Огляд тест-драйву: Mercedes-Benz CLS-Class 2018

12 жовтня 2018

Розглядайте Mercedes-Benz CLS-Class 2018 як розкішний «не седан». Німецький виробник автомобілів класу люкс називає своє творіння купе, але по факту це чотирьохдверний транспортний засіб з плавним, купе-подібним профілем. Бренд став першим, пропонуючи автомобілі з пропорціями седану і стилізацією купе. З моменту дебюту, який відбувся 15 років тому, суперники типу Audi A7, Porsche Panamera і BMW 6 Series Gran Coupe намагалися привнести щось своє у задану тему. Цей рік знаменує кінець другого покоління CLS. Шанувальники очікують на абсолютно новий Mercedes-Benz CLS 2019 з ще більшим наголосом на стилі, сучасних технологіях і комфорті.

Огляд тест-драйву: Mercedes-Benz CLS-Class 2018

Вам сподобається

Якщо ви хочете купити великий автомобіль Mercedes-Benz, який вміє виділитися з натовпу, пропонує потужний двигун і має багаторічний авторитет, Mercedes-Benz CLS до ваших послуг. Абсолютно нова версія вже готова виїхати на виставковий подіум, але якщо надаєте перевагу нинішньому дизайну і чотиримісній конфігурації, не зволікайте.

Вам може не сподобатися

нажмите на фото для просмотра в полноэкранном режиме
Дивіться також каталоги:

Терпіння буде винагороджено новим, третім поколінням Mercedes-Benz CLS, яке обіцяє збити з ніг новітніми технологіями, рівнем комфорту і класовістю. А якщо практичність ви шануєте не менше, ніж дизайн, Audi A7 і BMW 6 Series Gran Coupe пропонують помітно більше вантажного простору.

Нове у 2018 році

Моделі поточного року знаменують завершення другого покоління. Всі завмерли в очікуванні CLS 2019, що стало причиною відсутності оновлень поточного року.

Враження від їзди

Вишуканий Mercedes-Benz CLS схожий на хижака, який дрімає. Оточуючим може здаватися, що перед ними розкішний, але далеко не спортивний автомобіль. І саме в цьому  вони помиляються. Варто лише натиснути на педаль, і Mercedes домчить вас до сотні за 4.8 секунди. Це відповідає параметрам спортивних автомобілів, до того ж, значний запас кінських сил ніколи не змусить водія відчувати брак потужності. Бажаючим отримати більше, варто поглянути в сторону Mercedes-Benz AMG CLS53, який сотні досягає за 4.5 секунди. Автоматична коробка передач на дев’ять ступенів добре себе зарекомендувала. Стандартна пневматична підвіска «Airmatic» і демпфери з налаштуванням допомагають підлаштовуватися під дорожні умови, перетворюючись зі спокійного транспортного засобу на крейсерській швидкості на спортивне диво. Між тим, варто готуватися до досить жорсткої їзди, особливо на поганих дорогах.

Найкращі характеристики

Можливо, це і останній рік існування другого покоління, але вражаючі системи від цього нікуди не зникли. Перелік опції варіює від системи, яка поверне автомобіль до смуги руху, до іншої, яка сканує дорогу попереду на предмет транспортних засобів або пішоходів.

Поняття комфорту на зовсім інший рівень підносить багатоконтурне водійське сидіння, яке в прямому сенсі підлаштовується під індивідуальні потреби та пропонує масаж.

Детально про автомобіль Mercedes-Benz CLS-Class

Інтер’єр

Салон другого покоління Mercedes-Benz CLS-Class, яке знаходиться на межі зникнення, може виглядати застарілим у порівнянні з тим, що пропонують E-Class або S-Class, але він все одно відповідає найвищим стандартам якості і розкоші. Всередині на вас чекає: щедра порція шкіри, дерев’яне оздоблення на вибір, 8.0-дюймовий цифровий дисплей та передні сидіння з майже безкінечними можливостями налаштування. Майбутні CLS вміщуватимуть п’ятьох людей, нинішня версія дозволяє зручно розміститися чотирьом пасажирам при двох скульптурних сидіннях позаду. Щоправда багажне відділення залишає бажати кращого при 0.3 м3.

Екстер’єр

Дизайн, який вперше запропонував поєднання седану на чотири двері і купе-подібного профілю, став візитівкою CLS. На сьогодні існує чимало імітаторів, але як і 15 років тому, така стилізація залишається актуальною. Велика решітка радіатора і видовжений капот без сумніву привабливі елементи, але особливості додає саме задня частина. Лінія даху сходить до лінії багажного відділення наче металевий водоспад. Масивності додають розширені крила.

Базова комплектація

Немає нічого дивного у тому, що творіння Mercedes-Benz має хороший перелік оснащення. До бази потрапили: шкіряна обшивка, передні сидіння з 14 режимами налаштування, люк даху, пневматична підвіска «Airmatic», двозонний клімат-контроль та універсальний відмикач гаража. Інформаційно-розважальна система пропонує: 8.0-дюймовий дисплей, навігацію, аудіо «Harman/Kardon» на 14 динаміків, Bluetooth і Apple CarPlay/Android Auto. Стандартними елементами безпеки стали система попередження зіткнень «Collision Prevention Assist Plus» та система контролю стану водія «Attention Assist».

Відео тест-драйв Мерседес ЦЛС-Класс 2018

Опційне обладнання

Замість заднього можна замовити повний привід. Чимала кількість опцій розподілена по пакетам. Так, можна розраховувати на: моніторинг сліпих зон, електропривод дверей багажника, вентиляцію передніх сидінь, адаптивний круїз-контроль та систему допомоги руху по смузі. Окремо доступна точка Wi-Fi. Меломани оцінять аудіосистему «Bang&Olufsen».

Під капотом

У CLS чимало двигунів. Так, 3.0-літровий шестициліндровий турбодвигун пропонує 367 кінських сил і 500 Нм. Компонується він дев’ятиступінчастою автоматичною коробкою передач. З приводом на всі колеса розгін відбувається за 4.8 секунди. Витрата пального перебуває на рівні 10.1 л/100км у міському, 6.4 л/100км у заміському та 7.8 л/100км у змішаному циклах. Більше потужності, а саме 435 кінських сил і 520 Нм, пропонує 3.0-літровий шестициліндровий турбодвигун моделі AMG CLS53. Завдяки йому сотня досягається за 4.5 секунди. Представлені у лінійці і дизельні двигуни.

Попередній огляд Огляд тест-драйву: Mercedes-Benz E-Class 2018
Огляд тест-драйву: Mercedes-Benz E-Class 2018
Огляд тест-драйву: Bentley Mulsanne 2018
Наступний огляд Огляд тест-драйву: Bentley Mulsanne 2018