Огляд тест-драйву: Mercedes-Benz GLC-Class 2020

6 лютого 2020

Сучасний Mercedes-Benz GLC 2020 це хороший позашляховик. Доступний він у двох типах кузова, перший це традиційний варіант, а другий це версія з чотирма дверима і лінією даху як у купе. Під капотом приховано декілька продуктивних двигунів, включно з чотирьохциліндровими турбодвигунами та V6 і V8 силовими агрегатами. На розсуд покупців представлена гібридна модель. Рульове управління у GLC точне, а манера ходу плавна. Салон відзначений високим рівнем якості і вишуканості. Інформаційно-розважальна система легка у використанні. Недоліками автомобіля стали недостача особистого простору позаду у моделях з похилим дахом і відчутний турболаг при натисканні педалі газу. Крім того, деякі суперники пропонують більше вантажного об’єму. 

Огляд тест-драйву: Mercedes-Benz GLC-Class 2020

Нове у 2020 році 

  • Додаткова порція потужності базового двигуна 
  • Збільшений перелік стандартного і опційного оснащення 
  • Оновлення екстер’єру і інтер’єру 

Кому варто купити? 

нажмите на фото для просмотра в полноэкранном режиме
Дивіться також каталоги:

Нинішній GLC це відмінний варіант, який вартий уваги у будь-якому випадку. У переповненому сегменті творіння Mercedes звісно виділяється, але і коштує помітно більше за більшість суперників. При бажанні отримати саме вишуканий позашляховик є сенс поглянути в сторону Audi Q5, BMW X3, BMW X4 і Jaguar F-Pace.

Нове чи б/у авто? 

Новий GLC гарний вибір для тих, хто завжди прагне отримати усе найновіше і найсучасніше. Хоча моделі, які з’явилися роком або двома раніше, мало чим поступаються представникам 2020. Поточні версії належать до покоління, яке було представлено на 2016 рік. З того моменту відбулося декілька змін. А на 2020 рік його помітно освіжили, Mercedes-Benz GLC фактично отримав новий кузов. Двигун базової моделі став потужнішим, а інформаційно-розважальна система отримала інтерфейс «Mercedes-Benz User Experience» з 10.25-дюймовим сенсорним екраном. У 2019 стандартними стали підігрів передніх сидінь і розетка. Доступними стали автоматичний клімат-контроль трьох зон і пакет «Off-Road Engineering». У 2017 і 2018 роках з’являлися нові моделі. 

Порівняння з іншими авто/комплектаціями

Mercedes-Benz GLC чи BMW X3?

Якщо ви шукаєте атлетичний, маневрений і спритний позашляховик або кросовер, BMW X3  гарний варіант. У X3 краще управління і більше вантажного простору. У GLC більш плавна манера ходу і вишуканий салон. Обидва автомобіля мають пристойний перелік стандартного оснащення. 

Mercedes-Benz GLC чи Audi Q5?

Сучасний Audi Q5 це один з небагатьох представників класу, який здатний витримувати конкуренцію GLC. Обидва авто позиціонують розкішний салон і щедрий перелік оснащення, хоча у базу Audi входять деякі елементи, які є опціями для Mercedes. Особистий об’єм майже однаковий. З Q5 отримаємо більше вантажного простору позаду останнього ряду, з GLC об’єму більше з складеними сидіннями. 

Салон 

Не залежно від типу кузова салон GLC розрахований на п’ятьох людей. Обидва ряди сидінь гарантують достатньо простору і високий рівень комфорту. Стандартний позашляховик дозволить навіть високим пасажирам вільно почуватися позаду. Версія з похилою лінією даху немає стільки місця. Передбачено два повних набори кріплень дитячих крісел LATCH. У Mercedes одні з найкращих салонів у класі. Високоякісні матеріали поєднуються з привабливим дизайном. На будь-якій швидкості всередині GLC залишається тихим. Вантажний об’єм у стандартному типі кузова становить 549 літрів позаду останнього ряді і 1600, якщо його скласти. У моделях під купе базовий об’єм це 498 літрів, склавши останній ряд, можна розраховувати на 1399 літрів. Усі моделі постачаються з інформаційно-розважальною системою Mercedes-Benz User Experience або скорочено MBUX, 10.25-дюймовим сенсорним екраном, двома USB портами, HD радіо, Android Auto, Apple CarPlay і Bluetooth. Доступними є аудіосистема «Burmester» з 13 динаміками, навігація, точка Wi-Fi, бездротова зарядка, супутникове радіо та розважальна система для задніх сидінь. 

