Огляд тест-драйву: Mazda CX-5 2018

14 травня 2018

Серед усіх компактних кросоверів, які заполонили дороги, є один варіант, який пропонує виняткову комбінацію стилю, економічності і спортивної динаміки. Мова йде про Mazda CX-5, автомобіль, який вартий уваги. Починаючи виразною зовнішністю і закінчуючи привабливим салоном, Mazda CX-5 гарантує набагато більш приємні відчуття, ніж того вимагає його ціна. У 2018 році з’явилася нова дизельна модель, доєднавшись до випробуваних часом бензинових варіантів Мазда СХ-5. Бонусом кросовера є чималий перелік оснащення, включно з аудіосистемою Bose, електроприводом багажника і повним набором систем допомоги.

Огляд тест-драйву: Mazda CX-5 2018

Вам сподобається

Якщо ви шукаєте невеликий кросовер з динамікою і управлінням спортивного хетчбека, Mazda CX-5 вартий уваги. Відмінний рівень економії нового дизельного двигуна допомагає обійти Honda CR-V, Nissan Rogue і Ford Escape.

Вам може не сподобатися

нажмите на фото для просмотра в полноэкранном режиме
Дивіться також каталоги:

Тим, хто шукає компактний кросовер з просторішим салоном і пристойними позашляховими можливостями, варто розглянути варіант Subaru Forester. Фанати дизельних силових агрегатів можуть або зачекати, або протестувати Chevy Equinox.

Нове у 2018 році

Новинками поточного року стали система деактивації циліндрів у 2.5-літровому двигуні та додаткові позиції у комплектаціях моделей Mazda CX-5. Так, модель Sport отримала моніторинг сліпих зон і систему виявлення перехресного руху, а Touring віднині постачається з набором систем безпеки «i-ACTIVSENSE».

Враження від їзди

Привабливий Mazda CX-5 завжди був одним із найбільш спритних і приємних в плані управління компактних кросоверів. Найбільш швидким і потужним у класі він не став, але CX-5 має достатньо сил для набору і утримання швидкості. Чудово почувається автомобіль у перенасиченому трафіку. Краса CX-5 полягає у спритності і маневреності. Якщо ви належите до числа водіїв, які надають перевагу звивистим другорядним дорогам замість вилизаних шосе, творіння Mazda - ваш варіант. Зворотній зв'язок керма ніколи не відчувається важким або неприроднім, а спортивний режим покращує реакцію двигуна. Їзда жорстка, але нічого надзвичайного, між тим, на це треба зважати тим, хто звик до м’якості ходу Honda CR-V або Toyota RAV4. Минулорічні покращення допомагають підвісці краще справлятися з нерівностями дороги, не впливаючи на комфорт або динаміку.

Найкращі характеристики

Активна на швидкості до 30.5 км/год система безпечного гальмування в місті «Smart City Brake Support» може зменшити або уникнути фронтального зіткнення. Вона виявляє потенційну небезпеку попереду і, якщо водій не реагує, автоматично активує гальма. До того ж, дана система є стандартною для всіх CX-5 2018 року.

Використовуючи сенсори і камеру біля склоочисників для зчитування ліній, система слідкування за розміткою допомагає попередити водія в разі залишення смуги. При виникненні небезпечної ситуації буде подано короткий аудіо сигнал і в разі відсутності реакції з боку водія, система м’яко поверне автомобіль до смуги.

Детально про автомобіль Mazda CX-5

Інтер’єр

Усі CX-5 мають два ряди і вміщують п’ятьох людей. Хоча, розміщення трьох високих пасажирів позаду може стати проблемою. З іншого боку, широкий радіус відкривання задніх дверей полегшує процес встановлення дитячого крісла. Інтер’єри Mazda відчуваються на клас вище. У салоні Мазда СХ-5 2018 року ви зустрінете: кнопку запалювання, 7.0-дюймовий сенсорний екран з командним циферблатом нижче та елегантні вентиляційні отвори з металевим облицюванням. Склавши задні сидіння, можна отримати 1.7 м3 вантажного простору.

Екстер’єр

Спортивний CX-5 завжди відзначався привабливою зовнішністю, але нинішня версія піднесла поняття привабливості на новий рівень. Дякувати треба вигинам, перейнятим у більшого CX-9. Як і його габаритний родич, компактний CX-5 привертає увагу трапецієподібною решіткою радіатора поєднаною з яскравими світлодіодними фарами. Основним наміром дизайну «Kodo» стало пробудження у покупців відчуття вишуканої міці.  

Базова комплектація

Нинішній CX-5 пропонується у трьох комплектаціях: Sport, Touring і Grand Touring. Найдешевша Sport постачається з тканинною обшивкою, функцією доступу без ключа, кнопковим запалюванням, 17-дюймовими колесами, шкіряним рульовим колесом і перемикачем, електронним стояночним гальмом, системою безпечного гальмування в місті «Smart City Brake Support», моніторингом сліпих зон, попередженням про перехресний рух позаду та камерою заднього виду. Стандартна інформаційно-розважальна система включає: 7.0-дюймовий сенсорний екран, 4 динаміки, AM/FM/HD радіо і два USB-порти. На даний момент Apple CarPlay і Android Auto не доступні, але компанія стверджує, що їх можна буде замовити пізніше.

Опційне обладнання

Модель середнього рівня CX-5 Touring пропонує: 6 автоматичних режимів налаштування водійського сидіння, обшивку зі штучної шкіри, підігрів передніх сидінь, двозонний клімат-контроль, 2 задніх USB-порти, тоноване заднє скло, автоматичні головні фари та набір «i-ACTIVSENSE» з адаптивним круїз-контролем, системою безпечного гальмування в місті, попередження про виїзд за межі смуги руху, автоматичні фари і склоочисники з сенсорами дощу. Модель Grand Touring додасть: шкіряну обшивку, аудіосистему «Bose» на 10 динаміків і навігацію. Окремими опціями стали: приладова панель на вітровому склі, підігрів рульового колеса і бічних задніх сидінь.

Технічні характеристики

Нова модель Мазда СХ-5 у 2018-му пропонується з єдиним 2.5-літровим чотирьохциліндровим двигуном Skyactiv на 192 кінських сили та 256 Нм. Пару йому складає шестиступінчаста автоматична коробка передач. Розгін відбувається за 7.9 секунд. Витрата пального перебуває на рівні 9.3 л/100 км у міському, 6.1 л/100 км у заміському та 7.3 л/100 км у змішаному циклі. Новинкою став 2.2-літровий чотирьохциліндровий двигун на 175 кінських сил та 420 Нм. У пару йому дісталася та сама автоматична коробка на шість ступенів. Розганяючи кросовер за 9.4 секунд, двигун тішить 5.9 л/100 км у змішаному циклі.

 
Попередній огляд Огляд тест-драйву: Audi S3 2018
Огляд тест-драйву: Audi S3 2018
Огляд тест-драйву: Ford Edge 2018
Наступний огляд Огляд тест-драйву: Ford Edge 2018