Огляд тест-драйву: Lincoln MKX 2017

11 січня 2018

З метою відновлення статусу виробника автомобілів класу люкс, Lincoln віддаляється від транспортних засобів Ford, які слугували його основною. Найяскравішим прикладом може стати Lincoln MKX, вишуканий кросовер, який має спільну з Ford Edge основу, але виглядає настільки привабливо, щоб змусити покупців Lexus RX і Audi Q5 задуматися. З салоном на п’ятьох людей MKX не передбачений для великих родин. Замість цього кросовер пропонує більше індивідуальності. Беззаперечними бонусами стали доступний 2.7-літровий EcoBoost на 335 кінських сил, передні сидіння з 22 режимами налаштування та аудіосистема на 19 динаміків.

Огляд тест-драйву: Lincoln MKX 2017

Вам сподобається

Ви шукаєте вишуканий кросовер середнього розміру, з американським розумінням потужності, стилю і комфорту та збалансованою ціною, Lincoln MKX заслуговує уваги.

Вам може не сподобатися

нажмите на фото для просмотра в полноэкранном режиме
Дивіться також каталоги:

Тих, хто уявляє кросовер виключно як продуктивний транспортний засіб, MKX навряд чи потішить, принаймні не в такій мірі, як це роблять BMW X5 M або Mercedes-Benz AMG GLC43. Крім того, у випадку з Lincoln покупець не матиме можливості обрати гібридну версію або дизельний двигун.

Нове у 2017 році

Оскільки основні оновлення відбулися минулого року, MKX не може похвалитися чимось значним у 2017.

Враження від їзди

Бажаючим повною мірою відчути потенціал Lincoln MKX, варто замовити його з V6  турбодвигуном EcoBoost на 335 кінських сил. З 135 додатковими Ньютон-метрами, якщо порівнювати з базовим двигуном, V6 перетворює MKX на дійсно продуктивний автомобіль, особливо з урахуванням 1.950 кг ваги. Економія пального мало чим відрізняється. Кросовер чудово рухається по прямій, але він не достатньо «обережний» на поворотах, тому відчуття «розслабленої їзди» очікувати не варто. Управління непогане, але до рівня Audi Q5, Mercedes-Benz GLC або BMW X5 далеко. Відповідаючи іміджу компанії, Lincoln MKX найкраще підходить для тривалих поїздок на крейсерській швидкості, гарантуючи комфорт, затишок і вишукану атмосферу.

Найкращі характеристики

2.7-літровий V6 турбодвигун EcoBoost пропонує більше потужності, ніж стандартний 3.7-літровий V6 двигун. До того ж він не сильно перебирає по споживанню пального. Потужність ніколи не завадить, а у випадку з MKX, саме завдяки додатковим коням отримується відчуття легкості.

Бажаючим завжди отримувати більше, буде приємно дізнатися, що Lincoln MKX пропонується з 22 режимами налаштування передніх сидінь. Якщо і цього виявиться мало, можна згадати про функції підігріву, охолодження та масажу.  

Детально про новий Lincoln MKX 2017 року

Інтер’єр

Елегантні кольори та високоякісні матеріали, типу дуже м’якої шкіри та алюмінієвих і дерев’яних акцентів роблять MKX особливим. Величезний, панорамний дах додає відчуття простору. Другий ряд сидінь гарантує вдосталь особистого простору. Нова інформаційно-розважальна система Sync 3 з 8.0-дюймовим сенсорним екраном контролює Bluetooth, аудіо, клімат-контроль та навігацію. Опцією для моделей Select і Reserve стала аудіосистема Revel.

Екстер’єр

Формою MKX дуже нагадує Ford Edge, але для підкреслення статусу дизайнери додали декілька стильних елементів. У MKX використана двокомпонентна решітка радіатора Lincoln та щедра порція світлодіодного освітлення. Стандартно кросовер їздить на 18-дюймових колесах, але можна замовити 20 або навіть 21-дюймові екземпляри для моделей Black Label.

Базова комплектація Лінкольн МКХ 2017 року

Базова модель Premiere постачається з світлодіодними задніми фарами, системою допомоги при пересуванні заднім ходом та бічними дзеркалами з підігрівом. Функцією підігріву також оснащене водійське сидіння з 10 стандартними режимами налаштування. Нова Sync 3 пропонує аудіосистему на 9 динаміків та камеру заднього виду. Окрім іншого, покупець отримує систему фільтрації повітря, функцію дистанційного старту та контроль векторизації крутного моменту.

Опційне обладнання

Кросовер вирізняється кількістю опцій. Потужний двигун EcoBoost і аудіосистема Revel на 19 динаміків це далеко не все. Відчуття простору додасть великий Vista Roof. Передні сидіння можна замовити не лише з функцією підігріву і охолодження, але і з 22 режимами налаштування та масажерами. Окремо передбачена навігаційна система з функцією активації голосом. Ексклюзивним гравцем стала модель Lincoln Black Label. Цей автомобіль упакований по вищому розряду.

Технічні характеристики Lincoln MKX 2017 року

Базовим двигуном став 3.7-літровий V6 на 303 кінських сили та 380 Нм. Пару двигуну складає шестиступінчаста автоматична коробка. З приводом на передні колеса кросовер витрачає 13.8 л/100км у міському, 9.0 л/100км у заміському та 11.2 л/100км у змішаному циклах. З приводом на всі колеса показники витрати зростають до 14.7 л/100км у місті, 9.8 л/100км на трасі та 12.4 л/100км у середньому. Опційний 2.7-літровий V6 турбодвигун потішить 335 кінськими силами та 515 Нм. Автомобілі з переднім приводом витрачають 13.8 л/100км у місті, 9.0 л/100км за його межами та 11.2 л/100км у середньому. В разі доповнення системою повного приводу, автомобіль витратить 13.8, 9.8 та 12.4 л/100км відповідно.

 
Попередній огляд Огляд тест-драйву: Lincoln Continental 2017
Огляд тест-драйву: Lincoln Continental 2017
Огляд тест-драйву: Mazda MX-5 2017
Наступний огляд Огляд тест-драйву: Mazda MX-5 2017