Огляд тест-драйву: Mazda 3 2018

3 травня 2018

Компактний, вишуканий Mazda3 це один із самих економних і азартних автомобілів класу. Доступний як чотирьохдверний седан або п’ятидверний хетчбек, новий Mazda3 пропонує вражаючий перелік стандартного обладнання, багато активних систем безпеки та привабливий салон. На розсуд покупця представлено 3 комплектації: Sport, Touring і Grand Touring. Моделі Sport отримали 2.0-літровий чотирьохциліндровий двигун на 155 кінських сил, а Touring і Grand Touring можуть похвалитися 2.5-літровим чотирьохциліндровим двигуном на 184 кінських сили. Стандартною стала шестиступінчаста механічна коробка, хоча більшою популярністю користується її автоматичний аналог. Суперниками творіння Mazda вважаються Honda Civic, VW Golf і Jetta, Toyota Corolla, Ford Focus, Chevy Cruze і Subaru Impreza.   

Огляд тест-драйву: Mazda 3 2018

Вам сподобається

Якщо ви бажаєте отримати більше, ніж просто чотири колеса і кермо, якщо ви належите до тих водіїв, яким має подобатися їх автомобіль, якщо ви прагнете щось відчувати під час їзди, і в решті, якщо ви вважаєте, що життя занадто коротке, щоб мати непривабливий автомобіль, новий Mazda3 до ваших послуг.

Вам може не сподобатися

нажмите на фото для просмотра в полноэкранном режиме
Дивіться також каталоги:

Тим, хто шукає повний привід, варто розглянути варіант кросоверу Mazda CX-3 або звернути увагу на конкурента Subaru Impreza. Якщо ви хочете отримати більше за 200 коней, VW GTI, Ford Focus ST і Honda Civic Si з турбодвигунами, те, що треба.

Нове у 2018 році

У поточному році змін відбулося не багато, але вони значущі. Для моделі Touring більше недоступний 2.0-літровий двигун. Тепер під її капотом знаходиться 2.5-літровий силовий агрегат, який також дістався Grand Touring. Модель Sport від тепер стандартно оснащена системою «Smart City Brake Support».

Враження від їзди

Завдяки інноваційному силовому агрегату Skyactiv та дизайну шасі, новий Mazda3 тішить як азартною динамікою, так і економічністю. Вам доведеться добряче постаратися, щоб витиснути максимум з двигунів, але точне управління, відмінно налаштована підвіска і потужні гальма гарантують добре проведений час. На відміну від VW GTI та Ford Focus ST, сучасні седани і хетчбеки Mazda3 не пожертвували плавністю ходу і комфортом їзди заради чудового управління. Автомобілі чудово справляться з нерівностями дороги навіть з 18-дюймовими колесами вищих комплектацій. Стандартна шестиступінчаста механічна коробка вважається однією з найкращих в індустрії, але на даний момент її обходить автоматична версія. 2.5-літровий двигун моделей Touring і Grand Touring додасть декілька конячок при лише незначному зростанні рівня витрати пального.

Найкращі характеристики

Нова модель Мазда 3 2018 року може бути найменшим і найдешевшим творінням Mazda, але вона має найвищий рейтинг безпеки від Національного управління безпекою руху на трасах та Страхового інституту дорожньої безпеки США.  

Більшість компактних автомобілів представлена у формі седану, у той час як спортивні хетчбеки це рідкість. Хетчбек Mazda3 пропонує один із найбільших багажників класу, при 0.6 м3 з розкладеними сидіннями і 1.3 м3 зі складеними.

Детально про нову Mazda 3 2018 року

Інтер’єр

Без зайвої скромності можна сказати, що перед нами один із найкращих салонів класу. Затишний інтер’єр вражає відчуттям якості. Усі моделі оснащені 7.0-дюймовим екраном. Виглядає він як планшет, але він не сенсорний. Функції інформаційно-розважальної системи, аудіосистеми, додатки і навігація контролюються за допомогою простої ручки, що обертається, розміщеної на консолі. Сидіння тішать високим рівнем комфорту. Позаду сядуть двоє дорослих, хоча місця для ніг не дуже багато. Усі Mazda3 отримали задні сидіння, які складаються у співвідношенні 60/40.

Відео тест-драйв Mazda 3 2018 року

Екстер’єр

Автомобілі Mazda завжди приносили задоволення від їзди, але не завжди були привабливим. Провівши серйозну роботу над помилками, компанія стала однією  найкращих в цьому аспекті. На сучасний Mazda3 приємно дивитися з його атлетичними пропорціями, великою, агресивною решіткою радіатора і виразними лінями. Седан дуже нагадує Mazda6, хетчбек здивує усіх, хто вважає, що це виключно практичний стиль кузова. Як додаткову порцію агресивності Mazda запропонувала пакет «Appearance» з затемненими переднім спойлером, брусом боковини платформи та дзеркалами.

Базова комплектація

Стандартними елементами для Mazda3 Sport стали електронне паркувальне гальмо, інформаційно-розважальна система Connect з 7.0-дюймовим екраном, аудіосистема на 6 динаміків з USB портом, Bluetooth, камера заднього виду, кнопкове запалювання, круїз-контроль та система «Smart City Brake Support», яка зупинить автомобіль в екстреній ситуації. Модель Mazda3 Touring додає моніторинг сліпих зон, попередження про перехресний рух позаду, 18-дюймові колеса, автоматичний двозонний клімат-контроль, електропровід водійського сидіння та підігрів передніх сидінь. Модель Grand Touring потішить електроприводом люку, аудіосистемою Bose, дисплеєм на лобовому склі та перфорованою шкіряною обшивкою.

Опційне обладнання

Для моделей Sport седану підготували пакет «Preferred Equipment» з 16-дюймовими колесами, підігрівом бічних дзеркал, моніторингом сліпих зон, попередженням про перехресний рух позаду, склоочисниками з сенсорами дощу та іншими хорошими елементами. Комплектацію моделі Touring пакет «Popular Equipment» розширить за рахунок аудіосистеми Bose на 9 динаміків, заднього спойлера, антени у вигляді плавника акули та електропривода люку. Моделі Touring і Grand Touring можна доповнити набором «iActivsense Safety» з системою слідкування за дорожньою розміткою, допомогою руху по смузі, активним круїз-контролем з радаром та контролем за дальнім світлом. Той самий пакет «Premium Equipment» доповнить Grand Touring світлодіодними головними фарами з автоматичним направленням, адаптивним переднім освітленням, кермом з підігрівом, підрульовими пелюстками та навігаційною системою.

Технічні характеристики Mazda 3 2018 року

Мазда 3 нового покоління 2018 року пропонуються з двома двигунами. Модель Sport використовує 2.0-літровий чотирьохциліндровий силовий агрегат на 155 кінських сил та 203 Нм. Компонується він шестиступінчастою механічною або автоматичною коробкою передач. Більш економним автомобіль стає з автоматичною коробкою, витрачаючи 8.4 л/100км у міському, 6.4 л/100км у заміському та 7.6 л/100км у змішаному циклах. З механічною коробкою трохи зростає витрата на шосе. Моделям Touring і Grand Touring дістався 2.5-літровий чотирьохциліндровий двигун на 184 кінських сили та 250 Нм. Витрата пального становить 8.7 л/100км у місті, 6.5 л/100км за його межами та 7.9 л/100км у середньому.

 
Попередній огляд Огляд тест-драйву: Lexus LX 2018
Огляд тест-драйву: Lexus LX 2018
Огляд тест-драйву: Lincoln Navigator 2018
Наступний огляд Огляд тест-драйву: Lincoln Navigator 2018