаному циклах. Окремо представлена гібридна модель NX 300h з 2.5-літровим чотирьохциліндровим двигуном і двома електричними моторами, які гарантують 197 кінських сил. Сотня досягається за 9.2 секунд. Витрачає гібридна версія 5.2 л/100 км.

 
Попередній огляд Огляд тест-драйву: Volkswagen Beetle 2018
Огляд тест-драйву: Volkswagen Beetle 2018
Огляд тест-драйву: Hyundai Tucson 2018
Наступний огляд Огляд тест-драйву: Hyundai Tucson 2018