Огляд тест-драйву: Mercedes-Benz C-Class 2018

11 березня 2018

Компактні Mercedes-Benz C-Class це престижні представники старого покоління. Їх дизайн, технології і взагалі майже кожен аспект запозичені у S-Class. Хоча, на відміну від останнього, автомобілі C-Class більш досяжні. Якщо автомобілі S-Class це ознака статусу, то C-Class – розвитку і можливостей. За безтурботність та стилістичну привабливість у лінійці відповідають купе і кабріолети. На відміну від BMW 3 Series, автомобілі C-Class мають трохи м’якші «манери», хоча і стають на диво атлетичними, коли того вимагає випадок чи водій. Не поскупилися розробники і на сучасні технології.

Огляд тест-драйву: Mercedes-Benz C-Class 2018

Вам сподобається

Немає значення на що саме ви спокусилися, чи на майстерність виконання, чи на елегантну стилізацію, чи на технологічність, Mercedes-Benz C-Class залишається автомобілем класу люкс, про який мріють тисячі. Для особливо вибагливих запропоновані моделі Mercedes-AMG і гібридна версія C 350e.

Вам може не сподобатися

нажмите на фото для просмотра в полноэкранном режиме
Дивіться також каталоги:

Ціна на новий Мерседес Ц-клас 2018 року відповідає його вражаючому переліку функцій і репутації. А тим, хто шукає однаково привабливий і практичний автомобіль, варто поглянути в сторону Audi A5 Sportback або BMW 4 Series Gran Coupe.

Нове у 2018 році

У поточному році усі моделі Mercedes-Benz C-класса окрім гібридної отримали автоматичну коробку передач на дев’ять ступенів. Седани можуть похвалитися стандартним люком даху, у той час, як купе оснастили камерою заднього виду і моніторингом сліпих зон. Кабріолети доповнили дерев’яними декоративними елементами й аналоговим годинником.

Враження від їзди

Представники C-Class пересуваються з тією ж величчю, що і їх родичі з E-Class і S-Class, хоча мають менші габарити. На першому місці як завжди комфорт і затишок, але при потребі C-Class може розійтися. На справді C-Class демонструє непересічну швидкість, а чотирьохциліндровий двигун відчувається більш потужним, ніж можна очікувати від 245 коней. Доповнений автоматичною коробкою на дев’ять ступенів, C 300 розганяється за 5.9 секунд. До речі, сама коробка відмінно себе зарекомендувала. За допомогою селектору можна обирати різні режими, які дійсно змінюють манеру поведінки автомобілів. Задля покращення економії C-Class оснащені системою стоп/старт.

Найкращі характеристики

Ви могли не знати про німецький бренд «Burmester», але як тільки ви почуєте звуки, які здатна відтворювати аудіосистема, вже ніколи не забудете про неї. Система на 13 динаміків і 590 Вт потужності приносить чисте задоволення.

Пакет «Driver Assistance» нараховує активні системи і функції, які не тільки роблять процес водіння менш напруженим, а й здатні врятувати життя. До нього увійшов адаптивний круїз-контроль з функцією допомоги управлінню.  

Детально про автомобіль Mercedes-Benz C-Class

Інтер’єр

В середині C-Class в достатній мірі зустрічаються алюмінієві та дерев’яні декоративні елементи. Незважаючи на відсутність чіткого зонування, салон виглядає елегантно. Центральну позицію передньої частини займають ротор і опційна сенсорна панель, яка розпізнає всі види рухів. Особливих відчуттів додає пакет «Air Balance» з ароматизатором, який розпилює парфум через систему кондиціонування. Що стосується практичної сторони, то пасажирам зі зростом вище середнього може бути тіснувато позаду, а у купе і кабріолетах замість суцільного сидіння передбачені два окремих крісла.

Екстер’єр

Елегантний салон C-Class це далеко не єдина спільна риса з S-Class. Відповідаючи вимогам бренду, автомобілі Mercedes-Benz C-класса мають виразну і вишукану стилізацію. Завдяки меншим пропорціям седани, купе і кабріолети виглядають більш зібрано і пропорційно, ніж їх більші родичі. Долю індивідуальності привнесли купе і кабріолети, оскільки мають лише двоє дверей. При бажанні автомобілі можна доповнити пакетом «Night» зі спортивними елементами AMG Line, глянцевими чорними акценти і 18-дюймовими колесами.

Базова комплектація

Як і очікується від Mercedes-Benz, навіть базова модель отримала хороший перелік оснащення. Так, до бази увійшли: електропривод передніх сидінь, двозонний клімат-контроль, люк даху та дзеркала з електроприводом. Стандартна інформаційно-розважальна система пропонує: 7.0-дюймовий дисплей високої роздільної здатності, центральний роторний контролер, AM/FM/HD радіо, USB-порти і Bluetooth. Сюди ж можна додати Apple CarPlay і Android Auto. Про безпеку дбає автоматичне екстрене гальмування.

Опційне обладнання

Існує чимало способів урізноманітнити та персоніфікувати автомобіль C-Class. Так, можна додати: Wi-Fi, задню завісу з електроприводом чи кришку багажника з функцією відкривання без рук. Обшивку MB-Tex легко замінити на справжню шкіру. Також представлені: передні сидіння з підігрівом і вентиляцією, панорамний дах і налаштовані на продуктивну динаміку підвіска і гальма. Замахнувшись на навігаційну систему, ви отримуєте 8.4-дюймовий центральний дисплей.

Технічні характеристики Mercedes-Benz C-класу

Базовим став 2.0-літровий чотирьохциліндровий турбодвигун моделі C 300 на 245 кінських сил та 370 Нм. Стандартним у даному випадку є привід на задні колеса, як опція пропонується повний. З поточного року пару двигуну складає автоматична коробка на дев’ять ступенів. Сотні автомобілі досягають за 5.9 секунд, витрачаючи 6.8 л/100км у змішаному циклі. Як альтернатива пропонується гібридна силова установка з 2.0-літровим чотирьохциліндровим турбодвигуном та електромотором на 279 кінських сил. Пару їм складає семиступінчаста автоматична коробка. До сотні гібрида модель розганяється за 5.9 секунд.

 
Попередній огляд Огляд тест-драйву: Hyundai Accent 2018
Огляд тест-драйву: Hyundai Accent 2018
Огляд тест-драйву: Toyota Yaris 2018
Наступний огляд Огляд тест-драйву: Toyota Yaris 2018