Огляд тест-драйву: Lexus NX 2019

14 січня 2019

Сучасний Lexus NX це компактний кросовер преміум класу. Незважаючи на те, що не всі люди є фанатами стилістики бренду, складається враження, що кросоверів завжди мало, навіть з урахуванням появи тисяч екземплярів. Категорія преміум компактних кросоверів розвивається. Нинішній NX базується на Toyota RAV4, але має власний дизайн інтер’єру та екстер’єру, чимало стандартних систем безпеки, ще більше доступних технологій та можливість отримати гібридну силову установку. Якщо охопити ширший сегмент, то на фоні Acura RDX, Audi Q5, BMW X3, Jaguar F-Pace, Mercedes-Benz GLC-Class і Volvo XC60, нинішній NX пропонує досить збалансовану стартову ціну. Непогано виглядає автомобіль і при перепродажі.

Огляд тест-драйву: Lexus NX 2019

Вам сподобається

Новий Lexus NX 2019 пропонує відмінну якість збірки, вражаючу надійність, хороший перелік стандартного оснащення, пристойну ціну при перепродажі та приємний досвід. Гібридна версія, тим часом, вражає економічністю.

Вам може не сподобатися

нажмите на фото для просмотра в полноэкранном режиме
Дивіться також каталоги:

Навіть при купівлі кросовера водій може прагнути до позитивних відчуттів за кермом. Більшим попитом, з урахуванням цього аспекту, користуються BMW X3 і Jaguar E-Pace. При бажанні отримати більше внутрішнього простору, знову таки, варто поглянути в сторону X3.

Нове у 2019 році

Зважаючи на те, що нове покоління Lexus NX 2019 отримало оновлення лише у минулому році, в ході якого з’явилися нові системи і функції безпеки, NX 2019 може похвалитися хіба що появою Apple CarPlay в переліку стандартного оснащення.

Враження від їзди

Акцент був зроблений скоріше на комфорті, ніж на гостроті управління, тому у NX воно досить легке і «німе». Між тим, 2.0-літровий чотирьохциліндровий турбодвигун поводиться досить жваво, навіть якщо звучить трохи шорстко при значних обертах. Гібридним моделям треба справлятися з додатковою вагою, тому плавність ходу є найбільш реалістичним бажанням. Наявність у нього системи повного приводу означає, що електричний мотор повертає задній міст. Версія F-Sport додає жорсткішу підвіску, передні сидіння з кращим рівнем підтримки та деякі косметичні елементи, але жодного збільшення потужності. Оскільки справжнім спортивним духом і не пахне, вся ідея F-Sport виглядає дивною. Яку б версію ви не обрали, задня видимість буде її слабкою стороною, що робить моніторинг сліпих зон більш ніж бажаною системою.

Найкращі характеристики

Бренд дійсно знає як скласти все докупи. Пропонуючи настільки високу якість збірки при збалансованій ціні, як для класу звісно, позашляховик приємно дивує потенційних власників.

Що може бути приємніше, ніж отримати привабливий, якісний позашляховик? Отримати цей позашляховик з хорошим переліком стандартного оснащення. Так, NX 2019 пропонує систему уникнення можливого зіткнення з функцією виявлення пішоходів, систему утримання смуги руху, адаптивний круїз-контроль та автоматичні дальні фари.

Детально про автомобіль Lexus NX

Інтер’єр

Всередині NX сповнений високоякісних матеріалів, організованих таким чином, щоб вони стилістично перегукувалися з екстер’єром. Щоправда, 8.0-дюймовий дисплей інформаційно-розважальної системи, розташований у верхній частині центральної консолі, трохи відволікає. Те саме можна було сказати про сенсорний інтерфейс, але покращення минулого року пішли йому на користь і користуватися ним стало легше. Місця, у яких руки торкаються поверхонь салону, оздоблені особливо делікатно, а приглушене підсвічування допомагає підкреслити вишукану атмосферу. Вантажний об’єм позаду задніх сидінь складає 500 літрів. Склавши їх, можна розраховувати на 1546 літрів. Гібридні моделі пропонують 475 та 1520 літрів відповідно.

Відео тест-драйв Lexus NX 2019 року

Екстер’єр

Бренд продовжує тему з веретеноподібною решіткою радіатора. У більшості оглядів для опису зовнішності використовується слово «суперечливий», оскільки визначити спрямованість дизайну не просто. Можливо в тому і річ, в той час як деякі автовиробники копіюють стиль Audi, ніхто не посягає на Lexus, що дозволяє йому залишатися унікальним. Візуальне враження автомобіль стовідсотково справляє. Річ тут не лише у решітці радіатора, свій внесок роблять вигадливі фронтальні фари та трикомпонентні, скульптурні задні фари.

Базова комплектація

Перелік оснащення це один з аспектів, які гарантують Lexus популярність. Модель NX 300 постачається з автоматичним, двозонним клімат-контролем, 17-дюймовими колесами, десятьма автоматичними режимами налаштування водійського сидіння, функцією доступу без ключа, кнопковим запалюванням, супутниковим радіо та системами і функціями безпеки зазначеними вище. Версія F Sport додає спортивні сидіння, перемикачі на кермі, спортивну підвіску та алюмінієві педалі. Гібридні моделі 300h стандартно отримали систему повного приводу, Wi-Fi та електропривод рульової колонки. Усі NX мають підсвічування салону та світлодіодні фари.

Опційне обладнання

Моделі NX 300 та варіант F Sport можна замовити з повним приводом. До переліку опційного обладнання також потрапили: люк даху з електроприводом, функція відкривання багажника без рук, 18-дюймові колеса, склоочисники з сенсорами дощу, підігрів керма, шкіряна обшивка, підігрів/вентиляція передніх сидінь, електропривод задніх сидінь, сенсори паркування, моніторинг сліпих зон з попередженням про перехресний рух позаду та бездротова зарядка телефону. До пакету «Navigation» увійшли система «Enform», яка додає Bing, Yelp, iHeartRadio та інші додатки.

Під капотом

За потужність моделей 2019 року відповідає 2.0-літровий чотирьохциліндровий турбодвигун на 238 кінських сил та 350 Нм. Компонується він шестиступінчастою автоматичною коробкою передач. Стандартно привід на передні колеса. Як опція пропонується повний привід, з яким розгін до сотні відбувається за 7.1 секунд. Витрата пального перебуває на рівні 11.0 л/100км у міському, 7.0 л/100км у заміському та 8.4 л/100км у змішаному циклах. Гібридній моделі дістався 2.5-літровий чотирьохциліндровий двигун на 197 кінських сил і 210 Нм та два електричних мотори. Пару їм складає варіатор. Привід стандартно повний. Розгін до сотні відбувається за 9.2 секунд. Витрата пального становить 5.3 л/100км у міста, 5.1 л/100км за його межами та 5.2 л/100км у середньому.

 
Попередній огляд Огляд тест-драйву: Jeep Grand Cherokee 2019
Огляд тест-драйву: Jeep Grand Cherokee 2019
Огляд тест-драйву: Honda Civic 2019
Наступний огляд Огляд тест-драйву: Honda Civic 2019