Огляд тест-драйву: Mazda CX-3 2019

11 грудня 2018

На цей модельний рік компактний позашляховик Mazda CX-3 помітно оновили. Але зміни дозволили автомобілю залишитися один з найпривабливіших варіантів у класі. Свій внесок в це роблять унікальні, атлетичні якості шасі та виняткова класовість салону. Зрозуміло, що Mazda доводиться витримувати конкуренцію неабияких суперників типу Honda HR-V з більшим запасом внутрішнього простору і Hyundai Kona з футуристичним салоном і хорошим переліком оснащення. Сучасний CX-3 пропонує систему повного приводу як опцію, в той час як Subaru Crosstrek постачається з нею стандартно. Але як би там не було, в плані стилю, динаміки, безпеки та збалансованості ціни CX-3 вигідно виділяється на фоні суперників.

Огляд тест-драйву: Mazda CX-3 2019

Вам сподобається

Перевагами Mazda CX-3 2019 стали класовий посил, динаміка та придатність до їзди у будь-яку погоду. І навіть з урахуванням того, що новий компактний позашляховик не має вражаючого заднього простору, він тішить можливістю отримати хороший вантажний об’єм при складанні задніх сидінь.

Вам може не сподобатися

нажмите на фото для просмотра в полноэкранном режиме
Дивіться також каталоги:

Якщо раптом вам захочеться виїхати на бездоріжжя у компактному позашляховику, хай краще це буде Jeep Renegade. Бажаючим отримати більше внутрішнього простору, варто поглянути в сторону Honda HR-V.

Нове у 2019 році

Новий електронне стоянкове гальмо економить трохи внутрішнього простору. Передні сидіння переглянуті для підвищення рівня комфорту та підтримки, доступною стала шкіряна обшивка. Оновлений 2.0-літровий двигун став сильнішим, економнішим та тихішим. Трохи змінилися решітка радіатора та задні фари.

Враження від їзди

Покращений двигун отримав декілька додаткових конячок потужності. Ракетою він не став, але запас у 150 коней це лише частина загального рівняння, до якого входять відкаліброване шасі та система управління. Таким чином, позашляховик легко обходить чималу кількість суперників при досягненні сотні. Так, Subaru Crosstrek знадобиться понад дев’ять секунд для пересічення відмітки у 100 км/год, а Toyota C-HR розтягне задоволення на всі одинадцять. Представнику Mazda вистачить 8.7 секунд. Задля більшого залучення водія модель GT пропонує перемикачі швидкостей на кермі. Якщо згадувати про недоречності, так це неможливість користуватися сенсорним екраном під час руху. Загалом, технічні характеристики Mazda CX-3 потішать багатьох водіїв.

Найкращі характеристики

Задля утримання першості найновіша Mazda CX-3 пропонує чимало. Так, стандартними елементами оснащення стали кнопкове запалювання, інформаційно-розважальна система Mazda Connect та система уникнення можливого зіткнення «Smart City Brake Support». Модель GT додасть аудіосистему «Bose» та адаптивні, світлодіодні фари.

Не буде несправедливим зазначити, що Mazda регулярно тішить свіжими, а головне привабливими ідеями дизайну, які з легкістю можна застосовувати у Lexus, Infiniti чи навіть Jaguar. Уявіть, якби творіння Acura виглядали подібним чином. При цьому CX-3 залишається вірним збалансованій ціні.

Детально про автомобіль Mazda CX-3

Інтер’єр

Модель початкового рівня Sport має власний шарм з чорною тканинною обшивкою. Модель середнього рівня Touring позиціонує нову атмосферу CX-3 з обшивкою сидінь під натуральну шкіру і замшу. Топова модель Grand Touring гарантує шкіряну обшивку та контрастну окантовку. Поглянувши на салон в цілому, стає зрозуміло що на його розробку пішло чимало часу і зусиль. Інформаційно-розважальна система з монітором як iPad пропонує аудіо відтворення повідомлень, розпізнавання голосу та додатки «Aha» і «Stitcher». Екран системи для зручності розмішений у верхній частині панелі.

Відео тест-драйв Mazda CX-3 2019 року

Екстер’єр

З видовженим капотом та плавними лініями кузова Mazda CX-3 дійсно виглядає спортивно. На світлі форми і вигини взаємодіють між собою фантастичним чином. Кожен елемент робить свій внесок у створення гармонійного образу. Така стилізація трохи зменшила практичність, так меншими стали задні сидіння та багажний відділ.

Базова комплектація

Новий Mazda CX-3 має три комплектації. Усі моделі постачаються з інформаційно-розважальною системою Mazda Connect з 7.0-дюймовим монітором, камерою заднього виду, функцією голосових команд та багатофункціональною ручкою регулювання, яка виглядає так, наче щойно була перенесена з розкішного європейського автомобіля. Також до базового переліку потрапили Bluetooth, кнопкове запалювання, USB порт, кермо, яке налаштовується по куту і вильоту, круїз-контроль, електропривод вікон і дверних замків та функція доступу без ключа. Система «Smart City Brake Support» здатна автоматично задіяти гальма на швидкості до 30 км/год.

Опційне обладнання

Система повного приводу доступна всім моделям. Поява того чи іншого додатково обладнання на пряму залежить від рівня моделі. На приклад, модель Touring має 18-дюймові колеса, люк даху, автоматичний клімат-контроль, моніторинг сліпих зон з попередженням про перехресний рух позаду, склоочисники з сенсорами дощу та підігрів бічних дзеркал. Перейшовши до Grand Touring, ви отримуєте світлодіодні фари, протитуманні вогні, навігацію, аудіосистему «Bose» та перемикачі швидкостей на кермі. Цю ж модель можна доповнити пакетом «GT Premium», який розширить її комплектацію за рахунок круїз-контролю з радаром, електроприводу сидіння водія та підігріву керма.

Під капотом

За потужність моделей 2019 року відповідає 2.0-літровий чотирьохциліндровий двигун на 150 кінських сил та 204 Нм. Компонується він шестиступінчастою автоматичною коробкою передач. Привід може бути як на передні, так і на всі колеса. Якщо розраховувати показники з більш бажаним повним приводом, то отримаємо 9.6 секунд при розгоні до сотні. Витрата пального CX-3 перебуватиме на рівні 7.8 л/100км у міському, 5.5 л/100км у заміському та 6.3 л/100км у змішаному циклах.

 
Попередній огляд Огляд тест-драйву: Chrysler Pacifica 2019
Огляд тест-драйву: Chrysler Pacifica 2019
Огляд тест-драйву: Kia Forte 2019
Наступний огляд Огляд тест-драйву: Kia Forte 2019