Огляд тест-драйву: Maserati Granturismo 2017

20 січня 2018

З привабливою італійською зовнішністю та V8 двигуном Maserati GranTurismo заявив про себе, змусивши понервувати таких суперників, як Porsche 911, BMW 6 Series та навіть Bentley Continental і Aston Martin Vanquish. Подивитися у випадку з GranTurismo справді є на що, такі виразні лінії і вигини можуть бути лише у «італійців». Під видовженим капотом приховано V8 двигун, створений ніким іншим, як спеціалістами Ferrari. При 460 кінських силах силовий агрегат чудово пасує спортивній зовнішності. Салон елегантний і комфортний. Існують автомобілі, які пропонують краще прискорення або мають вищу максимальну швидкість, але жоден з них не звучатиме, як Maserati GranTurismo.

Огляд тест-драйву: Maserati Granturismo 2017

Вам сподобається

Сучасний Maserati GranTurismo ідеально підходить тим, хто шукає чотиримісні, спортивні, вишукані купе або кабріолет з італійською харизмою, яку неможливо отримати у BMW, Mercedes-Benz, Porsche або Aston Martin. Беззаперечною прикрасою став двигун із вражаючим звучанням.

Вам може не сподобатися

нажмите на фото для просмотра в полноэкранном режиме
Дивіться також каталоги:

Дилерська мережа Maserati  не така розповсюджена, це означає, що сервісне обслуговування може стати проблемою, особливо з урахуванням посереднього строку служби. Крім того, в автомобіля відсутні звичні, сучасні системи безпеки. Суперники на кшталт Porsche 911 і BMW 6 Series обходять Maserati за цими аспектами.

Нове у 2017 році

Компанія Maserati відсвяткувала 60-річчя автомобілів типу «grand touring» випуском нового GranTurismo. 400 екземплярів Special Edition отримали значні покращення екстер’єру і інтер’єру, та доступні у кузові купе і кабріолет.

Враження від їзди

Новий Maserati GranTurismo це задоволення в чистому вигляді. Захоплююче прискорення, гарантоване розробленим Ferrari двигуном на 460 конячок, доповнюється неймовірним гарчанням, яке змушує бігати мурашки по шкірі. Людина, яка опиниться за кермом автомобіля точно посміхнеться. Двигун компонується лише шестиступінчастою автоматичною коробкою передач, яка ніяким чином не зменшує задоволення, завдяки своїй швидкій реакції. У звичайному режимі підвіска Skyhook чудово справляється з дорожніми нерівностями, що дозволяє проїхатися з вітерцем по дорогам узбережжя. Перехід у спортивний режим робить GranTurismo більш агресивним. Водіям сподобається пряме відчуття керма та потужні Brembo гальма. При всій своїй «гостроті» та нестримності GranTurismo завжди залишається дуже вишуканим автомобілем.

Найкращі характеристики

Поглянувши на GranTurismo, ні у кого не виникне сумнівів, що це справжній спортивний автомобіль, але одне натискання кнопки «Sport» прискорює його реакцію, наскільки це можливо, і робить їзду більш жорсткою, а управління більш точним.  

Чимало автомобілів оснащені підрульовими пелюстками, але лише декілька з них можуть похвалитися такою стилізацією та відчуттям як у GranTurismo.

Детально про автомобіль Maserati GranTurismo

Інтер’єр

Передні і задні сидіння GranTurismo розділені центральною консоллю. Передні крісла мають електропривод, що спрощує доступ до задніх. Дах кабріолету складається за 24 секунди на швидкості до 32 км/год, а задні захисні бруси піднімаються для захисту пасажирів. Моделі Special Edition отримали унікальні сидіння з червоними, контрастними стіжками, червоними тризубцями на підголівниках та елементами з вуглецевого волокна. Багажне відділення вміщує дві великі сумки.

Екстер’єр

Навіть з урахуванням того, що дизайну Maserati GranTurismo вже майже десять років, завдяки старанням компанії Pininfarina він не виглядає застарілим. Видовжений капот і вкорочена задня частина з інтегрованим спойлером роблять GranTurismo класичним спортивним автомобілем, а виступаюча решітка радіатора з емблемою тризубця додають, притаманної виключно Maserati, класовості. Моделі Special Edition у кузові купе виконані у кольорі «Extracampionario Grigio Lava», а у кузові кабріолет у червоному «Extracampionario Rosso Italiano». Унікальними акцентами екстер’єру стали: карбонові передній сплітер, дверні ручки і дзеркала та спеціально пофарбовані супорти гальм.   

Базова комплектація

Базовою моделлю GranTurismo є «Sport», хоча модель початкового рівня у кузові кабріолет відома просто як GranTurismo Convertible. Але не залежно від того яка саме перед вами модель, ви можете розраховувати на двигун, розроблений Ferrari, 20-дюймові колеса та гальма Brembo. Салон оздоблений шкірою, дах кабріолетів опускається з допомогою електроприводу. Стандартними елементами стали: навігаційна система, система оточення звуком Bose, функція відкривання гаражних дверей HomeLink та Bluetooth. Кабріолети оснащені автоматичними захисними брусами.

Опційне обладнання

Єдиним аспектом, по якому можна визначити вік GranTurismo, це відсутність таких сучасних систем і технологій, як: моніторинг сліпих зон, попередження про виїзд за межі смуги руху, додатків «Apple CarPlay» і «Android Auto» або круїз-контролю з радаром. Навігаційна система входить у базу, але, як не дивно, камера заднього виду не передбачена взагалі. У випадку з GranTurismo більше пощастило тим, хто зосереджений на зовнішній привабливості, адже купе і кабріолет можна урізноманітнити за рахунок унікальних кольорів, всіляких акцентів з дерева і вуглецевого волокна.

Під капотом

Єдиним доступним для GranTurismo двигуном став 4.7-літровий V8 силовий агрегат Ferrari на 460 кінських сил і 520 Нм. Пару йому складає шестиступінчаста автоматична коробка передач. Привід на задні колеса. Максимальна швидкість обмежується 299 км/год. Відмітки у 100 км/год купе автомобіль досягає за 4.8 секунди. Витрата пального перебуває на рівні 21.9 л/100км у міському, 9.8 л/100км у заміському та 14.3 л/100км у змішаному циклах.

Попередній огляд Огляд тест-драйву: Mazda CX-5 2017
Огляд тест-драйву: Mazda CX-5 2017
Огляд тест-драйву: Mercedes-Benz G-Class 2017
Наступний огляд Огляд тест-драйву: Mercedes-Benz G-Class 2017