Відео тест-драйв Mercedes-Benz GLC-Class 2020 року

Технічні характеристики 

У наступному році зосередяться на 2.0-літровому чотирьохциліндровому турбодвигуні на 258 кінських сил і 370 Нм. Це саме той силовий двигун, з яким можна очікувати турболаг. Пару йому складає автоматична коробка передач на дев’ять ступенів. Привід повний. Розгін до сотні відбувається за 6.2 секунд. Витрата пального перебуває на рівні 9.3 л/100км у міському, 6.3 л/100км у заміському та 7.4 л/100км у змішаному циклах. В якості опції представлений 4.0-літровий V8 турбодвигун на 476 кінських сил і 650 Нм. Компонується він тією самою коробкою передач. До ста позашляховик розганяється за 4.0 секунди. Витрата пального становить 17.3 л/100км у місті, 9.8 л/100км за його межами і 12.4 л/100км у середньому. Найпотужнішою серед бензинових стала модель з 4.0-літровим V8 турбодвигуном на 510 коней і 700 Нм. Йому вистачить 3.8 секунд, щоб розігнати GLC до сотні. Витрата пального зупинилася на рівні 16.8 л/100 км у міському, 9.8 л/100км у заміському та 12.4 л/100км у змішаному циклах. Як альтернатива представлений ряд дизельних двигунів. Самим потужним серед них є 2.0-літровий чотирьохциліндровий турбодвигун на 245 кінських сил і 500 Нм. До 100 км/год з ним автомобіль розганяється за 6.5 секунд, витрачаючи 5.9 л/100км у змішаному циклі. На  2020 рік стане доступним гібрид Mercedes-Benz GLC 350e. Йому дісталися 2.0-літровий чотирьохциліндровий турбодвигун та електричний мотор, які гарантують 320 кінських сил. До сотні розгін відбувається приблизно за 6.0 секунд, витрата пального становитиме 2.7 л/100км у змішаному циклі. Манера ходу у Mercedes-Benz плавна майже на будь-якій поверхні. Він не такий спортивний, як деякі суперники, але приємне враження водію гарантує. 

Безпека 

Моделі 2020 постачаються з чотирма роками або 80.467 км пробігу гарантії. За результатами краш-тестів «Національне управління безпекою руху на трасах» США дало GLC п’ять з п’яти зірок. Стандартними елементами безпеки є камера заднього виду, система контролю стану водія, система активної допомоги при гальмуванні і система «Crosswind Assist». У базу також увійшла система «Pre-Safe», яка натягує ремені безпеки і зачиняє вікна в разі виявлення неминучості зіткнення. Доступними стали система «Pre-Safe Plus», система активної допомоги при паркуванні, допомога руху по смузі, система регулювання швидкості, функція розпізнавання дорожніх знаків, система камер навколишнього огляду, функція виявлення пішоходів, моніторинг сліпих зон, попередження про перехресний рух позаду та проекційна приладова панель на вітровому склі. 

Розміри 

Довжина становить від 466 до 475 см. Важить позашляховик Mercedes-Benz GLC від 1.764 до 2.070 кг.

Можливі комплектації 

У 2020 році увага буде зосереджена на п’яти моделях: GLC 300, GLC 350e, AMG GLC 43, AMG GLC 63 і AMG GLC 63 S. Незалежно від комплектації Mercedes-Benz GLC пропонує щедрий перелік оснащення і потужний двигун. У базу моделі GLC 300 входять електропривод сидіння водія, штучна шкіряна обшивка, двозонний автоматичний клімат-контроль, підігрів передніх сидінь, електропривод дверей багажника і камера заднього виду. Інформаційно-розважальна система MBUX гарантує 10.25-дюймовий сенсорний екран, два USB порти, HD радіо, Android Auto, Apple CarPlay і Bluetooth. Стандартними асистентами безпеки стали система «Pre-Safe», система контролю стану водія, активна допомога при гальмуванні, система «Crosswind Assist» та склоочисники з сенсорами дощу. Модель AMG GLC 43 постачається з потужнішим двигуном і системою повного приводу. Моделі GLC 63 S пощастило отримати найпотужніший двигун з 510 кінськими силами. Про гібридну модель GLC 350e відомо небагато, окрім опису силового агрегату і деяких технічних характеристик. 

 
Попередній огляд Огляд тест-драйву: Alfa Romeo 4C 2020
Огляд тест-драйву: Alfa Romeo 4C 2020
Огляд тест-драйву: Toyota 4Runner 2020
Наступний огляд Огляд тест-драйву: Toyota 4Runner 2020