Огляд тест-драйву: Mazda MX-5 2018

10 серпня 2018

Один з найкраще продаваних, спортивних автомобілів світу це доступний Mazda MX-5 з заднім приводом, який дарує чисте задоволення від їзди. Доступне у кузові родстер і купе з панеллю даху, яка прибирається, четверте покоління MX-5 конкурує з Fiat 124, Toyota 86, Subaru BRZ і Nissan 370Z. Компактний і легкий MX-5, який також відомий як Mazda Miata, вражає спритністю, швидкістю і повсякчасною готовністю до шаленства на дорозі. Шарму додає опущений дах. Бонусом як купе, так і родстеру стала одна з найкращих в індустрії механічна коробка передач на шість ступенів, як опція пропонується автоматична.

Огляд тест-драйву: Mazda MX-5 2018

Вам подобається

Автомобілі вам сподобаються, якщо ви цінуєте привабливу зовнішність, задоволення від управління і вірите, що процес їзди не менш важливий, ніж дістатися пункту призначення. Цей маленький, спортивний автомобіль купують, тому що хочуть, а не тому, що у цьому є необхідність. Це хороший варіант для любителів відчуття швидкості.

Вам може не сподобатися

нажмите на фото для просмотра в полноэкранном режиме
Дивіться також каталоги:

Комусь Mazda MX-5 2018 може видатися занадто малим, а його стандартний двигун не надто потужним. Таким покупцям варто розглянути варіанти більших Ford Mustangs і Chevy Camaros з доступними V8 двигунами.

Нове у 2018 році

У поточному році Mazda Miata з м’яким дахом потішить доступністю пакету «Brembo/BBS Recaro» зі спортивними сидіннями «Recaro», гальмами «Brembo», і колесами «BBS». Покупці можуть обирати чорний або темно вишневий дах. Комплектація базової моделі Sport поповнилася інформаційно-розважальною системою Connect. Версія Miata RF Club може похвалитися стандартними сидіннями з підігрівом, а моделі RF з механічною коробкою отримали функцію доступу без ключа.

Враження від їзди

Найбільш позитивним відчуттям сприятиме поїздка рано-вранці, коли сонце тільки встає, а на дорозі немає тисняви. Все для того, щоб опустити дах. Симпатичний MX-5 Miata ніколи не володів потужністю, яка дозволила б взяти участь у гонках. Магія полягає не у прямолінійній продуктивності, а у здатності підкорювати підступні повороти. Гірські серпантини або складні повороти дозволяють MX-5 проявити себе, так само як невимушена прогулянка на крейсерській швидкості. 160 кінських сил навряд чи вразять, але 2.0-літрового двигуна більш ніж достатньо для легкого, спортивного родстера або купе. Автомобільні пуристи отримають особливе задоволення від шестиступінчастої механічної коробки передач, з якою сотня досягається за 7.5 секунд. Реакція керма швидка, відчувається хороший зв'язок. Підвіска гарантує відмінне зчеплення і цивілізовану їзду. Характеристики Mazda MX-5  потішать як шибайголів, так і романтиків.

Найкращі характеристики

Доступна система адаптивного, фронтального освітлення самостійно повертає фари при повороті керма, за рахунок чого водій отримує кращу видимість. Фари здатні повернутися на 15о, що, можливо, не дуже багато, але різниця дійсно помітна при входженні в темний поворот.

Невеликі автомобілі страждають від браку задньої видимості, особливо з опущеним дахом. Для багатьох водіїв проблемою може стати процес паркування, тому на допомогу передбачене попередження про перехресний рух позаду, яке подає аудіо і відео сигнали в разі наближення транспортного засобу або пішоходу.

Відео тест-драйв Mazda MX-5 2018 року

Детально про автомобіль Mazda MX-5

Інтер’єр

Родстер має простий, прямолінійний і сучасний салон. Він нагадує інтер’єри седану і хетчбеку Mazda3 з вертикальним інформаційно-розважальним екраном на приладовій панелі, кнопкою запалювання і м’якими матеріалами поверхонь. Компанія стверджує, що створювала салон з думкою про водія, мабуть тому MX-5 пропонує відмінне рульове колесо, продумане розміщення перемикачів і педалей. Незважаючи на невеликі розміри, автомобіль на диво зручний для високих водіїв. Не розчарує навіть об’єм багажного відділення. Але, як і у випадку з попередніми поколіннями, загальний простір салону не був пріоритетним.  

Екстер’єр

Після майже ідентичних трьох поколінь, дизайнери Mazda поексперементували зі стилізацією останнього MX-5 Miata. У профіль автомобіль зберіг класичний видовжений капот і вкорочену задню частину, але структура стала складнішою з розширеними нішами коліс, розкосими, світлодіодними фарами і збільшеною решіткою радіатора. Купе і родстер зберегли класичну довжину. З розкладеним дахом MX-5 RF виглядає як купе, але не дозволяйте В-подібним стійкам обдурити вас, вони не справжні. З опущеним дахом творіння Mazda нагадують Porsche 911 Targa.

Базова комплектація

Купе представлене у трьох моделях: Sport, Club і Grand Touring. Родстер можна замовити у  Club і Grand Touring комплектаціях. Усі купе постачаються з світлодіодними фарами, кнопковим запалюванням, кондиціонером, електроприводом вікон і системою складання даху. Вона механічна, але з водійського сидіння її можна підняти і опустити. Стандартна AM/FM/CD система включила Bluetooth і USB порт. Кермо доповнене кнопками контролю аудіосистеми і круїз-контролю, який теж увійшов у базу. В цьому році інформаційно-розважальна система Connect стала стандартною.

Опційне обладнання

Модель Club додасть моніторинг сліпих зон з попередженням про перехресний рух позаду і аудіосистему «Bose» з HD радіо і USB портом. Моделі з механічною коробкою постачаються з амортизаторами «Bilstein» і диференціалом з обмеженим проковзуванням. Моделі Grand Touring отримали шкіряну обшивку, навігацію, склоочисники з сенсорами дощу, підігрів сидінь і попередження про виїзд за межі смуги руху. Окремою опцією стала шестиступінчаста автоматична коробка передач. Моделі Club можна доповнити гальмами «Brembo», колесами «BBS» і сидіннями «Recaro».

Під капотом

Нинішня Mazda MX-5 має єдиний 2.0-літровий чотирьохциліндровий двигун на 160 кінських сил і 200 Нм. Стандартно він компонується шестиступінчастою механічною коробкою передач. Привід виключно на задні колеса. Розгін відбувається за 7.5 секунд. Витрата пального перебуває на рівні 8.7 л/100км у міському, 5.4 л/100км у заміському і 6.6 л/100км у змішаному циклах. З шестиступінчастою автоматичною коробкою розгін відбувається за 8.5 секунд. Витрата пального становить 8.4 л/100км у місті, 5.3 л/100км за його межами і 6.4 л/100км у середньому.

 
Попередній огляд Огляд тест-драйву: Lincoln MKX 2018
Огляд тест-драйву: Lincoln MKX 2018
Огляд тест-драйву: Honda FIT 2018
Наступний огляд Огляд тест-драйву: Honda FIT 2018