Огляд тест-драйву: Mazda MX-5 2019

29 травня 2020

Харизматичний Mazda MX-5 2019 доступний в кузові родстер, що майже синонім задоволення від їзди. По факту, компактні задньопривідні моделі конкурують з Fiat 124, Subaru BRZ і Toyota 86. Відомий під назвою Miata, сучасний MX-5 спритний автомобіль, завжди готовий до динамічної прогулянки містом або, що навіть краще, за його межами. Не пасує він і перед звивистими дорогами. Ціни дивують збалансованістю, особливо на моделі початкового рівня. Моделі Mazda оснащені продуманою шестиступінчастою механічною коробкою передач і доступні з шестиступінчастою автоматичною.

Огляд тест-драйву: Mazda MX-5 2019

Вам сподобається

Якщо подорож не менш важлива, ніж пункт призначення, а хороше управління переважає потужність, Mazda MX-5 2019 до ваших послуг. Гарненький і зухвалий родстер від Mazda здатний залишити по собі позитивні враження.

Вам може не сподобатися

нажмите на фото для просмотра в полноэкранном режиме
Дивіться також каталоги:

Бренд Mazda зробив ставку на кінські сили цього року, але MX-5 так і не став потужним автомобілем, особливо якщо порівнювати з Chevy Camaro і Ford Mustang. До того ж, високим водіям буде не так вже і зручно, навіть з новим кермом.

Нове у 2019 році

Основною новиною стала поява додаткових конячок у 2.0-літрового двигуна Mazda MX-5. Щодо інших змін, то «червона відмітка» зросла з 6.800 до 7.500 обертів в хвилину, все завдяки легшим поршням та шатунам. Новинкою стало і телескопічне кермо.

Враження від їзди

Кабріолети, типу Mazda MX-5 Miata 2019, найкраще тестувати у теплу погоду, увечері, десь неподалік від узбережжя, коли ніщо не заважатиме опустити дах і насолодитися навколишнім середовищем. З опущеним дахом автомобіль наче зливається з атмосферою, що набагато приємніше, ніж спостерігати за подіями довкола за скла салону. При балансі ваги 50:50 на звивистих дорогах себе може показати шасі. Хоча в повсякденному житті навряд чи знадобиться витискати 7.500 обертів в хвилину з двигуна, але силовий агрегат робить це дуже охоче. Шестиступінчаста механічна коробка передач залишається однією з найкращих на ринку. Гідну пару їй складає швидке управління та підвіска, яка уможливлює дуже точні входження в повороти, не позбавляючи звичайного комфорту.

Найкращі характеристики

Новий пакет «GT-S», доступний MX-5 з механічною коробкою, включає задній диференціал з обмеженим проковзуванням, амортизатори «Bilstein» та розтяжку стійок ресорів. Якщо ви маєте змогу випробувати родстер на треку, пакет «GT-S» додасть позитивних відчуттів.

MX-5 Miata 2019, можливо, і непретензійний спортивний автомобіль, але новий пакет «Sport  I-ACTIVSENSE» включає важливі системи безпеки. Так, покупець отримує систему уникнення зіткнення на низьких швидкостях, систему попередження про виїзд за межі смуги руху, попередження про сліпі зони і попередження про перехресний рух позаду.

Детально про автомобіль Mazda MX-5

Інтер’єр

«Простий і сучасний» це, мабуть, найкращі слова щоб описати Mazda MX-5 салон, який виграв від появи телескопічного керма. Вигляд зсередини нагадує те, що ми бачили у Mazda3. Так, на власника чекають вертикальний екран інформаційно-розважальної системи, кругові вентиляційні отвори, кнопка запалювання, вже традиційне, ручне аварійне гальмо, достатньо великі кнопки A/C та аналогові прилади з тахометром у центрі. Бренд стверджує, що MX-5 створювався з розрахунку на водія, і з чим важко посперечатися, але салон може виявитися трохи тісним для людей зі значним зростом. Щодо чого запитань не виникає, так це відмінне рульове колесо, педалі та розміщення перемикачів. Багажник при 113 літрах великим назвати не можна, але декілька сумок він вмістить.

Відео тест-драйв Mazda MX-5 2019 року

Екстер’єр

Після декількох поколінь, які мало відрізнялися одне від одного, дизайнери MX-5 трохи погралися з нинішнім варіантом. Автомобіль зберіг класичні пропорції з видовженим капотом і вкороченою задньою частиною, але деякі деталі алюмінієвих панелей додали сучасного шарму. Шику додають традиційно малі, світлодіодні фари, розширені ніші коліс і широка решітка радіатора. При 391 см у довжину Mazda невеликий, що спрощує процес паркування і пересування по місті. З іншого боку, незначні габарити можуть сприяти виникненню дивних відчуттів при стоянні в пробці в оточенні великих позашляховиків.  

Базова комплектація

Родстер доступний у комплектаціях Sport, Club і Grand Touring. Усі MX-5 2019 постачаються з більш потужним двигуном,  камерою заднього виду, тканинним дахом, світлодіодними фарами, кермом, яке налаштовується по куту і вильоту і двома USB портами. Моделі Sport і Club їздять на 16-дюймових металевих колесах. До загальної бази також потрапили круїз контроль, Bluetooth та рульове колесо з елементами управління аудіо і круїз контролю. Інформаційно-розважальна система Mazda Connect стала стандартною для базової моделі.

Опційне обладнання

Поточний рік приніс в якості опцій новий, коричневий дах та три пакети. Моделі Club можна замовити з пакетом «i-ACTIVSENSE Club» з системою гальмування в межах міста «Smart City Brake Support» та попередженням про виїзд за межі смуги руху. Моделі Club з механічною коробкою доступні з пакетами «Brembo/BBS» і «Brembo/BBS/Recaro». Перший гарантує передні ротори «Brembo», червоні гальмівні супорти «Brembo», 17-дюймові BBS колеса та шкіряні сидіння з підігрівом. Другий пакет замінить шкіряні сидіння на крісла «Recaro» з підігрівом.

Під капотом

Після появи додаткових 26 конячок потужність 2.0-літрового чотирьохциліндрового двигуна зросла до 181 кінської сили. Кількість Ньютон метрів нині сягає 204. Привід виключно на задні колеса. З шестиступінчастою механічною коробкою передач родстер витрачає 9.1 л/100км у міському, 6.9 л/100км у заміському та 8.2 л/100км у змішаному циклах. З автоматичною коробкою автомобіль витратить 9.1 л/100км у міста та 6.8 л/100км за його межами.

 
Попередній огляд Огляд тест-драйву: Audi A6 2019
Огляд тест-драйву: Audi A6 2019
Огляд тест-драйву: Lexus LC 500 2019
Наступний огляд Огляд тест-драйву: Lexus LC 500 2019