Огляд тест-драйву: MINI Clubman 2018

10 жовтня 2018

Харизматичний Mini Clubman 2018 за розміром переважає тільки Hardtop, який є найменшим творінням бренду. Насправді Clubman більший і ширший навіть за версію Hardtop на чотири двері. В основному збільшилася колісна база, що позитивно відобразилося на плавності ходу. А декілька додаткових сантиметрів ширини зіграли на користь місткості салону і стабільності управління. Отож, Clubman має більше простору, але крім цього залишається низько посадженим автомобілем, що дає змогу насолодитися динамікою. Як і решта творінь британського бренду, нинішній Clubman є більш вишуканим автомобілем, ніж звичайні Ford і Honda, про що свідчить ціна Mini.

Огляд тест-драйву: MINI Clubman 2018

Вам сподобається

Ідея Mini ґрунтується на задоволенні від їзди, але Clubman на додачу пропонує простір, в якому ви розмістите все необхідне. Це не мінівен звісно, але аспект практичності у цього британця непоганий.

Вам може не сподобатися

нажмите на фото для просмотра в полноэкранном режиме
Дивіться також каталоги:

Не пощастить тим, хто регулярно опинятиметься на задньому сидінні. Так сталося, що серед небагатьох недоліків Clubman опинилися задні сидіння з не дуже продуманою формою. Привабливості не додає і помітно вища ціна. Дешевший Golf SportWagen пропонує більше внутрішнього простору і потужності на додачу з повним приводом.

Нове у 2018 році

Нині всі моделі постачаються з задніми сенсорами паркування і камерою заднього виду. Були переглянуті деякі прилади. До пакету «Technology» потрапив Apple CarPlay.

Враження від їзди

Сучасний Clubman подорослішав у порівнянні з тим, що було на початку, але він не втратив юнацького запалу. З переднім приводом цей автомобіль є одним з найкращих в плані управління, яке дозволяє з легкістю міняти напрямок руху. На щастя, система повного приводу зберігає більшу частину спритності. Прискорення з трьохциліндровим двигуном досить адекватне, хоча сотні автомобіль досягає за 11.1 секунду. Для тих, хто хоче мати повний привід, це найбільш підходящий двигун. На іншому кінці лінійки розташувалася версія John Cooper Works, яка тішить неймовірною маневреністю завдяки спортивній підвісці. Золотою серединою можна вважати Cooper S Clubman з правильним розумінням потужності, якості ходу, оснащеності і ціни. Загалом, технічні характеристики Mini Cooper Clubman потішать шанувальників якісної їзди.

Найкращі характеристики

Електроприводом дверей багажника навряд чи когось здивуєш, але Mini стали першими, хто запропонував поворотно-відвідні двері з електроприводом. Це не лише зручно, а й красиво. Більш того, ви можете відкрити багажник одним рухом ноги під капотом.

Завдяки стилізації, позитивному водійському досвіду і значним можливостям персоніфікації, автомобілі Mini мають власний характер і посил. Це саме те, що потрібно яскравим особистостям.

Детально про автомобіль Mini Clubman

Інтер’єр

Якщо вірити Агентству захисту навколишнього середовища США, то Mini Clubman має середній розмір. Отож, незважаючи на назву бренду, у покупця не повинно виникнути побоювань щодо місткості автомобіля. Доросла людина середнього зросту спокійно розміститься на задньому сидінні. Не стане проблемою і вантажний простір при 0.5 м3 з розкладеними сидіннями і 1.3 м3 зі складеними. Перевагами салону стали приємні на дотик поверхні, продумані перемикачі і кнопки, та тиша. Від старшого брата BMW харизматичному Mini дістався роторний контролер під центральним дисплеєм.

Екстер’єр

Передня частина відповідає сімейним традиціям дизайну, у той час як задня відзначилася дверима, які відкриваються як в амбарі. Компанія замінила колишні незручні двері, нині їх чотири. Моделі Mini Clubman S пропонують особливе оздоблення передньої частини та два вихлопних патрубки з хромованими наконечниками. Найспокусливішою вважається версія John Cooper Works Clubman з унікальними елементами стилізації та полосою капоту. На щастя, про практичність теж подбали, мінімальний кліренс Mini Clubman у 135 см дозволяє впоратися з більшістю міських перешкод.

Базова комплектація

Базова модель Clubman отримала: привід не передні колеса, 16-дюймові колеса, двозонний автоматичний клімат-контроль, шкіряне кермо, режими управління, кнопкове запалювання, обшивку зі штучної шкіри, підсвічування салону, інформаційно-розважальну систему з 6.5-дюймовим кольоровим дисплеєм, Bluetooth, USB-порт та функцію контролю голосом. Модель Cooper S потішить: спортивними сидіннями, більшими колесами, протитуманними фарами та сидіннями, обшитими чорним замінником шкіри.

Опційне обладнання

Компанія стверджує, що здатна запропонувати автомобіль на будь-який смак. У перелік додатків потрапили: смуги капоту, світлодіодні протитуманні фари, двопанельний люк даху, проекційна приладова панель на вітровому склі, аудіосистема «Harman/Kardon» та декілька варіантів дизайну коліс. Частиною пакету «Technology» стали: Apple CarPlay, навігація, проекційна приладова панель на вітровому склі, 8.8-дюймовий сенсорний екран та передні сенсори паркування. Покупець також може обрати повний привід і автоматичну коробку передач.

Під капотом

Базовим став 1.5-літровий трьохциліндровий турбодвигун на 102 кінських сили і 180 Нм. Стандартно пару йому складає шестиступінчаста механічна коробка передач. Розгін з приводом на передні колеса відбувається за 11.1 секунду. Витрата пального перебуває на рівні 6.5 л/100км  у міському, 4.6 л/100км у заміському та 5.1 л/100км у змішаному циклах. З шестиступінчастою автоматичною коробкою передач показник розгону збільшується до 11.7 секунд. Моделі Cooper Clubman дістався той самий двигун, але на 136 коней і 220 Нм. Компонуючись механічною коробкою, він розжене автомобіль за 9.1 секунду, витрачаючи 5.3 л/100км у змішаному циклі. З автоматичною коробкою показники не зміняться. Модель Cooper S Clubman може похвалитися 2.0-літровим чотирьохциліндровим турбодвигуном на 192 кінських сили і 280 Нм. З механічною коробкою розгін відбувається за 7.2 секунди, витрата пального перебуває на рівні 6.3 л/100км у змішаному циклі. найпотужніший  двигун на 230 коней і 350 Нм дістався моделі John Cooper Works. З ним і механічною коробкою хетчбек сотні досягає за 6.3 секунди, витрачаючи 7.4 л/100км у змішаному циклі.

Попередній огляд Огляд тест-драйву: Subaru Forester 2018
Огляд тест-драйву: Subaru Forester 2018
Огляд тест-драйву: Mercedes-Benz E-Class 2018
Наступний огляд Огляд тест-драйву: Mercedes-Benz E-Class 2018