Огляд тест-драйву: Mercedes-Benz G-Class 2018

21 квітня 2020

Сучасний Mercedes-Benz G-Class виглядає, їздить і відчувається зовсім інакше, ніж решта творінь німецького бренда. Ті, хто особливо не вдаються в подробиці автомобільного світу, можуть подумати, що позашляховик це щось на кшталт Jeep. Насправді перед нами один із найстаріших автомобілів Mercedes і один із найпотужніших транспортних засобів. Від початку задуманий як військовий транспорт G-Class. Зважаючи на виняткову якість збірки і неймовірні позашляхові можливості, можна нині побачити біля відомих бізнес-будівель як доказ статусу і заможності власників. Хоча п’ятимісний салон вражає вишуканістю і кількістю елементів, дорожні манери творіння Mercedes і близько не такі вишукані як у Range Rover чи Mercedes-Benz GLE. Але тим, хто шукає потужний позашляховик, Mercedes-Benz G-Class 2018 року гарантує легендарні здібності і непереборну харизму.

Огляд тест-драйву: Mercedes-Benz G-Class 2018

Вам сподобається

Якщо ви хочете отримати вишуканий позашляховик з неймовірними здібностями підкорювати бездоріжжя, тоді погляньте в сторону Mercedes-Benz G-Class 2018. Він брутальний, але, зважаючи на значні ціни, гарантує все, чого можна очікувати від представника сімейства Mercedes-Benz, включно з потужними двигунами.

Вам може не сподобатися

нажмите на фото для просмотра в полноэкранном режиме
Дивіться також каталоги:

Перш ніж йти до дилера, перевірте, чи вам справді потрібен позашляховик з диференціалом з самоблокуванням, високим рівнем витрати пального та якістю їзди автомобіля, створеного для військових. Звісно, цей вишуканий звір вміє спокушати, але Range Rover, Porsche Cayenne чи інший позашляховик класу люкс гарантує вищий рівень комфорту за менші гроші.

Нове у 2018 році

Ексклюзивний і майже повністю зібраний вручну позашляховик не потішить значними змінами у поточному році. Так, покупець може обрати один з двох нових кольорів кузова.

Враження від їзди

Позашляховик доставить вас майже у будь-яку точку, починаючи пекельними пустелями, закінчуючи тропічними лісами. Але застерігаємо вас, якщо ви плануєте зробити це з комфортом і у тиші, цього не буде. Не маючи вишуканості, Land Rover Range Rover, сучасний G-Class, тим не менше, дуже здібний транспортний засіб. За його потужність відповідають V8 двигуни на 422 і 585 кінських сил. Нинішні G-Class ігнорують закони фізики. Менший з двох двигунів здатний розігнати позашляховик вагою у майже три тонни за 5.9 секунд. Тим, хто купує автомобіль для регулярних поїздок по бездоріжжю, вже, скоріше за все, відомі його здібності. Тим же, хто, на наш превеликий жаль, ніколи не залишає асфальтованих доріг міста, треба готуватися до помітної жорсткості. Від позашляховика, створеного на рамі драбинного типу, м’якості годі очікувати. Крім того, на швидкості добре відчувається шум.

Найкращі характеристики

У той час як більшість позашляховиків злегка натякають на можливість проїхатися бездоріжжям, G-Class голосно заявляє про здатність підкорювати круті скелі. Не варто очікувати якості ходу як у седана або дуже затишного салону - замість цього ви отримаєте міцний і наполегливий транспортний засіб.

Що може бути краще за диференціал з блокуванням? Тільки три диференціали. Ми знаємо, що більшість власників ніколи не торкнуться одразу трьох перемикачів, які послідовно блокують центральний, передній і задній диференціали, але приємно усвідомлювати, що якщо загрузнеш у багнюці, то виберешся з неї як по велінню чарівної палички.

Детально про автомобіль Mercedes-Benz G-Class

Інтер’єр  

Давайте поговоримо про роздвоєння особистості. Якщо дивитися на позашляховик зовні, нічого окрім брутальності помітити не можливо, але п’ятимісний салон Mercedes-Benz G-Class зовсім інша історія. Врешті, перед нами представник люксового бренду. Майже повністю зібраний вручну салон вражає високоякісною шкірою. Атмосферу підсилюють полірована деревина і хромовані акценти. Елементи управління це своєрідне поєднання утилітарності з елегантністю. А коробкоподібна структура кузова позитивно відобразилася на внутрішньому просторі. Об’єм вантажного відділення з розкладеними сидіннями становить 1.1 м3 та майже 2.2 м3 зі складеними.

Відео тест-драйв Mercedes-Benz 2018 року

Екстер’єр

У той час як навіть традиційний Range Rover пом’якшує лінії, зважаючи на сучасні тенденції, Mercedes-Benz G-Class не зраджує коробкоподібній формі, яка стала його візитівкою. Аеродинаміка не найсильніша сторона позашляховика, але його дизайн справжній, масивний і прагматичний. При 476.2 см у довжину G-Class коротший за Mercedes GLE. Замість дверей багажного відділення, які піднімаються догори, Mercedes пропонує поворотно-відвідні двері. Світлодіодні денні ходові вогні, електропривод дзеркал та елегантна приладова панель додають відчуття сучасності, але перед нами справжній звір, який жадає пригод.

Базова комплектація

Сучасний G-Class доступний у декількох моделях, включно з вражаючими G63 і G65. А зважаючи на статус бренду, навіть базова, якщо так взагалі можна казати, модель тішить переліком оснащення. У її базу увійшли: шкіряна обшивка, передні сидіння з підігрівом і вентиляцією, двозонний клімат-контроль, інформаційно-розважальна система з 8.0-дюймоивм екраном і навігацією, Apple CarPlay і Android Auto, аудіосистема «Harman/Kardon» з 12 динаміками. Про безпеку дбають адаптивний круїз-контроль, моніторинг сліпих зон, камера заднього виду та сенсори паркування.

Опційне обладнання

Додатками для G-Class стали підвіска з налаштуванням, розважальна система для задніх сидінь, підігрів керма та декілька пакетів дизайну, які пропонують ще вишуканіше шкіру, лаковане дерево та інші штрихи. Пакет «Mbrace Connect» гарантує п’ять років дистанційного доступу до систем автомобіля через смартфон. З пакетом «Night» позашляховик отримує чорні, 19-дюймові AMG колеса, чорний колір акцентів кузова та чорні захисні смуги.

Під капотом

За потужність Mercedes-Benz G-Class відповідає два двигуна. Першим став 4.0-літровий V8 турбодвигун на 422 кінських сил і 610 Нм. Компонується він автоматичною коробкою передач на дев’ять ступенів. Привід стандартно повний. Сотні позашляховик досягає за 5.9 секунд. Витрата Mercedes-Benz G-Class становить 14.9 л/100км у міському, 9.8 л/100км у заміському та 11.7 л/100км у змішаному циклах. Ще один 4.0-літровий V8 турбодвигун пропонує 585 кінських сил і 850 Нм. У пару йому дісталася та сама коробка передач. Сотні з цим двигуном автомобіля досягне за 4.5 секунд.  

 
Попередній огляд Огляд тест-драйву: Nissan Pathfinder 2018
Огляд тест-драйву: Nissan Pathfinder 2018
Огляд тест-драйву: Mercedes-Benz GLC-Class 2018
Наступний огляд Огляд тест-драйву: Mercedes-Benz GLC-Class 2018